طب شناس
طبع و خواص چای پونه در طب سنتی|خواص چای پونه|دمنوش پونه

خواص چای پونه از دیدگاه طب سنتی+ روش تهیه چای پونه و 9 نکته احتیاطی

تاریخ انتشار: December 2, 2022

رای به این نوشته: 4.62/5 (565 رای)

چای پونه همه خواص پونه را در خود گنجانده است. نیازی نیست پونه را به شما معرفی کنیم. پونه آنقدر اشنا و خوشنام هست، که به راحتی می توان گفت، در هر خانه ای می توان دست کم مقداری پونه خشک شده پیدا کرد!

پونه کمیاب نیست و آوازه اش تا آن سوی دنیا پیچیده ست. یک سبزی خوشمزه و معطر و پرخاصیت که هم غذاها را خوشمزه می کند و هم بیماری ها را درمان.

چای پونه یکی از چندین راه بهره گیری از خواص پونه است. استفاده از چای پونه به ویژه در ایام کسالت و سرماخوردگی بسیار رایج است. در این مقاله شما را با بخشی از هزاران خاصیت شگفت آور چای پونه آشنا می کنیم.

طبع چای پونه

طبع چای پونه بر طبع پونه منطبق است. و خواص آنها نیز مشترک است. طبع چای پونه گرم است و مصرف آن برای درمان بیماری های با منشاء سردی بسیار کمک کننده است.

خواص چای پونه در طب سنتی

خواص چای پونه
خواص چای پونه

ارزش غذایی پونه

پونه سرشار از مواد مغذی و ویتامین های مهم و ضروری مورد نیاز بدن است. وجود این خواص در پونه باعث شده که چای پونه تا این حد خاصیت درمانی داشته باشد. از جملخه مواد ارزشمند موجود در ترکیبات پونه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

آنتی اکسیدان ها، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونین ها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ویتامین C، آهن و ویتامین A است.

افزایش هوشیاری با چای پونه

مصرف چای پونه برای افرادی که بیشتر روز احساس خواب آلودگی و خستگی دارند مفید است. افرادی که کرخت و تنبل هستند با مصرف چای پونه می توانند هوشیار و فعال شوند. چای پونه تمرکز افراد را بالا می برد و قدرت یادگیری را تقویت می کند. از این رو مصرف چای پونه برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار مفید است.

چای پونه می تواند به اندازه یک فنجان قهوه شما را سرحال و هوشیار نگه دارد با این تفت.ت که چای پونه عوارض کافئین را با خود ندارد.

خواص چای پونه برای معده

یکی از مهمترین خواص چای پونه و یکی از اصلی ترین علل محبوبیت آن، تاثیر مثبت آن بر معده است. چای پونه معده را تقویت می کند و هضم را سرعت می بخشد و از سنگینی معده و درد معده بعد از مصرف غذا جلوگیری می کند. چای پونه درد و سوزش معده را تسکین می بخشد و یک ضد نفخ طبیعی و موثر است.

از چای پونه می توان برای درمان سوء هاضمه ودیگر اختلالات معده و گوارش کمک گرفت.

رفع گرفتگی عضلات با چای پونه

افرادی که زیاد دچار گرفتگی عضلات می شوند و از این موضوع رنج می برند، می توانند به کمک چای پونه تا حدی مشکل خود را حل کنند. چای پونه علالوه بر رفع گرفتگی های عضلانی، در تسکین درد عضلات نیز موثر است.

خاصیت ضد درد و ضد التهابی پونه باعث شده که چای پونه درد و گرفتگی عضلات در ورزشکاران، زنان در دوران قاعدگی و سایر افراد را کاهش داده و برطرف کند.

درمان سرماخوردگی با چای پونه

چای پونه خواص ضد عفونی کنندگی دارد. همچنین ضد التهاب است و با باکتری های مزاحم نیز به خوبی مبارزه می کند. همه اینها برای درمان صرماخردگی و بیماری های عفونی کافی است. مصرف چای پونه در دوران سرماخوردگی یا ابتلا به بیماری های مشابه مانند آنفلوآنزا، کرونا و... باعث سرکوب عوامل عفونی و بیماری زا می شود. خاصیت ضد التهابی آن نیز عفونت و التهاب سینوس ها وگلو را بهبود می بخشد.

