طب شناس

آبگوشت غوره

تاریخ انتشار: October 15, 2022

رای به این نوشته: 4.29/5 (394 رای)

آبگوشت غوره یکی از غذا های محلی استان های کردستان و همدان است که بسیار لذیذ و پرطرفدار است. این آبگوشت، دارای فواید فراوانی برای بدن می باشد که به دلیل مواد اولیه ی بکار رفته در این آبگوشت است. مواد اولیه ی آبگوشت غوره شامل گوشت گوسفندی، غوره، سیب زمینی، پیاز، لوبیا، نخود، رب گوجه فرنگی و ادویه های مختلف است.

شاید تا به حال در هنگام مصرف این غذا به خواص بی نظیر آن توجه نکرده باشید؛ در این مطلب از طب شناس قصد داریم در ابتدا طبع آبگوشت غوره را برای شما بیان کنیم. پس از معرفی طبع، به معرفی خواص فوق العاده ی آبگوشت غوره خواهیم پرداخت. در ادامه‌ی مطلب نیز، مضرات و منع مصرف های آبگوشت غوره را ارائه کرده و در پایان نیز مصلحات این غذا را بررسی خواهیم کرد.

طبع آبگوشت غوره گرم است یا سرد؟

درمورد طبع آبگوشت غوره سوالاتی همچون طبع آبگوشت غوره چیست؟ و یا، طبع آبگوشت غوره گرم است یا سرد؟ مطرح است؛ در پاسخ به سوالات میبایست بدانید که طبع آبگوشت غوره سرد است.

با توجه به طبع سرد آبگوشت غوره، توصیه میشود افراد، به خصوص سرد مزاجان، این غذا را به همراه مصلحاتش مصرف کنند.

خواص بی نظیر آبگوشت غوره که باید بدانید!

همانطور که گفته شد، آبگوشت غوره دارای خواص فراوانی است. در این بخش از طب شناس به معرفی و بررسی این خواص خواهیم پرداخت. این خواص به طور کلی شامل موارد زیر میشوند:

مبارزه با تومورهای سرطانی

سطح استرول های خوب به نام فیتواسترول در انگورهای رسیده بسیار کمتر از انگور نارس یا غوره است. فیتواسترول برای مبارزه با تومورهای سرطانی مفید هستند زیرا فیتواسترول ها خواص ضد تومور دارند.

ویتامین C فراوان

غوره حاوی ویتامین C فراوان است، با مصرف غوره می توانید مشکلاتی مانند بیماری اسکوربوت، التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه ها که ناشی از کمبود این ویتامین است، را درمان کنید.

کاهش کلسترول

مصرف غوره تأثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا را مهار می کند. این ماده تأثیرات آتروژنیک که عامل ذخیره لیپید، آتروما و تجمع کلسیم در عروق هستند را خنثی می کند.

از بین برنده کرم روده و معده

برای دفع کرم روده و معده می توانید مقداری غوره مصرف کنید یا غوره را به غذای خود به عنوان چاشنی بیافزایید، غوره به دلیل ترکیبات ضد عفونی کننده، پاک کننده معده و روده است.

درمان سیاتیک و رماتیسم

غوره از فیبرینوژن و ضایعات آترواسکلروتیک نیز جلوگیری کرد.غوره به دلیل دارا بودن تارتارات پتاسیم، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است. استفاده ازغوره باعث کاهش پادرد و سایر ناراحتی های عضلانی و مفصلی نیز می شود.

هضم راحت تر غذا

برای هضم بهتر غذاهای چرب و سنگین می توانید در کنار آن از غوره به هر صورتی که می خواهید استفاده کنید. غوره چاشنی برای تسهیل هضم غذای افراد مسن است که به دلیل کاهش اسید معده غذا را نمی توانند به خوبی هضم کنند.

تقویت سیستم گوارش

غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد. برای رفع این مشکلات غوره مصرف کنید اما مصرف بیش ازحد غوره باعث دل پیچه خواهد شد.

اشتهاآور

برای تحریک اشتها و خوش طعم شدن غذا درون آن غوره یا آبغوره بریزید. شما می توانید کمی غوره به سالاد خود اضافه کنید تا اشتهایتان بیشتر شود.

کاهش وزن

افراد دچار چاقی و دارای مزاج گرم و تر می توانند از غذاهای تهیه شده از غوره مانند آش آبغوره، خورشت کدو سبز یا خورشت سبزی (سرخ نشده) با غوره و ... در فصول گرم استفاده نمایند. کارشناسان طب اسلامی عقیده دارند فردی که به چاقی دموی مبتلا بوده و دارای طبیعتی گرم و تر است، برای لاغر کردن باید از مواد غذایی سرد و خشک استفاده نماید زیرا این افراد باید برای لاغری به روش درمان به ضد استفاده کنند و غذاهای سرد و خشک مصرف نمایند.

کاهش کلسترول بد

شما با مصرف روزانه نخود می توانید به کاهش کلسترول بد خون خود اقدام کنید ، نخود به دلیل داشتن دیس لپیدمی در باعث می شود تا از جمع شدن کلسترول بد در بدن جلوگیری شود. اگر می خواهید از بیماری های قلبی و سکته های ناگهانی نجات پیدا کنید بهتر است نخود مصرف کنید.

خواص فیبر حل شدنی

همانطور که گفته شد نخود دارای فیبر حل شدنی می باشد که برای کم کردن خطرات بیماری های قلبی و عروقی کاربرد دارد. فیبر موجود در نخود باعث می شود تا سطح قند خون تثبیت شود. فیبر موجود در نخود باعث می شود که کلسترول بد خون کاهش پیدا کند و احساس سیری کنید.

