طب شناس
طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه||خواص شربت خاکشیر

طبع و خواص شربت خاکشیر در طب سنتی + طرز تهیه 2 نوع شربت خاکشیر خوشمزه

تاریخ انتشار: November 21, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (404 رای)

در فصل گرم تابستان، نوشیدنی های خنک بسیار پرطرفدار هستند. نوشیدنی هایی که در آن از گرمی استفاده نشده باشد بر پیشگیری و درمان گرمازدگی نیز بسیار موثر می باشد به همین دلیل نوشیدن شرب هایی همچون: شربت خاکشیر، شربت آبلیمو، شربت آلبالو و... پیشنهاد می شود.

شربت خاکشیر جزو بهترین نوشیدنی هایی است که افراد را از گرمازدگی دور نگه می دارد. این شربت یک نوشیدنی ایرانی است که در کشور ما بسیار استفاده می شود و می توان آن را خیلی راحت تهیه کرد.

شربت خاکشیر علاوه بر طعم بینظیرش از خواص بیشماری برای سلامتی برخوردار است و به همین دلیل می توان آن را به عنوان جایگزین برای نوشیدنی های مضر استفاده کرد. این شربت فوق العاده حرارت بدن را کاهش می دهد، درد و سرگیجه را درمان می کند، بیحالی ناشی از گرمازدگی را رفع میکند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت خاکشیر در طب سنتی، خواص شربت خاکشیر در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت خاکشیر بپردازیم.

طبع شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

طبع خاکشیر در طب سنتی سرد و تر است. مصرف خاکشیر برای افراد گرم مزاج مفید است. خاکشیر در روز های گرم تابستانی دمای بدن را کاهش میدهد و از بروز گرمازدگی جلوگیری می نماید.

خواص شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

خواص شربت خاکشیر
خواص شربت خاکشیر

طرز تهیه شربت خاکشیر خوشمزه:

مواد لازم برای تهیه شربت:

طرز تهیه شربت خاکشیر:

برای درست کردن این شربت باید طریقه شستن خاکشیر را بدانید زیرا درون خاکشیر ریگ های زیادی وجود دارد که شستن آن را کمی سخت می کند به همین دلیل بهتر است در هربار درست کردن این شربت مقدار بیشتری خاکشیر بشویید که برای روز بعد نیازی به انجام دوباره این کار نباشد.

برای شستن خاکشیر باید دو عدد ظرف گود و شفاف را انتخاب کنید، خاکشیر را درون یکی از آن ها بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. بعد از گذشت چند ثانیه آب روی خاکشیر را خالی کنید و خاکشیر را به آهستگی درون ظرف دیگر بریزید، موقع انجام این کار توجه کنید که انتهای آن را دور بریزید.

دوباره به خاکشیر آب اضافه کنید و آن را هم بزنید. هنگامی که خاکشیر ته نشین شد، مجدد آب آن را دور بریزید و خاکشیر را به ظرف دیگر انتقال دهید و انتهای آن ها دارای شن و ریگ است دور بریزید. همین کار را چند بار انجام دهید تا آب روی خاکشیر و انتهای آن کاکلا تمیز شود و به جز خاکشیر چیزی دیده نشود. حال خاکشیر شما حاضر است که با آن شربتی خوشمزه تهیه کنید.

خاکشیر شسته شده را درون یک پارچ بریزید و به آن شکر و آب اضافه نمایید. مواد را خوب هم بزنیئ تا دانه های شکر کاملا در آب حل شود. اگر مایل بودید می توانید شکر و آب را از قبل روی حرارت قرار دهید تا شکر به وسیله حرارت سریع تر در آب حل شود و هنگامی که خنک شد به خاکشیر اضافه کنید.

به شربت خاکشیر کمی گلاب و آب لیمو اضافه کنید، این موارد طعم بهتری به شربت شما می دهند اما به صورت دلخواه می توانید آن ها را اضافه نکنید. در صورت تمایل چند تکه یخ به شربت اضافه کنید تا کاملا خنک شود. نوش جان.

