طب شناس
طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه||خواص شربت خاکشیر

طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه

تاریخ انتشار: November 21, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (404 رای)

در فصل گرم تابستان، نوشیدنی های خنک بسیار پرطرفدار هستند. نوشیدنی هایی که در آن از گرمی استفاده نشده باشد بر پیشگیری و درمان گرمازدگی نیز بسیار موثر می باشد به همین دلیل نوشیدن شرب هایی همچون: شربت خاکشیر، شربت آبلیمو، شربت آلبالو و... پیشنهاد می شود.

شربت خاکشیر جزو بهترین نوشیدنی هایی است که افراد را از گرمازدگی دور نگه می دارد. این شربت یک نوشیدنی ایرانی است که در کشور ما بسیار استفاده می شود و می توان آن را خیلی راحت تهیه کرد.

شربت خاکشیر علاوه بر طعم بینظیرش از خواص بیشماری برای سلامتی برخوردار است و به همین دلیل می توان آن را به عنوان جایگزین برای نوشیدنی های مضر استفاده کرد. این شربت فوق العاده حرارت بدن را کاهش می دهد، درد و سرگیجه را درمان می کند، بیحالی ناشی از گرمازدگی را رفع میکند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت خاکشیر در طب سنتی، خواص شربت خاکشیر در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت خاکشیر بپردازیم.

طبع شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

طبع خاکشیر در طب سنتی سرد و تر است. مصرف خاکشیر برای افراد گرم مزاج مفید است. خاکشیر در روز های گرم تابستانی دمای بدن را کاهش میدهد و از بروز گرمازدگی جلوگیری می نماید.

خواص شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

خواص شربت خاکشیر
خواص شربت خاکشیر

طرز تهیه شربت خاکشیر خوشمزه:

مواد لازم برای تهیه شربت:

طرز تهیه شربت خاکشیر:

برای درست کردن این شربت باید طریقه شستن خاکشیر را بدانید زیرا درون خاکشیر ریگ های زیادی وجود دارد که شستن آن را کمی سخت می کند به همین دلیل بهتر است در هربار درست کردن این شربت مقدار بیشتری خاکشیر بشویید که برای روز بعد نیازی به انجام دوباره این کار نباشد.

برای شستن خاکشیر باید دو عدد ظرف گود و شفاف را انتخاب کنید، خاکشیر را درون یکی از آن ها بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. بعد از گذشت چند ثانیه آب روی خاکشیر را خالی کنید و خاکشیر را به آهستگی درون ظرف دیگر بریزید، موقع انجام این کار توجه کنید که انتهای آن را دور بریزید.

دوباره به خاکشیر آب اضافه کنید و آن را هم بزنید. هنگامی که خاکشیر ته نشین شد، مجدد آب آن را دور بریزید و خاکشیر را به ظرف دیگر انتقال دهید و انتهای آن ها دارای شن و ریگ است دور بریزید. همین کار را چند بار انجام دهید تا آب روی خاکشیر و انتهای آن کاکلا تمیز شود و به جز خاکشیر چیزی دیده نشود. حال خاکشیر شما حاضر است که با آن شربتی خوشمزه تهیه کنید.

خاکشیر شسته شده را درون یک پارچ بریزید و به آن شکر و آب اضافه نمایید. مواد را خوب هم بزنیئ تا دانه های شکر کاملا در آب حل شود. اگر مایل بودید می توانید شکر و آب را از قبل روی حرارت قرار دهید تا شکر به وسیله حرارت سریع تر در آب حل شود و هنگامی که خنک شد به خاکشیر اضافه کنید.

به شربت خاکشیر کمی گلاب و آب لیمو اضافه کنید، این موارد طعم بهتری به شربت شما می دهند اما به صورت دلخواه می توانید آن ها را اضافه نکنید. در صورت تمایل چند تکه یخ به شربت اضافه کنید تا کاملا خنک شود. نوش جان.

طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی:

مواد لازم:

مواد اولیه گفته شده برای تهیه دو لیوان شربت خاکشیر می باشد اگر قصد دارید میزان کمتر یا بیشتری از این شربت را درست کنید باید مقدار مواد را ضرب و تقسیم نمایید.

طرز تهیه شربت خاکشیر وتخم شربتی خوشمزه:

در مرحله اول دو قاشق خاکشیر را به خوبی بشویید و اجازه دهید که مقداری خیس بخورد. حال یک قاشق تخم شربتی را نیز در نصف لیوان آب بریزید و زمان دهید که کاملا پف کند و ژله ای شود.

در مرحله بعد باید ظرفی مناسب انتخاب کنید و در آن یک دوم پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد حدود یک دوم پیمانه شکر را به آن اضافه کنید. توجه کنید که در این قسمت اصلا نباید هم بزنید زیرا شکر با حرارت در آب حل می شود.

وقتی شکر کاملا در آب حل شد مواد را یک بار هم بزنید و یک چهارم پیمانه گلاب یا عرق بیدمشک را اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن گلاب حدود پنج دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید.

حال مقداری زعفران بیافزایید و شربت را هم بزنید. به شربت زمان دهید که بجوشد و به غلظت برسد. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید حرارت را خاموش کنید و ظرف را کنار بگذارید و اجازه دهید که شربت خنک شود.

مقداری از شربت زعفران تهیه شده را در لیوانی دلخواه بریزید و از خاکشیر و تخم شربتی که خیس کرده بودید به آن اضافه نمایید. کمی یخ و آب روی آن ها بریزید. شربت خاکشیر و تخم شربتی شما حاضر است، نوش جان.

مضرات شربت خاکشیر چیست؟

مصلح شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

کتیرا مصلح خاکشیر در طب سنتی است. افراد سرد مزاج باید خاکشیر را به همراه مصلحش مصرف نمایند. استفاده از این مورد به همراه خاکشیر سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن می گردد.

بهترین روغن مصرفی

کدام روغن برای استفاده روزمره بهتر است؟

طبع و 9 خاصیت شربت تخم بالنگو در طب سنتی+ طرز تهیه شربت تخم بالنگو خوشمزه|خواص شربت تخم بالنگو

طبع و 9 خاصیت شربت تخم بالنگو در طب سنتی+ طرز تهیه شربت تخم بالنگو خوشمزه

طبع-و-خواص-هیج-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع هویج سرد است یا گرم ؟ خواص + مصلحات + مضرات - در طب سنتی

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی|طبع و خواص گل مغربی

طبع و خواص گل مغربی در طب سنتی + 10 خاصیت فوق العاده گل مغربی

درمان-خانگی-سردی-معده-در-طب-سنتی

درمان فوری سردی معده و چاقی با طب سنتی+ 10 راه حل برای درمان سردی معده

درمان عفونت ریه

درمان عفونت ریه با این دمنوش های گیاهی

درمان فوری گرمازدگی در اربعین|درمان گرمازدگی در پیاده روی اربعین با طب سنتی|درمان گرمازدگی در پیاده روی اربعین

درمان فوری گرمازدگی در اربعین + نکات مهمی که باید رعایت کنید

طبع و خواص سرکه خرما

طبع و خواص سرکه خرما در طب سنتی