طب شناس
طبع و خواص ترشک در طب سنتی + 8 خاصیت شگفت انگیز ترشک که از آن بی خبرید|طبع ترشک

طبع و خواص ترشک در طب سنتی + 8 خاصیت شگفت انگیز ترشک که از آن بی خبرید

تاریخ انتشار: September 4, 2022

رای به این نوشته: 4.33/5 (400 رای)

ترشک در دسته گیاهان دارویی قرار دارد و از گذشته برای درمان بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار میگرفته است. البته این گیاه پرخاصیت در حال حاضر جزو گیاهان دارویی مشهور نمیباشد. ترشک نام های دیگری همچون: حمیضه، ترشه، ساق ترشک، نیره خراسانی، حلیمون، رومکس و... نیز دارد.

ترشک ایرانی در دسته علف هفت بند قرار دارد که در برخی منابع به آن حماض میگویند. این گیاه برگ های ترش مزه ای دارد. ترشک دارای تارتاریک اسید و اگزالات میباشد. همچنین طبق مطالعات انجام شده گیاه ترشک از سدیم، پتاسیم، فسفر و کلسیم نیز برخوردار است.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع ترشک در طب سنتی و همچنین خواص ترشک در طب سنتی و مضرات آن بپردازیم.

طبع ترشک در طب سنتی چیست؟

طبع ترشک در منابع طبی، سرد و خشک است. مصرف ترشک برای گرم مزاجان مفید است اما افرادی که طبع سردی دارند بهتر است این گیاه را با مصلحش مصرف نمایند.

خواص ترشک در طب سنتی چیست؟

طبع ترشک
طبع ترشک

خواص ترشک برای پوست:

همانطور که گفتیم طبع ترشک سرد و خشک است و افراد میتوانند از آن برای رفع جوش های موضعی و پوستی استفاده نمایند. ترشک گیاه دارویی است که سرشار از آنتی اکسیدان است و به همین دلیل از بروز پیری و چین و چروک جلوگیری میکند. ترشک دارای مقادیر زیادی ویتامین A، C، و B9 است. این گیاه فوق العاده به موهای خشک و آسیب دیده نیز کمک بسزایی میکند.

ترشک خاصیت سم زدایی دارد و مصرف آن سبب دفع سموم مضر بدن میشود و عواملی که باعث عفونت در بدن هستند را از بین میبرد.

این گیاه جذب مواد مغذی را افزایش میدهد و به همین دلیل در تقویت مو، ناخن، و سلامت پوست موثر است. اگر میخواهید پوست خود را سفت کنید میتوانید از مخلوط ترشک و عرق رازیانه، ضماد تهیه کنید و روی پوست خود بمالید. این ترکیب به سفت و جمع شدن پوست شما کمک میکند.

ترشک برای دیابت:


این گیاه پرخاصیت سرشار از فیبر است و به همین دلیل مصرف آن سبب تنظیم سطح قند خون میشود. آنتی اکسیدان های موجود در ترشک باعث خنثی شدن رادیکال های آزاد مضر میشوند و سلول های بدن را از آسیب حفظ مینمایند. همچنین وجود این آنتی اکسیدان ها از بروز بیماری های زیادی مثل بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و سرطان  پیشگیری میکند.

ترشک دارای آنتی اکسیدان های: اسیدهای فنولیک، نفتالن ها، کاروتنوئیدها، فلانوئید ها، آنتراکینون ها و... است.

عوارض مصرف ترشک چیست؟

مصلح ترشک در طب سنتی چیست؟

رازیانه و شکر سرخ، مصلحات ترشک میباشند. مصرف این موارد به همراه ترشک سبب بهبود خواص و تعادل مزاج آن میشوند.

طبع و خواص گل ساعتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص گل ساعتی|خواص گل ساعتی از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

گل ساعتی چیست و چه خواصی دارد؟ 15 خاصیت فوق العاده گل ساعتی

طبع و خواص زوغن زرده تخم مرغ در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص روغن زرده تخم مرغ

طبع و خواص روغن زرده تخم مرغ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی|تغذیه پیش از بارداری|مراقبت های قبل از بارداری

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی+ 7 نکته تغذیه ای مهم

درمان ضعیف بودن اسپرم با طب سنتی||درمان ضعف اسپرم در طب سنتی + 12 راهکار برای درمان ضعف اسپرم مردان|درمان ضعف اسپرم|

درمان ضعف اسپرم در طب سنتی + 12 راهکار برای درمان ضعف اسپرم مردان

طبع-و-خواص-غوره-انگور-و-ابغوره-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص غوره انگور و آبغوره در طب سنتی ایرانی اسلامی

چای سبز منبع انتی اکسیدانت ها

چرا باید چای سبز بخوریم ؟ چای سبز منبع انواع انتی اکسیدان ها

پارک جنگلی همدان

پارک های جنگلی همدان محل پرورش گیاهان دارویی

طبع آناناس در طب سنتی ایرانی اسلامی|طبع آناناس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع آناناس سرده یا گرمه؟+ خواص+ مضرات+ مصلحات- در طب سنتی