خواب خوب و آرام

نخود غنی از اسید آمینه ، تریپتوفان و سرتونین می باشد که این موارد برای تنظیم خواب مناسب ضروری است. اگر می خواهید شب آرامی را سپری کنید بهتر است نخود را به صورت روزانه مصرف کنید.

تقویت موهای سر

همچنین علاوه بر موارد گفته شده شما می توانید برای تقویت موهای خود از نخود استفاده کنید ، منگنز و پروتئین موجود در این حبوبات باعث می شود که موهای شما تقویت شود.

سرشار از کلسیم

شاید باورش کمی عجیب به نظر برسد اما کلسیم موجود در نخود با کلسیم موجود در لبنیات مانند شیر و ماست برابر است. شما می توانید برای سلامت استخوان های خود از نخود استفاده کنید.

کنترل دیابت

نخود دارای شاخص گلیسمی کمی می باشد که برای تنظیم سطح قند خون موثر است. کسانی که بیماری دیابت دارند می توانند از نخود استفاده کنند چرا که نخود باعث می شود تا سطح قند خون در بدن تنظیم شود. این حبوبات باعث می شود تا اثر گوارش غذا بر سطح قند خون کنترل شود.

کاهش خطر حمله های قلبی

نخود به دلیل داشتن فولات زیاد باعث می شود که سطح اسید آمینه بدن کاهش پیدا کند. کاهش اسید آمینه در بدن باعث می شود که خطر بیماری و حمله های قلبی کاهش پیدا کند. اگر می خواهید از خطر بیماری های قلبی رهایی پیدا کنید بهتر است نخود مصرف کنید.

رژیم لاغری و کاهش وزن

نخود دارای فیبر زیادی می باشد، همچنین این حبوبات پروتئین زیادی را در خود جای داده است ، فیبر و پروتئین موجود در این حبوبات باعث می شود که شما احساس سیری کنید و گرسنگی شما تا حدود زیادی کنترل می شود. اگر می خواهید وزن ایده آل خود را حفظ کنید می توانید نخود را در دستور رژیمی خود قرار دهید.

سرشار از فسفر

نخود دارای فسفر و آهن می باشد که این امر باعث می شود تا سدیم اضافه از بدن خارج شده و باعث کاهش فشار خون می شود. همچنین نخود باعث می شود تا هموگلوبین خود افزایش پیدا کند.

پاکسازی کبد و پیشگیری از تپش قلب

نخود دارای مقادیر زیادی از مواد معدنی می باشد ، همچنین این حبوبات دارای مولیبدن می باشد که برای سم زدایی بدن ضروری است. مولیبدن موجود در حبوبات باعث می شود تا از عوارض مختلف مانند تپش قلب ، سردرد و سرگیجه جلوگیری شود. مولیبدن همچنین باعث می شود تا کبد شما پاکسازی شود.

پیشگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه

نخود برای درمان بیماری های کلیوی نیز مفید است ، شما می توانید برای جلوگیری از سنگ کلیه مقداری نخود را در آب خیس دهید و سپس با عسل مخلوط کرده و میل کنید تا از سنگ کلیه جلوگیری شود.

حفاظت از سیستم ایمنی بدن

نخود به دلیل داشتن آهن زیاد باعث می شود تا انتقال اکسیژن در بدن به صورت ویژه انجام شود و همین موضوع برای حفظ سیستم ایمنی بدن ضروری است.

پیشگیری از بیماری های قلبی

شما اگر نخود را به صورت روزانه در رژیم غذایی خود قرار دهید ، این امر باعث می شود تا کلسترول بد خون شما کاهش پیدا کرده و تری گلیسیرید کاهش پیدا کند. نخود باعث می شود تا از دیواره رگ های خونی و خون شما محافظت کند. مصرف نخود باعث می شود تا خطر بیماری های مختلف قلبی نظیر بیماری کرونری در بدن کاهش پیدا کند.

سرشار از منگنز

نخود دارای منگنز می باشد که برای تولید انرژی در بدن و همچنین تقویت سیستم ایمنی مفید می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در نخود باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می شود.

مضرات و منع مصرف های آبگوشت غوره

آبگوشت غوره غذای سالم و معمولا بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

بنابراین، مضراتی که در ادامه برای آبگوشت غوره بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در آبگوشت غوره خواهد بود. این عوارض شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات آبگوشت غوره چیست؟

اطباء طب سنتی توصیه می کنند در کنار آبگوشت غوره از مصلحات آن که شامل عرق آویشن، عرق آلاله و عرق اسطوخودوس است استفاده کنید تا از سردی این عرق در امان باشید.

طبع-و-خواص-پسته-کوهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|

طبع و خواص پسته کوهی از دیدگاه طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص-دمنوش-هل-دارچین-و-زعفران در-طب-سنتی|خواص هل|خواص دارچین|خواص زعفران

خواص دمنوش هل دارچین و زعفران در طب سنتی+ خواص 3 ترکیب اصلی دمنوش

طبع و خواص دمنوش میوه گل نستترن در طب سنتی|خواص دمنوش نسترن|میوه گل نسترن

طبع و خواص دمنوش نسترن+12 خاصیت دمنوش میوه گل نسترن+ تداخلات دارویی

طبع نان بربری در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان بربری

طبع و خواص نان بربری در طب سنتی+ همه ویژگی های نان بربری مرغوب

درمان فوری سینوزیت در طب سنتی

درمان سینوزیت با روش های طب سنتی+ علت+ اقدامات پیشگیرانه

عوارض شکستن قولنج|شکستن قولنج؛ خوب یا بد؟

مرگ بخاطر شکستن قولنج!

گرم کردن بدن با تدابیر طب سنتی

گرم کردن بدن بدون بخاری!

خواص قندهای طبیعی برای دانش آموزان

جایگزین کردن قندهای طبیعی با تنقلات شیرین