طب شناس
طبع و خواص شربت گلاب در طب سنتی|طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی|خواص شربت گلاب

طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی

تاریخ انتشار: November 24, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (591 رای)

شربت گلاب یکی از بهترین و خوشمزه ترین شربت های ایرانی است که همانند شربت لیمو، شربت تخم شربتی و شربت خاکشیر به رفع تشنگی در روز های گرم تابستانی کمک زیادی میکند.

گلاب خواص زیادی در طب سنتی دارد و از گذشته های دور به عنوان آرامبخش، تسکین دهنده و درمان بسیاری از بیماری های جسمی و روحی مورد استفاده قرار می گرفته است. گلاب برای پوست به ویژه پوست صورت بسیار مفید است و سبب جوانسازی و طراوت آن می شود.

گلاب ماده ای موثر در تنظیم مزاج افراد است که دارای مقادیر بالایی ویتامین C، ویتامین E، تانن، استاروپنین و دیگر ترکیبات مفید می باشد و به سلامت مو، ناراحتی های معده، لکه های پوستی، از بین بردن جوش، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و... کمک بسزایی می کند.

گلاب مصرف خوراکی نیز دارد و از آن برای تهیه شربت گلاب، انواع گلاب، شله زرد، انواع حلوا، انواع شیرینی، چای و... استفاده می شود. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت گلاب در طب سنتی، خواص شربت گلاب در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت گلاب مجلسی بپردازیم.

طبع شربت گلاب در طب سنتی چیست؟

طبع گلاب در طب سنتی گرم و معتدل است. مصرف گلاب برای سرد مزاجان مفید است اما افراد گرم مزاج باید آن را به همراه مصلحش  مصرف نمایند. گلاب خواص بیشماری دارد و برای تقویت قلب، اعصاب، کبد، معده و... مفید می باشد.

خواص شربت گلاب
خواص شربت گلاب

خواص شربت گلاب در طب سنتی چیست؟

طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مفید:

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب:

گلاب: یک پیمانه

زعفران: به میزان لازم

شکر: یک کیلو گرم

آب: دو پیمانه

طرز تهیه شربت گلاب:

برای تهیه این شربت خوشمزه ابتدا باید ظرفی مناسب را انتخاب کنید و پیمانه آب در آن بریزید. ظرف را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. وقتی آب به جوش آمد، ظرف را از روی حرارت بردارید و مقداری زعفران سابیده شده را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید که زعفران رنگ پس دهد.

درب ظرف را بگذارید و حدود بیست دقیقه زمان دهید که زعفران کاملا دم بکشد. حال وقت اضافه کردن گلاب و شکر است. یک پیمانه گلاب و یک کیلو گرم شکر را اضافه کنید. ظرف را مجدد روی حرارت ملایم قرار دهید و به صورت مداوم هم بزنید که شکر در آن حل شود.

وقتی شکر حل شد حرارت زیر ظرف را بیشتر کنید تا شربت شما به دمای جوش برسد. حال باید منتظر باشید که شربت شما غلیظ شود. برای اینکه شربت به قوام برسد حدود هفت الی دوازده دقیقه زمان نیاز است.

هنگامی که شربت شما می جوشد باید توجه داشته باشید که کف روی آن را با کمک یک قاشق جدا کنید. این کار باعث می شود که رنگ شربت شما کدر نشود و در آخر شربتی خوش رنگ و شفاف داشته باشید.

هنگامی که شربت به قوام رسید حرارت را خاموش کنید و درب ظرف را بگذارید تا دیواره های ظرف عرق کند، این کار سبب می شود که شربت شما شکرک نزند.

در پایان کار وقتی شربت خنک شد آن را در ظرفی شیشه ای بریزید و در یخچال قرار دهید. هر وقت که قصد استفاده از آن را داشتید مقداری از شربت گلاب را در لیوان دلخواه بریزید و باقی لیوان را با یخ و آب پر کنید و میل نمایید.

مضرات شربت گلاب چیست؟

مصلح شربت گلاب در طب سنتی چیست؟

مصلح گلاب در طب سنتی شکر و نبات است. مصرف این موارد در کنار گلاب به تعادل طبع و بهبود خواص آن کمک زیادی می کند.

درمان خلط پشت گلو با یک دمنوش ساده طب سنتی

درمان خلط پشت گلو در 20 دقیقه!

طبع-و-خواص-پرتقال-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-پرتقال-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص پرتقال در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص نخود پلو با نخود فرنگی|خواص نخودپلو

همه چیز درباره طبع و خواص نخود پلو در طب سنتی+ مصلح نخود پلو

تولید بذر گیاهان دارویی

تولید اندام تکثیری و بذر گیاهان دارویی از ۲۵۰ هزار تن فراتر رفت

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی در طب سنتی|خواص روغن گزنه

طبع و خواص روغن گزنه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و مصلح

خواص برگ انجیر در طب سنتی|خواص برگ انجیر|برگ انجیر

خواص برگ انجیر در طب سنتی+ بیش از 10 خاصیت فوق العاده + مصلح

بعد از کاشت مو چی بخوریم تب شناس کاشت مو در طب سنتی||

مراقبت های بعد از کاشت مو در طب سنتی

طبع و خواص عرق صنوبر|

طبع و خواص عرق صنوبر از منظر طب سنتی + 2 مصلح آن