طب شناس

ته تالی

تاریخ انتشار: November 16, 2022

رای به این نوشته: 4.18/5 (773 رای)

ته تالی، که با نام تتالی اراکی نیز شناخته می شود، یک نوع خوراک است که متعلق به استان اراک می باشد؛ این خوراک که بسیار خوشمزه و پرطرفدار است، دارای خواص و فواید فراوانی است.

ته تالی اراکی را می توان به عنوان یکی از وعده های اصلی، همراه با برنج و یا با نان و سبزی میل کرد.

نام گذاری این غذا بدین صورت، به دلیل آن است که در اراک به ظرفی مسی که از لحاظ عمق بین تابه و قابلمه باشد را تالی می گویند و چون این غذا در ته تابه پخته می شود، به ته تالی معروف شده است.

مواد اولیه یِ اصلیِ این غذا شامل گوشت چرخ کرده و سیب زمینی می باشد. علاوه بر گوشت چرخ کرده و سیب زمینی، این غذا شامل پیاز، سیر، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، گرد غوره، فلفل قرمز و سیاه، پودر سیر، نمک و زردچوبه می باشد.

ته تالی غذایی محبوب و بسیار مفید است. در این مطلب از طب شناس قصد داریم در ابتدا طبع ته تالی را معرفی کرده و پس از بررسی خواص بی نظیر ته تالی، مضرات و منع مصرف های ته تالی را بیان کرده و در آخر نیز مصلحات ته تالی را ارائه دهیم.

طبع ته تالی گرم است یا سرد؟

در رابطه با طبع غذای ته تالی اگر سوالاتی نظیر: طبع ته تالی گرم است یا سرد؟ و یا، طبع ته تالی چیست؟ در ذهن شما ایجاد شده است، خوب است بدانید که طبع ته تالی گرم است.

بنابراین توصیه میشود گرم مزاجان در مصرف آن زیاده روی نکنند و حتما از مصلحات این غذا، به هنگام مصرف آن، استفاده کنند.

خواص باورنکردنی ته تالی اراکی

حاوی آنتی‌اکسیدان و مبارزه علیه رادیکالهای آزاد

یکی از فواید و کارکردهای گوشت قرمز در بدن، این است که این مادهی غذایی به عنوان منبعی غنی از آنتیاکسیدان شناخته میشود و میتواند رادیکالهای آزاد را در بدن از بین ببرد. همچنین، سلنیوم موجود در گوشت قرمز با همکاری ویتامین E میتواند کارکرد آنتیاکسیدانها را بهبود ببخشد و به حداکثر برساند؛ و در نتیجه، میتواند با رادیکالهای آزادی که به سلامتی بدن آسیب میرسانند، مبارزه کند.ولی میزان مصرف روزانهی آنتیاکسیدانها چهقدر باید باشد؟ با مطالعهی این مقاله میتوانید پاسخ این سوال مهم را به دست بیاورید.

کنترل فرایند تولید مثل

همچنین، فواید سلنیوم موجود در گوشت قرمز برای کنترل و حفظ کارکرد تولید مثل در انسان بسیار عالی هستند. این خاصیت به ویژه برای زنانی که از قاعدگی نامنظم رنج میبرند، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین، گوشت قرمز میتواند به کنترل برخی اختلالات مربوط به دستگاه تولید مثل بدن کمک کند.

پیشگیری از کم خونی

مهمترین کارکرد آهن در بدن عبارت است از تشکیل هموگلوبین یا گلبولهای قرمز خون. وظیفهی هموگلوبین انتقال اکسیژن در سرتاسر بدن است. بنابراین، کمبود آهن میتواند به بروز کم خونی یا کاهش گلبولهای قرمز خون منجر شود؛ این وضعیت باعث بروز خستگی مفرط، لتارژی، و دلمردگی میشود. چنانچه از ۲۰ مهمترین علائم کم خونی که به شما هشدار میدهند رنج میبرید، حتما گوشت قرمز را در رژیم غذایی روزانهتان قرار دهید.

پیشگیری از بی خوابی

همچنین، گوشت قرمز به مبارزه علیه اختلالات خواب یا بی خوابی کمک میکند. مصرف مواد غذایی سرشار از آهن میتواند به برخی افراد برای داشتن خواب با کیفیت کمک کند. آهن برای تنظیم افت و خیز فشار خون در بدن و در نتیجه، آسانتر شدن فرایند خواب مفید است. عدم تعادل در فشار خون آدمها میتواند به بی خوابی منجر شود. افزایش فشار خون تاثیر مخربی بر کارکرد دستگاههای مختلف بدن میگذارد؛ از این رو، لازم است اطلاعات کافی از این مسئله داشته باشید. فشار خون چیست؟ ۷ نکته مهم و ۴۴ درمان خانگی فشار خون بالا میتوانند اطلاعات مفیدی در این خصوص به شما ارائه دهند.

