طبع و خواص چای آلبالو

خواص چای آلبالو و طبع آن در طب سنتی+ 4 روش تهیه چای آلبالو

Rate this post

آلبالو به روشهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که تهیه چای آلبالو یکی از این روشها است. استفاده از آلبالو به صورت تازه، خشک کرده، شربت و مربا و… در خانواده های ایرانی بسیار مرسوم است. چای آلبالو نیز در بهار یکی از گزینه های مطولوب میان وعده و عصرانه است.

آلبالو به روشهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که تهیه چای آلبالو یکی از این روشها است. استفاده از آلبالو به صورت تازه، خشک کرده، شربت و مربا و… در خانواده های ایرانی بسیار مرسوم است. چای آلبالو نیز در بهار یکی از گزینه های مطولوب میان وعده و عصرانه است.

آلبالو از میوه های پر طرفدار بهاری و تابستانی است که در واقع بومی اروپا و آسیا است. آلبالو میوه ایست ترش مزه، خوش طعم و عطر و قرمز رنگ که سرشار از ویتامینهای ( آ ، ب ، د ، ث ) می باشد و دارای مواد معدنی فراوانی مثل منیزیم ، کلسیم ، آهن است و دارای مقادیر کمتری از مواد معدنی شامل سدیم ، پتاسیم ، روی و فسفر می باشد.

پیش از این برای شما از طبع و خواص آلبالو گفته ایم و در این مطلب در نظر داریم با خواص و فواید چای آلبالو و روش های تهیه آن آشنا شویم.

طبع چای آلبالو سرد است یا گرم؟

همانند طبع آلبالو که سرد و خشک است. طبع چای آلبالو هم سرد و خشک است و از این رو افراد با مزاج سرد بهتر است از مصرف آلبالو پرهیز کنند. یا بسیار محتاطانه، به مقدار کم و همراه با مصلح میل کنند.

در مقابل این میوه مناسب افرادی است که دارای مزاج گرم می باشند و برای کسانی که دچار گرمازدگی و تب هستند ،بسیار مفید و قابض می باشد .

از چای آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی استفاده می شود و تاثیر زیادی نیز در دفع صفرا دارد. همچنین برای افرادی که در گرما حالت تهوع پیدا می کنند ، بسیار مفید بوده و باعث تقویت معده میگردد.

نگاهی گذرا بر خواص آلبالو

خواص آلبالو پر تعداد و فراوان است. از آنجایی که خواص چای آلبالو نیز با خواص میوه آلبالو تا حد زیادی مشترک است، ابتدا برخی خواص میوه آلبالو را بیان می کنیم.

  • نشاط آور است.
  • اشتها را تحریک کرده و از سوء تغذیه جلوگیری می کند.
  • ضد عفونی کننده است.
  • صفرا بر است.
  • عطش و تشنگی را کاهش می دهد.
  • تب بر و پایین آورنده حرارت بدن است.
  • خون را تصفیه می کند.
  • خون ساز است و خون سالم تولید می کند.
  • در درمان کم خونی موثر است.
خواص چای آلبالو
خواص چای آلبالو

خواص چای آلبالو برای کبد

چای آلبالو برای افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند، مفید است.خواص آنتی اکسیدانی چای آلبالو و اثری که بر تقویت سیستم ایمنی دارد، موجب کاهش التهابات و اختلالات کبد می شود. همچنین چای آلبالو با فعال کردن کلیه ها و افزایش حجم ادرار، سم زدایی از بدن را سرعت می بخشد و موجب تصفیه کبد می شود.

ماده قرمز درون آلبالو حاوی مقدار قابل توجهی سوربیتول است که باعث بهبود عملکرد کبد می شود.

خواص چای آلبالو در بارداری

ویتامین های سرشار آلبالو و آنتی اکسیدان های آن، همراه با بتاکاروتن و مواد معدنی دیگر، آن را به میوه ای مفید و پرخاصیت در دوران بارداری تبدیل کرده است. مصرف چای آلبالو در بارداری عوارض چندانی ندارد و مفید هم هست.

