طب شناس
خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا

تاریخ انتشار: December 2, 2022

رای به این نوشته: 4.18/5 (717 رای)

شربت نعنا یا شربت نعناع یکی از نوشیدنی های خوشمزه و سنتی کشور عزیزمان ایران است که اغلب در روزهای گرم تابستانی تهیه می شود. این شربت به دلیل داشتن نعنا از خاصیت خنک کنندگی برخوردار است و برای رفع عطش در روز های گرم و ماه مبارک رمضان بسیار مفید است.

نعنا گیاهی معطر است که طرفداران بسیاری دارد. از این گیاه پر خاصیت برای تهیه انواع شربت، دسر، غذا، چای و... استفاده می شود. رایحه این گیاه برای اعصاب مفید می باشد و بوییدن آن بر درمان سردرد موثر است.

نعنا به عملکرد هضم کمک میکند و در بهبود علائم آلرژی موثر است و به همین است که از آن در تهیه انواع شربت استفاده می شود. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت نعنا در طب سنتی، خواص شربت نعنا در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت نعنا بپردازیم.

طبع شربت نعنا در طب سنتی چیست؟

طبع نعنا در طب سنتی گرم و خشک است. مصرف این گیاه برای سرد مزاجان مفید است اما افراد گرم مزاج باید آن را به همراه مصلحش مصرف نمایند.

خواص شربت نعنا در طب سنتی چیست؟

خواص شربت نعنا
خواص شربت نعنا

طرز تهیه شربت نعنا خوشمزه و مجلسی:

مواد لازم برای تهیه شربت نعنا:

نعنا تازه: نیم کیلو

شکر: یک کیلو

آب لیمو: حدود دو قاشق غذاخوری

عرق نعنا: یک قاشق غذاخوری

آب: سه لیوان

رنگ خوراکی: سه قطره

طرز تهیه:

برای تهیه این شربت خوشمزه و پر فایده ابتدا باید نیم کیلو نعنا تازه را پاک کنید. برای این کار برگ های نعنا را جدا کنید و به کمک آب کاملا شست و شو دهید. نعنا ها را کنار بگذارید تا آب اضافی آن ها برود.

ظرفی مناسب را انتخاب کنید و یک کیلو شکر و سه لیوان آب  را در آن بریزید. ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید و شکر موجود در آن حل شود.

وقتی شربت قوام آمد و به غلظت مناسب رسید باید برگ های نعنا را که از قبل آماده کرده ایم را به آن بیافزاییم. حدود ده دقیقه زمان دهید که شربت به همراه برگ های نعنا بجوشد. در آخر حدود دو قاشق آب لیمو ترش تازه و یک قاشق غذاخوری عرق نعنا و سه قطره رنگ خوراکی سبز را به شربت اضافه کنید.

ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. یک دم کنی تمیز را روی درب قابلمه بگذارید تا رایحه و طعم بینظیر نعنا به خوبی خارج شود. بعد از گذشت دوازده ساعت، وقتی شربت شما کاملا خنک شد آن را از صافی عبور دهید و در ظرفی تمیز و شیشه ای بریزید. شربت را در یخچال نگهداری کنید.

هر وقت که قصد استفاده از شربت را داشتید کافی است مقداری از آن را درون لیوانی دلخواه بریزید و بقیه لیوان را با مخلوط آب و یخ پر کنید سپس به خوبی هم بزنید که یکدست شود. میتوانید برای تزیین از برش های لیمو و برگ های تازه نعنا نیز استفاده نمایید. نوش جان.

این شربت گیاهی دارای مقادیر زیادی از ویتامین های A، C و E، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که به همین دلیل سبب تقویت سیستم ایمنی می شود و بدن را در برابر انواع بیماری ها به خصوص سرطان ها در امان نگه می دارد.

طرز تهیه شربت نعنا و عسل:

مواد لازم:

عرق نعنا: یک و نیم لیتر

نعنا خشک: صد و بیست گرم

عسل: نیم کیلو

آب لیمو: به مقدار لازم

طرز تهیه شربت نعنا و عسل:

در مرحله اول حدود صد و بیست گرم نعنا خشک را درون یک و نیم لیتر عرق نعنا بریزید و دو ساعت زمان دهید که در آن کاملا خیس بخورد. بعد از گذشت دو ساعت مخلوط نعنا خشک و عرق نعنا را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

وقتی به جوش آمد حدود پنج دقیقه زمان دهید که روی حرارت بجوشد و سپس حرارت را خاموش کنید. حال وقت اضافه کردن نیم کیلو عسل است. عسل را به شربت اضافه کنید و هنگامی که عسل کاملا در آن حل شد، شربت را درون ظرفی شیشه ای و تمیز بریزید و در یخچال بگذارید.

هر وقت که قصد میل کردن از این شربت را داشتید کافی است مقداری از آن را درون لیوان بریزید و بقیه لیوان را با یخ و آب پر کنید. موقع سرو این شربت به صورت دلخواه می توان چند قطره آبلیمو نیز به آن بیافزایید. برای تزیین این شربت خوشمزه و پرخاصیت از برگ های تازه نعنا استفاده کنید. نوش جان.

مضران شربت نعنا چیست؟

مصلح شربت نعنا در طب سنتی چیست؟

مصلح نعنا در طب سنتی کرفس است. مصرف کرفس در کنار نعنا سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن میگردد. افراد گرم مزاج باید نعنا را با مصلحش مصرف کنند.

عوارض شکستن قولنج|شکستن قولنج؛ خوب یا بد؟

مرگ بخاطر شکستن قولنج!

روشهای خانگی درمان جای سوختگی و از بین بردن لک سوختگی|درمان جای سوختگی

درمان خانگی جای سوختگی با 10 ماده ارزان، موثر و در دسترس+ روشهای کاهش درد سوختگی

طب شناس

طب شناس| همراه طب سنتی و اسلامی شما

چه خدماتی در سلامتکده طب سنتی ارائه می شود

یک سلامتکده طب سنتی چه خدماتی ارائه می کند؟

طبع و خواص هفت عرق قلب در طب سنتی + 8 خاصیت هفت عرق قلب|هفت عرق قلب

طبع و خواص هفت عرق قلب در طب سنتی + 8 خاصیت هفت عرق قلب

طبع و خواص بادرنجبویه و زیرفون|طبع بادرنجبویه و زیرفون

همه خواص بادرنجبویه و زیرفون+ مضرات و مصلح

طبع و خواص عرق زنجبیل در طب سنتی|طبع عرق زنجبیل

عرق زنجبیل و همه آنچه که در مورد طبع و خواص آن باید بدانید

طبع و خواص شقایق کالیفرنیا در طب سنتی|خواص شقایق کالیفرنیا|شقایق کالیفرنیا

طبع شقایق کالیفرنیا سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات شقایق کالیفرنیا در طب سنتی