طب شناس
تاثیر سیر بر دیابت

دیابتی ها سیر بخورند یا نه؟

تاریخ انتشار: October 17, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (742 رای)

اگرچه برخی طعم، عطر و تندی این سبزی را دوست ندارند اما سیر جزو مواد غذایی است که تقریبا همه افراد بزرگسال از جمله مبتلایان به دیابت می تواند با خیال راحت مصرف کنند و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوند اما آیا سیر واقعا برای سلامت بیماران دیابتی مفید است.

در طب سنتی از سیر به عنوان یک ماده غذایی کاهنده کلسترول و فشار خون بالا یاد می شود و گفته شده مصرف آن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را که تقریبا 80 درصد افراد دیابتی درگیر آن ها هستند کاهش دهد.

به نظر می رسد سیر خام ممکن است تاثیر خوبی در کاهش قند خون و همچنین کاهش خطر بروز آترواسکلروز که در بیماران دیابتی بیشتر دیده می شود داشته باشد.

سیر همچنین منبع خوب ویتامین های C و B6 است، ویتامین C به کنترل سطح قند خون کمک می کند و ویتامین B6 در متابولیسم بهتر کربوهیدرات های بدن نقش دارد.

به طور کلی سیر می تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد که به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت مفید است:

عوارض جانبی سیر

سیر طعم و رایحه بسیار قوی دارد که از ترکیبات قدرتمند موجود در آن نشات گرفته است، اگرچه خوردن سیر معمولا عارضه خاصی به دنبال ندارد اما مصرف آن به صورت خام ممکن است باعث بروز برخی عوارض گوارشی خفیف شود، از جمله:

علاوه بر این در صورت استفاده از داروهای رقیق کننده خون لازم است قبل از گنجاندن سیر در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید زیرا مصرف سیر ممکن است اثر این داروها را تقویت کند.

نحوه مصرف سیر

از آن جا که دوز مصرف استانداردی برای سیر وجود ندارد می توانید آن را به وعده های غذایی یا میان وعده هایی که امکان استفاده از سیر در آن ها وجود دارد اضافه کنید.

اگر با طعم تند و تیز سیر مشکلی ندارید می توانید چند حبه سیر ریز خرد شده را به سالادها یا سالاد سیب زمینی اضافه کنید.

اگر طعم و عطر ملایم تر را ترجیح می دهید توصیه می شود از سیر تازه که شامل گیاه جوان و حبه های سیر است استفاده کنید، برای این منظور آن ها را خرد کرده داخل سالاد، سس و غذاهای مختلف اضافه کنید. سیر تازه معمولا در فصل بهار در فروشگاه های تره بار یافت می شود

برای افزایش غلظت آلیسین که از ترکیبات اصلی و پر خاصیت موجود در سیر است بهتر است قبل از استفاده از سیر خرد شده حداقل 5 دقیقه منتظر بمانید.

توجه داشته باشید پخت سیر کیفیت و خواص آن را کاهش می دهد بنابراین حتما از سیر تازه و خام در غذاهای خود بهره ببرید.

مکمل های سیر

اگر تمایلی به مصرف سیر خام ندارید می توانید از مکمل ها استفاده کنید، برای این منظور به دنبال عصاره سیر کهنه یا سایر عصاره های سیر که حاوی آلیسین هستند باشید.

هنگام خرید مکمل ها توجه داشته باشید:

منبع:فرتاک

خواص و طبع گردو در طب سنتی ایرانی|خواص و طبع گردو در طب سنتی ایرانی

طبع گردو گرم است یا سرد؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات- در طب سنتی

|

ورود طب سنتی به بیمارستانها

طبع-و-خواص-ریواس-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-ریواس-کوهی-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص ریواس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص قات در طب سنتی|خواص قات

طبع قات در طب سنتی+ شرح 11 مورد از خواص قات که باید بدانید

خواص و طبع نمک در طب سنتی سرده یا گرمه ؟

همه چیز درباره نمک از دیدگاه طب سنتی و ایرانی اسلامی+ خواص و مضرات

عصاره-گیاهان-دارویی-برای-درمان-دیابت-نوع-دوم

چه عصاره‌های گیاهی برای درمان دیابت موثر است ؟

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی|طبع و خواص گل مغربی

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی

درمان سرخک در خانه با طب سنتی ایرانی اسلامی|درمان خانگی سرخک با طب سنتی در خانه

همه چیز درباره سرخک+ بیش از 10 تدبیر خانگی برای بهبودی سریع بیماری سرخک