طب شناس
10 خاصیت برنج کدو حلوایی در طب سنتی + طرز تهیه کدو حلوایی پلو خوشمزه|خواص برنج کدو حلوایی

10 خاصیت برنج کدو حلوایی در طب سنتی + طرز تهیه کدو حلوایی پلو خوشمزه

تاریخ انتشار: October 26, 2022

رای به این نوشته: 4.29/5 (778 رای)

اگر تا به حال به شهر های شمالی کشورمان ایران سفر کرده باشید حتما با برخی غذاهای سنتی آن منطقه آشنایی پیدا کرده اید. مناطق شمالی غذاهای بسیار خوشمزه و گوناگونی دارند. هر غذایی در این مناطق طرفداران ویژه خود را دارد. برنج کدو حلوایی یا همان کدو حلوایی پلو یکی از غذاهای سنتی شمالی است.

کدو حلوایی جزو اصلی ترین مواد تشکیل دهنده این غذا است که سبب میشود این غذا طعم بسیار خوب و لذیذی داشته باشد. برنج کدو حلوایی ارزش غذایی زیادی دارد و مصرف آن فواید زیادی را به همراه دارد. کدو حلوایی پلو به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند و یکی از غذاهای سالم و مقوی به شمار میرود.

برنج کدو حلوایی در مناطق شمالی به اسم کیی پلا شناخته میشود. کدو حلوایی پلو موقع دم کردن رایحه فوق العاده دارد. پختن برنج کدو حلوایی در فصل پاییز یک گزینه عالی است که به شما پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع برنج کدو حلوایی در طب سنتی و همچنین خواص برنج کدو حلوایی و طرز تهیه آن بپردازیم.

طبع برنج کدو حلوایی در طب سنتی چیست؟

طبع برنج و کدو حلوایی که در تهیه این غذا به کار برده میشود سرد است. طبع گوشت مرغ نیز اگر محلی باشد گرم و اگر ماشینی باشد سرد میباشد. طبع ادویه هایی که در تهیه برنج کدو حلوایی به کار برده میشوند گرم است.

خواص برنج کدو حلوایی در طب سنتی چیست؟

خواص برنج کدو حلوایی
خواص برنج کدو حلوایی

طرز تهیه برنج کدو حلوایی یا کدو حلوایی پلو:

در مرحله اول باید بگوییم که برای خرید کدو حلوایی آن هایی را انتخاب کنید که گردن بلند تری دارند و کاملا رسیده هستند. کدو را بعد از خرید به خوبی بشویی و پوست آن را بگیرید. نیم کیلو کدو حلوایی را به شکل مکعبی خرد کنید و در ظرفی مناسب بریزید و با مقداری روغن تفت دهید. اگر دوست داشتید میتوانید مقداری شکر نیز اضافه کنید.

وقتی کدو حلوایی ها سرخ شدن حرارت را خاموش کنید و کنار بگذارید. یک عدد پیاز بزرگ را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. پیاز را نیز با کمی روغن تفت دهید. یک عدد سینه مرغ را به صورت ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید تا تفت بخورد و نیم پز شود.

حالا وقت اضافه کردن ادویه هاست. از ادویه های معطری مثل هل و دارچین استفاده کنید و برای خوشرنگ شدن مرغ به آن مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.

حالا کدو حلوایی هایی که از قبل سرخ کرده بودید را به مواد دیگر اضافه کنید و کمی دیگر زعفران نیز به کدو ها اضافه نمایید.

حال نصف پیمانه خلال بادام و نصف پیمانه خلال پسته را با کمی کره تفت دهید. در ظرفی دیگر نصف پیمانه زرشک خوب شسته شده را نیز با کمی روغن و زعفران تفت دهید فقط توجه داشته باشید که زرشک را نباید با حرارت زیاد تفت دهید. بعد از اینکه روغن داغ شد تنها دو بار هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.

حدود چهار پیمانه برنج را از قبل با کمی آب و نمک خیس کنید. قابلمه مناسبی انتخاب کنید و در آن کمی آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی آب جوش آمد برنج را به آن اضافه کنید. وقتی برنج کمی نرم شد و به مرحله ای رسید که آماده آبکش شدن بود آن را در صافی بریزید و آبکش کنید. مقداری آب سرد روی برنج بریزید تا به برنج شوک وارد شود و نمک اضافی آن شسته شود.

قابلمه را مجدد روی حرارت قرار دهید و در آن کمی روغن بریزید و کف آن ته دیگ دلخواه پهن کنید. یک لایه برنج بریزید و یک لایه از مرغ و کدو به همراه زرشک و مغز ها، لایه ها را همینطور تکرار کنید تا همه مواد تمام شوند.

روی برنج کمی زغفران دم کرده و کره بریزید سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

شما میتوانید مواد را لا به لای برنج قرار ندهید و موقع سرو مواد را روی برنج بریزید.

حال برنج کدو حلوایی شما حاضر است. این غذا مانند آلبالو پلو طعمی نسبتا شیرین دارد و بسیار دلچسب است. نوش جان.

مضرات برنج کدو حلوایی چیست؟

مصلح برنج کدو حلوایی در طب سنتی چیست؟

همانطور که گفتیم طبع کدو حلوایی سرد است و افراد سرد مزاج باید آن را به همراه مصلحاتش مصرف نمایند. مصلحات کدو حلوایی در طب سنتی عبارتند از: دارچین، روغن زیتون، نعناع و زیره سیاه. مصرف این موارد به همراه کدو حلوایی سبب تعادل مزاج و بهبود خواص آن میگردد.

خواص کرفس کوهی

از خواص کرفس کوهی چه می دانید؟

طبع و خواص ترب سفید از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

بعد از کاشت مو چی بخوریم تب شناس کاشت مو در طب سنتی||

مراقبت های بعد از کاشت مو در طب سنتی

طبع و خواص کوکوی پاغازه در طب سنتی||خواص کوکوی پاغازه

طبع و خواص کوکوی پاغازه + طرز تهیه و ترکیبات + مضرات و مصلح

آبگوشت غوره

طبع و خواص جوز هندی در طب سنتی ایرانی

طبع و خواص جوز هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مصلحات

طبع مربا هویج و خواص و مضرات آن در طب سنتی||طبع مربا هویج

طبع مربا هویج سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات مربا هویج + نکات نگهداری

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی|طبع روغن قسط

طبع و خواص روغن قسط در طب سنتی ایرانی و اسلامی