چای آلبالو باعث بهبود خواب مادران باردار می شود و بی خوابی ها و بی قراری های شبانه را کاهش می دهد. همچنین به دلیل داشتن فلانوئید گردش خون را تقویت می کند واز لخته شدن خون جلوگیری می کند. این امر تغذیه جنین از طریق جفت را بهبود می بخشد.

چای آلبالو از طریق آنتوسیانین موجود در ترکیباتش، سطح گلوکز خون را کنترل می کن و از طرفی باعث پیشگیری از دیابت بارداری می شود و از طرفی به مادرانی که مبتلا به دیابت بارداری هستند کمک می کند، راحت تر این دوره را بگذرانند.

چای آلبالو همچنین در کاهش و درمان تهوع بارداری موثر است. نکته دیگر اینکه چای آلبالو موجب پیشگیری از ورم دست و پا در بارداری می شود.

خواص چای آلبالو در طب سنتی

  • ادرار آور است.
  • بدن را سم زدایی می کند.
  • در لاغری و رفع چربی های اطراف شکم و پهلو موثر است.
  • فشار خون را کنترل می کند.
  • چربی خون را کاهش می دهد.
  • کم کالری است.
  • فیبر بالایی دارد و تنظیم کننده گوارش است.
  • اگر پیش از غذا یک لیوان چای آلبالو بنوشید، احساس سیری به سراغ شما می آید و مانع از پرخوری و چاقی می شود.
  • اثر چربی سوزی چای آلبالو همراه با زنجبیل یا دارچین، چند برابر میشود.
  • تقویت کننده کلیه ها است.
  • در دفع آسان سنگ کلیه موثر است.
  • معه را تقویت می کند.
  • عطش و تشنگی را کاهش می دهد.
  • افرادی که دچار اختلالات تغذیه ای و سوئ تغذیه هستند می توانند به کمک چای آلبالو اشتهای خود را تنظیم کنند.
  • موجب روشنی و شفافیت و سلامت پوست می شود.

4 روش مختلف برای تهیه چای آلبالو

برای تهیه چای آلبالوی ساده کافی است یک مشت آلبالوی تازه که از قبل خوب شسته شده را در قوری ریخته و روی آن را با آب جوش پر کنید و حدود 20 دقیقه زمان بدهید تا خوب دم بکشد و رنگ آن قرمز پررنگ بشود. سپس این دمنوش خوشمزه را به تنهایی یا همراه با عسل یا بات میل کنید.

چای آلبالو در ترکیب با برخی مواد دیگر هم طعم بهتری پیدا می کند و هم خواص ویژه تری خواهد داشت. در ادامه برخی از معروفترین و مفید ترین ترکیبات چای آلبالو و روش تهیه آنها را توضیح می دهیم.

روشهای تهیه چای آلبالو
روشهای تهیه چای آلبالو

روش اول؛ چای آلبالو نعناع:

آب را به جوش بیاورید و در ظرف مناسب بریزید، یک چای کیسه ای سیاه در آن قرار دهید و اجازه بدهید خوب رنگ بیندازند و خنک شود. مقداری آلبالو را هم جداگانه دم کنید تا خوب رنگ انداخته و قرمز شود. حالا چند تکه یخ کوچک در لیوان مناسب بیاندازید، مقداری چای سیاه و مقداری چای آلبالو روی یخ ها بریزید.

مقدار نسبت چای سیاه و چای آلبالو اختیاری و بسته به ذائقه شماست. به این ترکیب چند تکه برگ نعنا تازه و برش های لیمو ترش تازه اضافه کنید و هم بزنید. در صورت تمایل می توانید مقداری عسل یا استویا برای تنظیم میزان ترشی و شیرینی به آن اضافه کنید.

می توانید نعنا را هم همانند چای سیاه دم کنید تا دمنوش شما عطر و طعم بیشتری از نعناع به همراه داشته باشد. در پایان می توانید این چای خوشمزه را با برگهای شاداب نعنا و تکه هی لیمو آلبالو تزیین کرده و نوش جان کنید.