طرز تهیه شربت خاکشیر و تخم شربتی:

مواد لازم:

مواد اولیه گفته شده برای تهیه دو لیوان شربت خاکشیر می باشد اگر قصد دارید میزان کمتر یا بیشتری از این شربت را درست کنید باید مقدار مواد را ضرب و تقسیم نمایید.

طرز تهیه شربت خاکشیر وتخم شربتی خوشمزه:

در مرحله اول دو قاشق خاکشیر را به خوبی بشویید و اجازه دهید که مقداری خیس بخورد. حال یک قاشق تخم شربتی را نیز در نصف لیوان آب بریزید و زمان دهید که کاملا پف کند و ژله ای شود.

در مرحله بعد باید ظرفی مناسب انتخاب کنید و در آن یک دوم پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد حدود یک دوم پیمانه شکر را به آن اضافه کنید. توجه کنید که در این قسمت اصلا نباید هم بزنید زیرا شکر با حرارت در آب حل می شود.

وقتی شکر کاملا در آب حل شد مواد را یک بار هم بزنید و یک چهارم پیمانه گلاب یا عرق بیدمشک را اضافه نمایید. بعد از اضافه کردن گلاب حدود پنج دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید.

حال مقداری زعفران بیافزایید و شربت را هم بزنید. به شربت زمان دهید که بجوشد و به غلظت برسد. وقتی شربت به غلظت مورد نظر رسید حرارت را خاموش کنید و ظرف را کنار بگذارید و اجازه دهید که شربت خنک شود.

مقداری از شربت زعفران تهیه شده را در لیوانی دلخواه بریزید و از خاکشیر و تخم شربتی که خیس کرده بودید به آن اضافه نمایید. کمی یخ و آب روی آن ها بریزید. شربت خاکشیر و تخم شربتی شما حاضر است، نوش جان.

مضرات شربت خاکشیر چیست؟

مصلح شربت خاکشیر در طب سنتی چیست؟

کتیرا مصلح خاکشیر در طب سنتی است. افراد سرد مزاج باید خاکشیر را به همراه مصلحش مصرف نمایند. استفاده از این مورد به همراه خاکشیر سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن می گردد.

درمان فیبروم در طب سنتی + 7 داروی گیاهی ساده و در دسترس برای درمان فیبروم رحم|درمان فیبروم

درمان فیبروم در طب سنتی + 7 داروی گیاهی ساده و در دسترس برای درمان فیبروم رحم

طبع و خواص چای هوفاریقون در طب سنتی+ 10 خاصیت شگفت انگیز چای هوفاریقون|خواص چای هوفاریقون

طبع و خواص چای هوفاریقون یا گل راعی در طب سنتی+ 10 خاصیت چای هوفاریقون

همه چیز در باره خورشت انار بیج در طب سنتی|خواص انار بیج|خورشت انار بیج

طبع خورشت انار بیج و خواص شگفت انگیز آن در طب سنتی + 2 عرق گیاهی که مصلح آن است

دلایل و درمان فوری سرد شدن دست و پا در طب سنتی

درمان فوری سردی پا در طب سنتی+ 8 راهکار برای درمان فوری سردی شدید بدن

طبع میوه های بهاری برای انواع مزاج|طبع میوه های بهاری در طب سنتی|طبع میوه های بهاری

طبع محبوب ترین میوه های بهاری. بررسی طبع 11 میوه خوشمزه بهاری

جلوگیری از ضعف در ماه رمضان

راهکارهای مقابله با ضعف بدن در ماه مبارک رمضان

طبع و خواص بولدو در طب سنتی|خواص بولدو

طبع بولدو سرد است یا گرم؟ خواص بولدو در طب سنتی+ مضرات

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج

بایدها و نبایدهای مصرف شیربرنج