مفید برای بارداری

گوشت قرمز در کمک به ایجاد و رشد انواع مختلفی از اندامها نظیر ماهیچه، استخوان، دستگاه تنفسی، و مغز بسیار مفید است. مصرف پروتئین کافی در دوران بارداری به زنان باردار کمک میکند نوزاد سالمی را به دنیا بیاورند که مشکل کمبود مواد مغذی نداشته باشد.علاوه بر مصرف کافی مواد مغذی، نظیر گوشت قرمز، در دوران بارداری، لازم است از ۱۴ کار که در دوران بارداری باید از انجام آنها پرهیز کنید نیز آگاه شوید.

کاهش سطح کلسترول

گوشت قرمز حاوی نیاسین است که میتواند کلسترول بد را در بدن کاهش، و کلسترول خوب مورد نیاز بدن را افزایش دهد. در نتیجه، با مصرف گوشت قرمز به اندازهی کافی و با رعایت اعتدال، میتوانید سطح کلسترول خونتان را حفظ کنید.بنابراین، گوشت قرمز لزوما کلسترول خون را افزایش نمیدهد؛ در عوض، حتی برخی خوراکیهای بدون کلسترول وجود دارند که ممکن است میزان کلسترول خونتان را بالا ببرند. این حقیقت یکی از ۵ چیز دربارهی میزان کلسترول خون است که هیچکس به شما نمیگوید.

کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی

بر اساس نتایج برخی پژوهشها، مصرف گوشت قرمز میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی و برخی بیماریهای مزمن مربوط به سلامت قلب را کاهش دهد. زیرا امگا-۳ موجود در گوشت قرمز میتواند انعطاف پذیری و قابلیت ارتجاعی سرخرگها را بهبود ببخشد. از این رو، خطر فشار خون بالا و آریتمی یا ضربان نامنظم قلب را میتوان با مصرف گوشت قرمز به حداقل رساند.ولی اگر دچار علائم بیماری قلبی شدهاید، ابتدا باید از ۵ نشانهی تشخیص اینکه بیماری قلبی دارید یا دچار اضطراب شدهاید، آگاه شوید. سپس با رعایت یک رژیم غذایی سالم به جنگ این بیماری بروید.

حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی

دستگاه قلبی و عروقی شامل تمام فرایندهایی است که به کارکرد اندام قلب مربوط میشوند. قلب یکی از مهمترین اندامهای بدن به شمار میرود. با حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی، بدن همیشه در برابر انواع مختلفی از اختلالاتی که باعث صدمه زدن به قلب میشوند، مقاوم میماند. علاوه بر اینها، برای حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقیتان لازم است از ۳۰ شیوه موثر برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی نیز استفاده کنید.

بهبود حافظه

امگا-۳ موجود در مواد غذایی مفید برای مغز نقش مهمی در رشد غشای سلولی در مغز و مسیر پیامرسانی دستگاه عصبی ایفا میکند. طبق تاییدات علمی، امگا-۳ قادر است حافظهی مغزی انسان را در دوران کودکی و همچنین، بزرگسالی بهبود ببخشد. به این ترتیب، بهتر است نیاز بدنتان را به امگا-۳ برآورده کنید؛ به خصوص اگر غالبا دچار فراموشی میشوید. و البته فراموش نکنید، تقویت حافظه یکی از ۷ فایده قصه گویی برای سلامت روان کودکان و بزرگسالان نیز هست.

پیشگیری از آلزایمر زودرس

به علاوه، با افزایش سن، اندازهی مغز انسان به تدریج کاهش مییابد. کاهش اندازهی مغز انسان یک مسئلهی طبیعی است، ولی این اتفاق میتواند یکی از علائم بیماریهای جدی و خطرناک نظیر بیماری آلزایمر و دمانس (زوال عقل) نیز باشد. ولی نگران نباشید، زیرا مصرف کافی امگا-۳ میتواند اندازهی مغز را بزرگتر کند. توصیه میشود آدمهایی که دچار صدمات مغزی شدهاند، به اندازهی کافی امگا-۳ مصرف کنند، زیرا اسیدهای چرب امگا-۳ میتوانند کارکرد مغز را به سرعت بهبود ببخشند. گوشت قرمز حاوی امگا-۳ است و میتواند حافظهتان را تقویت کند.علاوه بر گوشت قرمز، ماهی نیز به عنوان منبع عالی پروتئین و اسیدهای چرب امگا-۳ برای بهبود عملکرد مغز بسیار مفید است؛ ماهی یکی از ۸ خوراکی فوقالعاده برای تقویت تمرکز و حافظهتان به شمار میرود.