روش دوم؛ چای آلبالو و زردچوبه:

مقداری آلبالو را به همان روشی که در ابتدا گفتیم دم کنید و بگذارید در یک ظرف کوچک تا بجوشد. با چای آلبالوی در حال جوش، مقداری زردچوبه و زنجبیل اضافه کنید و هم بزنید. شعله را خاموش کرده و این محلول گرم را روی بابونه های خشک شده بریزید و چند آلبالوی تازه هم اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه چای را صاف کرده و بنوشید.

در این روش هم می توانید از شیرین کننده هایی مانند عسل استفاده کنید که این مورد به ذائقه و خواست شما بستگی دارد.

روش سوم؛ چای آلبالو و چای سبز

چای آلبالوی ساده را روی شعله کم قرار دهید تا آرام آرام بجوشد. به آن مقداری شکر (یا نبات) و آب لیموترش تازه اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه مقداری زنجبیل و چای سبز را به ترکیب اضافه کرده و هم بزنید و 15 دقیقه دیگر زمان بدهید. حالا چای رااز صافی رد کرده و در لیوان مناسب بریزید. بهتر است این چای را خنک بنوشید.

روش چهارم؛ چای آلبالو+لیمو، عسل و زنجبیل

دو پیمانه آب را روی حرارت قرار دهید و تا حدی گرم کنید که به جوش نیاید. یا می توانید آب را جوشانده، سپس از روی حرارت برداری و یک دقیقه زمان بدهید تا از جوش بیفتد.

مقداری زنجبیل تازه، آب لیموترش تازه و چای آلبالوی دم کشیده را در مخلوط کن ریخته و خوب میکس کنید و شپس به آب گرم اضافه کنید. حدود پنج دقیقه زمان بدهید تا همه اعضا با هم ترکیب شده و مزه خود را به آب پس بدهند و دم بکشند. حالا از یک شیرین کننده دلخواه مانند عسل، نبات یا استویا برای شیرین کردن چای خود استفاده کنید.

بهتر است این چای را همراه با محتویات آن بنوشید اما اگر تکه های زنجبیل شما را اذیت می کند، می توانید آن را صاف کنید.

در برخی روشها به صورت دلخواه به این ترکیب موادی همچون سیر له شده، جعفری، جلبک، فلفل قرمز و… نیز اضافه می شود.

عوارض و مضرات مصرف چای آلبالو

چای آلبالو خواص فراوانی دارد و عوارض زیادی برای آن گزارش نشده. آنچه در ادامه به عنوان عوارض و مضرات مصرف چای آلبالو می آید، اغلب به دلیل عدم توجه به مزاج شخصی و زیاده روی در مصرف رخ می دهد. توصیه می شود اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید یا داروی ویژه ای مصرف می کنید، ابتلا احتمال تداخلات دارویی را بررسی کرده و حتما از پزشک خود مشورت بگیرید.

هرگز در مصرف هیچ چیز زیاده روی نکنید. در مورد چای آلبالو هم همینطور است. همیشه اعتدال در مصرف را رعایت کنید.این دسته افراد باید در مصرف چای آلبالو احتیاط کرده و با پزشک و متخصص طب سنتی مشور کنند:

  • افراد سرد مزاج.
  • مبتلایان به دیابت.
  • افراد دارای اضافه وزن و چاقی.
  • افراد دارای معده های حساس.
  • افرادی که دچار افت فشار خون هستند.
  • افراد مبتلا به نفخ.افراد مبتلا به اسهال.
  • افرادی که کلیه های حساس یا بیماری کلیوی دارند.
  • کودکان زیر 3 سال.
  • مبتلایان به ورم روده.

مصلحات چای آلبالو

عسل و نبات مصلح خوبی برای چای آلبالو هستند.

همچنین بهتر است همراه یا بعد از مصرف چای آلبالو، از خرما، کشمش یا توت خشک شده استفاده کنید.

این موارد علاوه بر تعدیل طبع چای آلبالو، امکان بهرمندی از خواص آن را نیز بیشتر می کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *