طب شناس
طبع ونوشک پلو در طب سنتی+ 18 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه ونوشک پلو|خواص ونوشک پلو

طبع ونوشک پلو در طب سنتی+ 18 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه ونوشک پلو

تاریخ انتشار: October 18, 2022

رای به این نوشته: 4.64/5 (664 رای)

ونوشک پلو که به آن بنه پلو نیز میگویند یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه کشورمان ایران است که اصلیت آن مربوط به استان ایلام و کرمانشاه است. ونوشک نام میوه درخت بنه است که در بعضی مناطق به آن پسته کوهی میگویند. طعم این میوه ترش است و به رنگ سبز تیره میباشد. ونوشک نام های دیگری مثل: کولن، گوشنک، بنه، کولنگ و... نیز دارد. از میوه درخت بنه برای تهیه مربا، روغن، ترشی و انواع غذاها استفاده میشود.

درخت بنه دارای صمغ یا همان شیره است که کاربرد درمانی، صنعتی و... دارد. یکی از کاربرد هایی که صمغ این درخت دارد، استفاده از آن برای تهیه آدامس، خمیر دندان، شکلات و... میباشد.

از جمله خواص ونوشک عبارتند از: رفع سرفه های عفونی و خشک، آنتی اکسیدان فوق العاده، دارای مقادیر بالایی ویتامین E و درمان نرمی استخوان.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به خواص ونوشک پلو در طب سنتی و همچنین طرز تهیه ونوشک پلو بپردازیم.

طبع ونوشک پلو در طب سنتی چیست؟

طبع ونوشک در طب سنتی گرم است و مصرف آن برای گرم مزاجان مضر میباشد. مصرف این میوه برای افراد سرد مزاج مفید است.

خواص ونوشک پلو در طب سنتی چیست؟

خواص ونوشک پلو
خواص ونوشک پلو

ونوشک اثرات ضد میکروبی دارد:

استفاده بیش از حد آنتی بیوتیک ها موجب مقاومت هرچه بیشتر باکتری ها نسبت به این داروها میشود به طوری که میزان اثر بخشی آنتی بیوتیک ها هر روز نسبت به قبل کاهش پیدا میکند.

برخی گیاهان دارای خاصیت ضد میکروبی هستند، شما با شناخت این گیاهان میتوانید از آن ها بر ضد میکروب هایی که عامل بیماری میباشند استفاده نمایید. این گیاهان که با آن میتوانید ونوشک پلو نیز تهیه نمایید یک گزینه جایگزین عالی و کم خطر برای آنتی بیوتیک ها میباشند.

طبق مطالعات انجام شده، ونوشک یک ضد میکروب فوق العاده است که در برابر برخی باکتری ها از خود واکنش نشان میدهد و به مقابله با آنها میپردازد.

مصرف ونوشک از بروز مشکلات و بیماری های قلبی جلوگیری میکند:

روغن پسته کوهی یا همان ونوشک دارای مقادیر بالایی اسید های چرب غیر اشباع میباشد. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که استفاده از ونوشک یا روغن درخت آن باعث بالا رفتن HDL کلسترول و کاهش LDL کلسترول خون میشود که در آخر قادر است بر کاهش بروز آترواسکلروز و مشکلات قلبی و عروقی تاثیر بسزایی بگذارد. شما میتوانید آن را به صورت ونوشک پلو نیز مصرف کنید.

طرز تهیه ونوشک پلو کرمانشاهی:

سه پیمانه برنج را از قبل با مقداری نمک خیس کنید. حدود پنجاه گرم ونوشک تازه را به خوبی پاک کنید و بعد بشویید. چند عدد گوجه فرنگی را با رنده به صورت ریز خرد کنید و با غذاساز یا گوشتکوب برقی به صورت پوره در بیاورید.

یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. پیاز را در ظرفی مناسب بریزید و کمی روغن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید پیاز کمی تفت بخورد و سبک شود. حال وقت اضافه کردن سیصد گرم گوشت چرخ کرده است. به مواد کمی فلفل سیاه اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا همه مواد سرخ شوند.

پوره گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید. حدود یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود. وقتی رب رنگ پس داد کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. دیگر وقت اضافه کردن ونوشک هایی است که آماده کرده ایم. ونوشک ها را نیز اضافه کنید و با بقیه مواد تفت دهید. درب تابه را ببندید تا ونوشک ها کاملا پخته شوند.

قابلمه مناسبی انتخاب کنید و در آن مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را اضافه کنید و اجازه دهید برنج کمی نرم شود. برنج را آبکش کنید و قابلمه را مجدد روی حرارت قرار دهید. ته دیگ دلخواه کف قابلمه پهن کنید و یه لایه برنج روی آن بریزید. کمی از مایه گوشتی که حاضر کرده اید را روی برنج بریزید. لایه ها را به همین صورت تکرار کنید تا همه مواد تمام شود سپس درب قابلمه را بگذارید.

حدود چهل پنج تا یک ساعت زمان میبرد که ونوشک پلو دم بکشد. میتوانید روی پلو کمی روغن یا کره نیز بریزید. ونوشک پلو خوشمزه شما حاضر است.

مضرات ونوشک پلو چیست؟

ویژگی های افرادی که مزاج گرم و خشک دارند|ویژگی مزاج گرم و خشک در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خصوصیات افرادی که مزاج گرم و خشک دارند چگونه است؟

طبع و خواص عناب در طب سنتی|خواص-درمانی-عناب-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-عناب-در-طب-سنتی|طبع-و-خواص-عناب-درمان-سرفه-و-لاغری

طبع عناب سرد است یا گرم؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات در طب سنتی

طبع و خواص عرق بهارنارنج|طبع عرق بهارنارنج

طبع و خواص عرق بهارنارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

چای در ماه رمضان؛ مفید یا مضر؟!

چای در ماه رمضان؛ مفید یا مضر؟!

طب سنتی چینی و مبارزه با کرونا

طب سنتی چینی در مبارزه با کرونا چه کرد؟

کوفته هلو شیرازی و خواص آن در طب سنتی|خواص کوفته هلو شیرازی|کوفته هلو شیرازی غذایی بدون هلو

کوفته هلو شیرازی و همه خواص ان از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص بادام زمینی در طب سنتی در کاسه|

طبع بادام زمینی گرم است یا سرد؟+ خواص+ مضرات+ مصلحات- در طب سنتی

خطای پزشکی ناآگاهان مدعی در طب سنتی

ناآگاهانی که تیشه به ریشه طب سنتی می‌زنند