طب شناس
خواص نافله خوزستانی در طب سنتی و روش تهیه آن|خواص نافله خوزستانی

طبع و خواص نافله خوزستانی+ 7 خاصیت ویژه+ عوارض و مضرات

تاریخ انتشار: November 12, 2022

رای به این نوشته: 4.93/5 (509 رای)

نافله ی خوزستانی یکی از غذاهای سنتی جنوب کشور میباشد. این غذای خوشمزه را برخی با نان و برخی دیگر با برنج میل میکنند.

نافله ی خوزستانی دارای مواد اولیه ی بسیار مفیدی است که سبب شده اند تا این غذا به یکی از پر خاصیت ترین غذاهای سنتی ایرانی تبدیل شود.

مواد به کار رفته در نافله خوزستانی شامل گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، پیاز، سرکه، شکر، نعنا خشک و ادویه های مختلف میشود. مهم ترین اجزاء نافله خوزستانی گوشت و آرد نخودچی موجود در آن است.

ما قصد داریم در این مطلب از طب شناس، ابتدا طبع نافله خوزستانی را بیان کرده و سپس خواص باورنکردنی این غذای جنوبی را برای شما بیان کنیم. پس از آن نیز با بررسی مضرات و منع مصرف های نافله خوزستانی برای شما، مطلب را ادامه داده و در آخر نیز مصلحات نافله خوزستانی را بیان خواهیم کرد.

طبع نافله خوزستانی چیست؟

جالب است بدانید که مهم ترین مواد به کار رفته در نافله ی خوزستانی، که شامل گوشت قرمز و آرد نخودچی میباشند، سبب شده اند تا این غذا طبعی مطابق با مواد اولیه خود داشته باشد.

با این توضیحات، همانطور که انتظار میرود، طبع نافله خوزستانی گرم است و بنابراین گرم مزاجان میبایست در مصرف آن دقت داشته و حتما در کنار این غذا از مصلحات آن، که در ادامه خواهیم گفت، استفاده کنند.

خواص بی نظیر نافله خوزستانی را بشناسید!

نافله ی خوزستانی غذایی سرشار از انواع ویتامین ها و همچنین مواد معدنی مختلف است که میتواند به شما در حفظ سلامتی کمک شایانی کند.

در این بخش از طب شناس به معرفی این خواص خواهیم پرداخت. این خواص به طور کلی شامل موارد زیر میشوند:

خواص نافله خوزستانی
خواص نافله خوزستانی

نافله خوزستانی و تقویت سیستم ایمنی بدن

ترکیبات موجود در نافله خوزستانی حاوی خاصیت ضد التهابی میباشد. نافله خوزستانی با دارا بودن این خاصیت، قادر است به سم زدایی دستگاه گوارش، و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به عفونت، کمک کند.

علاوه بر آن، خصوصیات آنتی اکسیدانی نافله خوزستانی می تواند آسیب هایی که ترکیبات رادیکال آزاد به سلولهای بدن وارد می کنند را به‌ طور قابل توجهی کاهش دهد.

نافله خوزستانی سرشار از مواد معدنی و ویتامین هاست.

همانطور که میدانید از نیازهای اساسی جهت سالم ماندن، حفظ سطح بهینه مواد معدنی و ویتامین ها در بدن است. نافله ی خوزستانی با مواد اولیه ای که در آن وجود دارد میتواند این نیاز را برطرف سازد؛ به طور مثال، سطح بالای پروتئین، پتاسیم، منیزیم و روی که در نافله خوزستانی وجود دارد، آن را به یک غذای کامل و مقوی تبدیل کرده است.

علاوه بر آن، نافله خوزستانی در ویتامین های گروه B، که بسیار در سطح انرژی ما نقش دارند، بسیار غنی است. همچنین، آهن موجود در نافله خوزستانی، یکی دیگر از مزایای مهم این غذای خوشمزه است، چرا که خطر کم خونی را کاهش خواهد داد.

نافله خوزستانی، انتخابی مناسب برای افرادی که از یبوست رنج می برند.

یبوست یکی از آزار دهنده ترین وضعیت هایی است که ممکن است برای هر کس به وجود آید. با اینکه این مشکل در اکثر موارد درمان نسبتا ساده ای دارد، اما واضح است که جهت کاهش ابتلا به یبوست، نیاز به برنامه ی غذایی مناسب وجود خواهد داشت.

از آنجایی که متخصصان تغذیه توصیه میکنند افرادی که مستعد ابتلا به یبوست هستند میبایست سعی کنند از آرد نخودچی در رژیم غذایی خود استفاده کنند، نافله خوزستانی به دلیل دارا بودن آرد نخودچی در خود میتواند از یبوست در شما جلوگیری کند. همچنین، مقادیر بالای فیبر محلول موجود در نافله خوزستانی، جهت جلوگیری از یبوست تاثیر گذار خواهد بود.

نافله خوزستانی و مبارزه با سرطان

جالب است بدانید که پایین آمدن آمار سرطان در مناطقی که آرد نخودچی را به طور سنتی بخشی از رژیم غذایی خود قرار داده اند، پژوهشگران را ترغیب به کشف یک عامل مرتبط کرد.

یافته های اولیه نشان داد که افرادی که آرد نخودچی مصرف میکنند، کمتر در معرض ابتلا به انواع خاصی از سرطان قرار دارند. محققان معتقدند میزان محافظت در برابر سرطان های معده، کلیه و روده از مزایای مصرف آرد نخودچی است.