برای بهره بهتر از خواص چای پونه در ایام بیماری، بهتر است آن را با مقداری عسل شیرین کرده و سپس میل کنید.

روش تهیه چای پونه

برای هیه چای پونه در خانه نیاز به مواد زیر دارید:

روش تهیه:

اگر از برگ تازه پونه استفاده می کنید باید آنها را خوب بشویید. پونه ها را در یک لیوان مناسب ریخته و روی آن را با آب جوش پر کنید. در لیوان را بپوشانید و بین 10 تا 15 صبر کنید تا خوب دم بکشد.

به همین راحتی چای یا دمنوش پونه آماده می شود. می توانید این چای را همراه با مقداری عسل میل کنید و از خواص فراوان آن بهره بگیرید.

بهتر است در روز بیش از 2 فنجان چای پونه ننوشید.

دمنوش پونه
دمنوش پونه

عوارض و مضرات چای پونه

نباید در مصرف چای پونه زیاده روی کنید. چای پونه اگر درست و به اندازه مصرف شود عوارض چندانی ندارد. اما اگر در مصرف آن نسبت به مزاج شخصی خود و میزان استفاده از آن دقیق و محتاط نباشید، احتمال بروز عوارض وجود دارد.

  1. چای پونه بسیار گرم است و مصرف آن در ماه های ابتدایی بارداری خطرناک است. چای پونه انقباضات رحم را افزایش می دهد. هچنین قاعده آور است و به همین دلیل مصرف آن در بارداری می تواند باعث زایمان زودرس یا سقط جنین شود.
  2. زیاده روی در مصرف چای پونه باعث سردرد می شود.
  3. فشار خون را بالا می برد.
  4. پمپاژ قلب را مختل می کند.
  5. افرادی که سابقه تنشج و بیماری هایی مانند صرع و رعشه دارند، نباید بدون مشورت با پزشک چای پونه میل کنند.
  6. مصرف چای پونه برای بیماران کلیوی بدون دستور پزشک ممنوع است.
  7. زیاده روی در مصرف چای پونه باعث گرفتگی شکم، حالت تهوع و استفراغ، گیجی، اختلال در شنوایی و بینایی می شود.
  8. افرادی که دچار غلبه صفرا هستند نباید چای پونه بخورند.
  9. در گرم مزاجان باعث سردرد، آفت دهان و جوش می شود.

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی||خواص شربت پرتقال

10 خاصیت شربت پرتقال در طب سنتی + طرز تهیه شربت پرتقال مجلسی

درمان بوی بد واژن با طب سنتی و روشهای خانگی|درمان بوی بد واژن|رفع بوی بد واژن در خانه

درمان بوی بد واژن به کمک طب سنتی+ 9 روش خانگی برای رفع بوی بد واژن

درمان درد سیاتیک با طب سنتی و تدابیر خانگی|

درد سیاتیک و 11 تدبیر خانگی برای درمان آن

طبع و خواص روغن جوجوبا در طب سنتی|خواص روغن جوجوبا|خواص روغن جوجوبا

طبع و خواص روغن جوجوبا در طب سنتی + مضرات و مصلحات

طبع و خواص عرق بهارنارنج|طبع عرق بهارنارنج

طبع و خواص عرق بهارنارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص دونگ کوئی یا سنبل ختایی در طب سنتی|خواص دونگ کوئی|دونگ کوئی

طبع دونگ کوئی یا سنبل ختایی در طب سنتی+ شرح 12 خواص ویژه دونگ کوئی

خواص و طبع کباب شیشلیک + 7 خاصیت بینظیر کباب شیشلیک + طرز تهیه|خواص و طبع کباب شیشلیک + 7 خاصیت بینظیر کباب شیشلیک + طرز تهیه|خواص کباب شیشلیک

خواص و طبع کباب شیشلیک + 7 خاصیت بینظیر کباب شیشلیک + طرز تهیه

طبع و خواص آلبالو در طب سنتی|مصلحات-آلبالو-در-طب-سنتی|مضرات-آلبالو-ضرر-آلبالو|خواص-آلبالو-در-طب-سنتی|طبع-آلبالو-در-طب-سنتی-خواص-آلبالو|طبع آلبالو|طبع و خواص آلبالو خشک

بررسی طبع آلبالو تازه و آلبالو خشک+ خواص+ مضرات و مصلحات در طب سنتی ایرانی اسلامی