طب شناس
طبع بیلهر پلو در طب سنتی+ 7 خاصیت جالب بیلهر پلو+ طرز تهیه بیلهر پلو خوشمزه|خواص بیلهرپلو

طبع بیلهر پلو در طب سنتی+ 7 خاصیت جالب بیلهر پلو+ طرز تهیه بیلهر پلو خوشمزه

تاریخ انتشار: October 22, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (368 رای)

بیلهر پلو یا کنگر پلو یکی از غذاهای سنتی استان کهگیلویه و بویراحمد، شهر یاسوج است. یکی از عادت های غذایی مردم شهر یاسوج این است که مقدار زیادی گوشت قرمز میخورند به شکلی که فکر میکنند فقط گوشت قرمز پروتئین دارد و بدون آن نمیتوانند پروتئین مورد نیاز بدنشان را تامین کنند.

آن ها مواردی مثل لبنیات و تخم مرغ را منبع غنی پروتئین نمیدانند و دارای دامپروری وسیعی هستند زیرا گوشت یکی از اصلی ترین مواد غذایی است که مورد استفاده آن ها قرار میگیرد.

مردم یاسوج نانی به اسم نان بلوطی دارند که از گذشته در این ناحیه مورد استفاده قرار میگرفته و مثل نان بوکو که ترکیبی از آرد گندم و عصاره بلوط است تهیه میشود.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع بیلهر پلو در طب سنتی و همچین خواص بیلهر پلو و طرز تهیه آن بپردازیم.

بیلهر چیست؟

بیلهر یا کندل کوهی گیاهی است که بومی ایران میباشد. بیلهر در اوایل بهار و در ارتفاعات رشد میکند. بیلهر در بعضی استان ها مثل: کهگیلویه بویراحمد، لرستان، فارس، کرمانشاه و... میروید. بیلهر جزو خانواده چتریان است و دارای دمبرگ هایی با ساقه های سه شانه ای و سه برگچه ای میباشد. میوه های آن خیلی فشرده هستند و شکلی تخم مرغی دارند. این میوه به عنوان چاشنی مورد استفاده افراد محلی برای تهیه غذا قرار میگیرد.

طبع بیلهر پلو در طب سنتی چیست؟

طبع بیلهر در طب سنتی که برای تهیه بیلهر پلو به کار میرود، گرم است. مصرف این گیاه برای افراد سرد مزاج مناسب است. افراد گرم مزاج باید این گیاه را با احتیاط مصرف نمایند.

خواص بیلهر در طب سنتی چیست؟

خواص بیلهرپلو
خواص بیلهرپلو

خواص بیلهر برای سرطان:

در برخی منابع گفته شده که مصرف به اندازه بیلهر یا کندل کوهی بر جلوگیری از سرطان تاثیر گذار است. طبق مطالعات انجام شده، بیلهر ارزش خوراکی ندارد و فقط دارای ارزش علوفه ای میباشد. بیلهر ممکن است تاثیرات بدی بر روی معده و گوارش بگذارد. استفاده از بیلهر ممکن است باعث بروز سرطان معده و روده شود و بر دستگاه گوارش نیز اثر منفی بگذارد به همین دلیل قبل از مصرف بیلهر باید با پزشک مشورت کرد.

خواص بیلهر برای کبد:

بیلهر از بروز مشکلات و آسیب های کبدی جلوگیری میکند. طبق گفته متخصصین طب سنتی، گیاه بیلهر سبب کاهش کلسترول و تری گلیسیرید میشود. بیلهر دارای آنتی اکسیدان و انواع فلاونوئید ها است که از همین رو به سلامت کبد کمک میکند و مانع از بروز بیماری های کبدی میشود.

طرز تهیه بیلهر پلو:

در ابتدا باید گفت که بیلهر با کنگر شباهت زیادی دارد به همین دلیل شما در این غذا میتوانید به جای بیلهر از کنگر نیز استفاده نمایید.

حدود سه پیمانه برنج را به خوبی بشویید و با کمی آب و نمک خیس کنید.

ظرفی مناسب را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس در آن کمی روغن بریزید و یک پیمانه پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.

وقتی پیاز ها به خوبی سرخ شدند حدود سه پیمانه بیلهر یا کنگر خرد شده را به آن بیافزایید. حالا وقت اضافه کردن ادویه ها است. به مقدار لازم نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم کرده را به بقیه مواد اضافه کنید و تفت دهید. حدود سیصد گرم گوشت قرمز یا گوشت مرغ خرد شده را نیز اضافه نمایید و مقداری تفت دهید.

مقداری آب به مواد اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا گوشت و بیلهر ها پخته شوند.

بعد از اینکه آب مواد تمام شد و گوشت ها به خوبی پخته شدند، برنج را حاضر کنید.

قابلمه ای را انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید. مقداری آب و نمک درون قابلمه بریزید و اجازه دهید آب به جوش آید. برنج را به آب اضافه کنید. وقتی برنج به مرحله آبکش رسید آن را در صافی بریزید و کمی آب سرد روی آن بریزید تا نمک اضافی آن خارج شود.

قابلمه را مجدد روی حرارت قرار دهید و در آن کمی روغن بریزید. در آن ته دیگ دلخواه پهن کنید و یک لایه برنج روی آن بریزید سپس از موادی که آماده کرده اید یک لایه روی برنج بریزید. لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شود.

درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا دم بکشد. حال بیلهر پلو شما حاضر است آن را در ظرفی مناسب بریزید و نوش جان کنید.

مضرات بیلهر پلو چیست؟

خواص سیاهدانه در طب سنتی|خواص سیاهدانه در طب سنتی

خواص سیاه دانه برای مردان در طب سنتی+ بهترین روش مصرف

|

ورود طب سنتی به بیمارستانها

بهترین زمان نوشیدن آب|دتاکس یا آبنوش ها مفید در سم زدایی بدن

بهترین زمان نوشیدن آب چه زمانی است؟ آب سم زدای بدن

مزایای-مصرف-نعنا-در-ماه-رمضان

نعنا معجزه ای در ماه مبارک رمضان

درمان واریکوسل در طب سنتی|درمان واریکوسل با طب سنتی + 6 راهکار طب سنتی برای درمان واریکوسل|درمان واریکوسل

درمان واریکوسل با طب سنتی + 6 راهکار طب سنتی برای درمان واریکوسل

طبع و خواص روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع روغن بنفشه در طب سنتی

همه چیز در مورد روغن بنفشه در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ طبع و خواص

آوریز

طبع و خواص شبدر قرمز در طب سنتی|خواص شبدر قرمز|خواص شبدر قرمز

طبع و خواص شبدر قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و 2 مصلح آن