بهبود تمرکز

مصرف گوشت قرمز میتواند جریان خون را در بدنتان بهبود ببخشد. این مادهی غذایی باعث سلامتیتان میشود و میتواند تمرکزتان را برای انجام فعالیتهای روزانه بهبود ببخشد.

بهبود افسردگی

امگا-۳ موجود در گوشت قرمز میتواند مشکلات ناشی از افسردگی خفیف را کاهش دهد. همچنین، اسیدهای چرب امگا-۳ میتوانند به بهبود اثربخشی داروهای ضد افسردگی نیز کمک کنند. اثرگذاری امگا-۳ بر مغز، به طور کلی، با اثرگذاری داروهای ضد افسردگی متفاوت است. موثرترین راه برای کاهش افسردگی با استفاده از هر دو راه این است که به مقدار کافی امگا-۳ مصرف کنید و استفاده از داروها و روشهای درمانی ضد افسردگی را نیز ادامه دهید.البته، ۱۰ راه درمان افسردگی بدون دارو نیز وجود دارند که مصرف گوشت بدون چربی یکی از این راهها به شمار میرود.

افزایش انرژی

بدن انسان هنگام تبدیل کربوهیدراتها به گلوکز، و در نتیجه، تولید انرژی لازم برای انجام فعالیتها، به مجموعهی ویتامین B موجود در گوشت قرمز نیاز دارد. اگر بدن انرژی کافی نداشته باشد، حتی به راحتی نمیتوانیم راه برویم و به سرعت احساس خستگی میکنیم.

پیشگیری از پیری زودرس

همچنین، سلنیوم موجود در گوشت قرمز قادر است از پیری زودرس پیشگیری کند و میتواند علائم پیری زودرس را از بین ببرد. برخی علائم پیری زودرس عبارت هستند از خشکی و زبری پوست، تیرگی پوست، چین و چروک پوست، و از دست دادن قابلیت ارتجاعی پوست؛ که با استفاده از ۳۰ راه جلوگیری از پیری زودرس میتوانید از بروز این علائم پیشگیری کنید.

بهبود سلامت پوست

همچنین، این منبع غنی از آنتیاکسیدان برای بهبود سلامت پوست نیز مفید است. آنتیاکسیدان نخستین اسلحهی بدن برای مبارزه با رادیکالهای آزادی به شمار میرود که به پوست حمله میکنند. در نتیجه، با مصرف گوشت قرمز میتوانید پوستی مرطوب، نرم، و درخشان داشته باشید.

مضرات و منع مصرف های ته تالی شامل چه مواردی می‌ شوند؟

در ابتدا خوب است بدانید که ته تالی غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

بنابراین، مضراتی که در ادامه برای ته تالی اراکی بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در ته تالی خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات ته تالی چیست؟

با توجه به طبع گرم ته تالی، توصیه میشود به همراه این غذا از مصلحات آن که شامل عرق همیشه بهار، عرق نیلوفر و عرق خیار می شود، استفاده کنید تا طبع و مزاج آن اصلاح شود.

رایحه-درمانی-و-گلاب-و-روزه-داری-در-طب-سنتی

نقش مهم رایحه درمانی در کاهش مشکلات روزه داری

دمنوش های رقیق کننده خون|دمنوش های لاغری|دمنوش های کاهش وزن|10 دمنوش معروف آرامبخش طب سنتی

دمنوش های لاغری مناسب برای کاهش وزن/ 10 دمنوش معروف برای تناسب اندام

طبع و خواص همیشه بهار کوهی در طب سنتی + 10 خاصیت عجیب همیشه بهار کوهی|خواص همیشه بهار کوهی

طبع و خواص همیشه بهار کوهی در طب سنتی + 10 خاصیت عجیب همیشه بهار کوهی

طبع و خواص چهار عرق سرد در طب سنتی|چهار عرق سرد

چهار عرق سرد و طبع و خواص آن در طب سنتی+ خواص 4 عرق موجود در ترکیب آن

ریحان مقدس

خورش فسنجان و کشک

طبع و خواص ابگوشت قنبید در طب سنتی|آخواص بگوشت قنبید

طبع آبگوشت قنبید در طب سنتی+ 20 مورد از خواص + مضرات و مصلحات

دمنوش های مناسب برای پوست

بوتاکس با دمنوش! دمنوش های مفید برای پوست