طب شناس
تاثیر سیر بر دیابت

دیابتی ها سیر بخورند یا نه؟

تاریخ انتشار: October 17, 2022

رای به این نوشته: 4.87/5 (742 رای)

اگرچه برخی طعم، عطر و تندی این سبزی را دوست ندارند اما سیر جزو مواد غذایی است که تقریبا همه افراد بزرگسال از جمله مبتلایان به دیابت می تواند با خیال راحت مصرف کنند و از فواید بی نظیر آن بهره مند شوند اما آیا سیر واقعا برای سلامت بیماران دیابتی مفید است.

در طب سنتی از سیر به عنوان یک ماده غذایی کاهنده کلسترول و فشار خون بالا یاد می شود و گفته شده مصرف آن می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را که تقریبا 80 درصد افراد دیابتی درگیر آن ها هستند کاهش دهد.

به نظر می رسد سیر خام ممکن است تاثیر خوبی در کاهش قند خون و همچنین کاهش خطر بروز آترواسکلروز که در بیماران دیابتی بیشتر دیده می شود داشته باشد.

سیر همچنین منبع خوب ویتامین های C و B6 است، ویتامین C به کنترل سطح قند خون کمک می کند و ویتامین B6 در متابولیسم بهتر کربوهیدرات های بدن نقش دارد.

به طور کلی سیر می تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد که به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت مفید است:

عوارض جانبی سیر

سیر طعم و رایحه بسیار قوی دارد که از ترکیبات قدرتمند موجود در آن نشات گرفته است، اگرچه خوردن سیر معمولا عارضه خاصی به دنبال ندارد اما مصرف آن به صورت خام ممکن است باعث بروز برخی عوارض گوارشی خفیف شود، از جمله:

علاوه بر این در صورت استفاده از داروهای رقیق کننده خون لازم است قبل از گنجاندن سیر در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید زیرا مصرف سیر ممکن است اثر این داروها را تقویت کند.

نحوه مصرف سیر

از آن جا که دوز مصرف استانداردی برای سیر وجود ندارد می توانید آن را به وعده های غذایی یا میان وعده هایی که امکان استفاده از سیر در آن ها وجود دارد اضافه کنید.

اگر با طعم تند و تیز سیر مشکلی ندارید می توانید چند حبه سیر ریز خرد شده را به سالادها یا سالاد سیب زمینی اضافه کنید.

اگر طعم و عطر ملایم تر را ترجیح می دهید توصیه می شود از سیر تازه که شامل گیاه جوان و حبه های سیر است استفاده کنید، برای این منظور آن ها را خرد کرده داخل سالاد، سس و غذاهای مختلف اضافه کنید. سیر تازه معمولا در فصل بهار در فروشگاه های تره بار یافت می شود

برای افزایش غلظت آلیسین که از ترکیبات اصلی و پر خاصیت موجود در سیر است بهتر است قبل از استفاده از سیر خرد شده حداقل 5 دقیقه منتظر بمانید.

توجه داشته باشید پخت سیر کیفیت و خواص آن را کاهش می دهد بنابراین حتما از سیر تازه و خام در غذاهای خود بهره ببرید.

مکمل های سیر

اگر تمایلی به مصرف سیر خام ندارید می توانید از مکمل ها استفاده کنید، برای این منظور به دنبال عصاره سیر کهنه یا سایر عصاره های سیر که حاوی آلیسین هستند باشید.

هنگام خرید مکمل ها توجه داشته باشید:

منبع:فرتاک

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

توسعه کشت گیاهان دارویی در شهر باخرز استان خراسان رضوی

راهکار های طب سنتی برای دیسک کمر + 12 درمان گیاهی|درمان دیسک کمر

راهکار های طب سنتی برای دیسک کمر + 12 درمان گیاهی

خواص کنجک در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص کنجک

گیاه کنجک چیست و چه خواصی دارد؟ 6 مورد از خواص کنجک در طب سنتی

طبع و خواص شربت گلاب در طب سنتی|طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی|خواص شربت گلاب

طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی

توصیه-های-طب-سنتی-برای-لاغری-چیست؟ سمن مفرط|نکات-طب-سنتی-برای-چاقی-و-لاغری|آیا-میدانید-علت-چاقی-چیست؟

توصیه های طب سنتی برای لاغری چیست؟

درمان یائسگی زودرس با طب سنتی+ 12 راه برای درمان یائسگی زودرس در خانه|درمان یائسگی زودرس

درمان یائسگی زودرس با طب سنتی+ 12 راه برای درمان یائسگی زودرس در خانه

آب تره

طبع و خواص شربت سیب در طب سنی ایرانی و اسلامی|خواص شربت سیب

طبع و خواص شربت سیب در طب سنتی+ طرز تهیه 3 نوع شربت سیب