نافله خوزستانی با دارا بودن آرد نخودچی در خود میتواند به راحتی در برنامه غذایی شما جای گرفته و به این طریق جزوی از سبک زندگی شما شده و به پیشگیری از سرطان در شما کمک کند.

نافله خوزستانی و بهبود مشکلات دستگاه گوارش

همانطور که میدانید، مشکلات گوارشی میتواند به دلیل پیروی از یک رژیم غذایی نا مناسب و همچنین نتیجه ی یک سبک زندگی بی تحرک باشد. بنابراین انتظار میرود با اصلاح رژیم غذایی و داشتن فعالیت بدنی برخی مشکلات گوارشی حل شود.

جالب است بدانید که ترکیباتی که در نافله خوزستانی یافت میشود، برای مقابله با اسیدیته در معده، که عادت غذایی ضعیف به طور مرتب آن را ایجاد می کند، بسیار مناسب هستند.

علاوه بر آن، کمک به عملکرد دستگاه گوارش یکی دیگر از مزایای سلامتی است که از طریق گنجاندن نافله خوزستانی در برنامه غذایی شما، فیبر وارد رژیم غذایی شما شده و بنابراین عملکرد دستگاه گوارش شما را بهبود خواهد بخشید.

نافله خوزستانی به کاهش کلسترول کمک خواهد کرد.

جالب است بدانید که مصرف یک وعده آرد نخودچی در روز، قادر است کلسترول بد را کاهش دهد. آرد نخودچی سرشار از فیبر محلول و نامحلول بوده که می تواند به کاهش کلسترول کمک کند.

علاوه بر آن،در یکی از تحقیقات انجام شده مشخص شد، رژیم حاوی آرد نخودچی، کلسترول بد را نسبت به رژیم غذایی حاوی گندم کاهش خواهد داد. بنابراین شما میتوانید با مصرف و گنجاندن نافله خوزستانی به برنامه غذایی‌ خود، به کاهش کلسترول بد در خود اقدام کنید.

نافله خوزستانی میتواند به درمان کم خونی کمک کند.

همانطور که میدانید، کم خونی ناشی از کمبود آهن است و نافله خوزستانی با دارا بودن آرد نخودچی، حاوی مقادیر خوبی از آهن است.

آهن حاصل از آرد نخودچی، به ویژه برای گیاهخواران که نمی توانند دوز کافی روزانه آهن را از گوشت دریافت کنند، بسیار مفید است.

نافله خوزستانی علاوه بر جلوگیری از کم خونی، آهن ضروری در تولید گلبول های قرمز را نیز تامین کرده به آنها کمک می کند تا اکسیژن را در تمام سلول های بدن شما حمل کنند. این ماده معدنی، همچنین سوخت و ساز بدن را تقویت کرده و به تولید انرژی کمک می کند.

مضرات و منع مصرف نافله خوزستانی

در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشید که نافله خوزستانی غذای پر خاصیت و عموما بدون عوارض جانبی برای افراد مختلف است؛ با این حال، باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر ماده ی غذایی قادر است عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این موضوع در حالی است که با مصرف به اندازه ی این مواد نه تنها عوارضی بروز نخواهد کرد، بلکه برای شما مفید واقع خواهد شد؛ اما چنانچه در مصرف هر ماده ی غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

با این تفاسیر، مضراتی که در ادامه برای نافله خوزستانی بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا میباشد و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در نافله خوزستانی خواهد بود. این عوارض شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات نافله خوزستانی را بشناسید.

جهت جلوگیری از گرمی نافله خوزستانی، توصیه میشود در کنار این غذا از ماست، که یکی از مصلحات آن میباشد، استفاده کنید تا طبع و مزاج آن اصلاح شده و شما را به گرمی و مشکلات ناشی از آن دچار نکند.

علاوه بر ماست، عرق کیالک و عرق گل ختمی نیز از مصلحات نافله خوزستانی میباشند که افراد، به خصوص گرم مزاجان، میتوانند از آنها استفاده کنند.

طبع و خواص عرق نسترن در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق نسترن

طبع عرق نسترن در طب سنتی + خواص، مضرات و مصلح

درمان فوری قرمزی چشم|درمان فوری قرمزی چشم با طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان فوری قرمزی چشم با طب سنتی+ 9 روش خانگی ساده

فواید روزه از دیدگاه طب سنتی + نکات مهم

فواید روزه از دیدگاه طب سنتی + نکات مهم

چای سبز منبع انتی اکسیدانت ها

چرا باید چای سبز بخوریم ؟ چای سبز منبع انواع انتی اکسیدان ها

درمان کم کاری کلیه با تدابیر طب سنتی|درمان کم کاری کلیه|درمان نارسایی کلیه

درمان کم کاری کلیه با طب سنتی + دلایل و علائم+ 6 راه درمان نارسایی کلیه

منع مصرف دمنوش های آرامبخش

شما نباید دمنوش آرامبخش بنوشید!

طبع و خواص شربت زرشک در طب سنتی|خواص شربت زرشک

طبع و خواص شربت زرشک در طب سنتی+ طرز تهیه + 2 مصلح مهم شربت زرشک

طبع و خواص ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی|ماهی میدم و خواص آن

طبع و 11 خاصیت ماهی میدم + طرز تهیه ماهی میدم به روش طب سنتی