طب شناس
خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 طرز تهیه شربت نعنا|خواص شربت نعنا

خواص و طبع شربت نعنا در طب سنتی+ 2 روش تهیه شربت نعنا

تاریخ انتشار: December 2, 2022

رای به این نوشته: 4.18/5 (717 رای)

شربت نعنا یا شربت نعناع یکی از نوشیدنی های خوشمزه و سنتی کشور عزیزمان ایران است که اغلب در روزهای گرم تابستانی تهیه می شود. این شربت به دلیل داشتن نعنا از خاصیت خنک کنندگی برخوردار است و برای رفع عطش در روز های گرم و ماه مبارک رمضان بسیار مفید است.

نعنا گیاهی معطر است که طرفداران بسیاری دارد. از این گیاه پر خاصیت برای تهیه انواع شربت، دسر، غذا، چای و... استفاده می شود. رایحه این گیاه برای اعصاب مفید می باشد و بوییدن آن بر درمان سردرد موثر است.

نعنا به عملکرد هضم کمک میکند و در بهبود علائم آلرژی موثر است و به همین است که از آن در تهیه انواع شربت استفاده می شود. در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع شربت نعنا در طب سنتی، خواص شربت نعنا در طب سنتی و همچنین طرز تهیه شربت نعنا بپردازیم.

طبع شربت نعنا در طب سنتی چیست؟

طبع نعنا در طب سنتی گرم و خشک است. مصرف این گیاه برای سرد مزاجان مفید است اما افراد گرم مزاج باید آن را به همراه مصلحش مصرف نمایند.

خواص شربت نعنا در طب سنتی چیست؟

خواص شربت نعنا
خواص شربت نعنا

طرز تهیه شربت نعنا خوشمزه و مجلسی:

مواد لازم برای تهیه شربت نعنا:

نعنا تازه: نیم کیلو

شکر: یک کیلو

آب لیمو: حدود دو قاشق غذاخوری

عرق نعنا: یک قاشق غذاخوری

آب: سه لیوان

رنگ خوراکی: سه قطره

طرز تهیه:

برای تهیه این شربت خوشمزه و پر فایده ابتدا باید نیم کیلو نعنا تازه را پاک کنید. برای این کار برگ های نعنا را جدا کنید و به کمک آب کاملا شست و شو دهید. نعنا ها را کنار بگذارید تا آب اضافی آن ها برود.

ظرفی مناسب را انتخاب کنید و یک کیلو شکر و سه لیوان آب  را در آن بریزید. ظرف را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید و شکر موجود در آن حل شود.

وقتی شربت قوام آمد و به غلظت مناسب رسید باید برگ های نعنا را که از قبل آماده کرده ایم را به آن بیافزاییم. حدود ده دقیقه زمان دهید که شربت به همراه برگ های نعنا بجوشد. در آخر حدود دو قاشق آب لیمو ترش تازه و یک قاشق غذاخوری عرق نعنا و سه قطره رنگ خوراکی سبز را به شربت اضافه کنید.

ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید. یک دم کنی تمیز را روی درب قابلمه بگذارید تا رایحه و طعم بینظیر نعنا به خوبی خارج شود. بعد از گذشت دوازده ساعت، وقتی شربت شما کاملا خنک شد آن را از صافی عبور دهید و در ظرفی تمیز و شیشه ای بریزید. شربت را در یخچال نگهداری کنید.

هر وقت که قصد استفاده از شربت را داشتید کافی است مقداری از آن را درون لیوانی دلخواه بریزید و بقیه لیوان را با مخلوط آب و یخ پر کنید سپس به خوبی هم بزنید که یکدست شود. میتوانید برای تزیین از برش های لیمو و برگ های تازه نعنا نیز استفاده نمایید. نوش جان.

این شربت گیاهی دارای مقادیر زیادی از ویتامین های A، C و E، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که به همین دلیل سبب تقویت سیستم ایمنی می شود و بدن را در برابر انواع بیماری ها به خصوص سرطان ها در امان نگه می دارد.

طرز تهیه شربت نعنا و عسل:

مواد لازم:

عرق نعنا: یک و نیم لیتر

نعنا خشک: صد و بیست گرم

عسل: نیم کیلو

آب لیمو: به مقدار لازم

طرز تهیه شربت نعنا و عسل:

در مرحله اول حدود صد و بیست گرم نعنا خشک را درون یک و نیم لیتر عرق نعنا بریزید و دو ساعت زمان دهید که در آن کاملا خیس بخورد. بعد از گذشت دو ساعت مخلوط نعنا خشک و عرق نعنا را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

وقتی به جوش آمد حدود پنج دقیقه زمان دهید که روی حرارت بجوشد و سپس حرارت را خاموش کنید. حال وقت اضافه کردن نیم کیلو عسل است. عسل را به شربت اضافه کنید و هنگامی که عسل کاملا در آن حل شد، شربت را درون ظرفی شیشه ای و تمیز بریزید و در یخچال بگذارید.

هر وقت که قصد میل کردن از این شربت را داشتید کافی است مقداری از آن را درون لیوان بریزید و بقیه لیوان را با یخ و آب پر کنید. موقع سرو این شربت به صورت دلخواه می توان چند قطره آبلیمو نیز به آن بیافزایید. برای تزیین این شربت خوشمزه و پرخاصیت از برگ های تازه نعنا استفاده کنید. نوش جان.

مضران شربت نعنا چیست؟

مصلح شربت نعنا در طب سنتی چیست؟

مصلح نعنا در طب سنتی کرفس است. مصرف کرفس در کنار نعنا سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن میگردد. افراد گرم مزاج باید نعنا را با مصلحش مصرف کنند.

درمان کیست تخمدان با طب سنتی ایرانی و اسلامیدرمان کیست تخمدان با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان کیست تخمدان در طب سنتی

روشهای درمان کیست تخمدان در طب سنتی ایرانی و اسلانی و طب سنتی دکتر خیراندیش

طب-سنتی-و-کرونا

مخالفت با طب سنتی به قیمت جان بیماران کرونایی

طبع و خواص برگ به در طب سنتی|خواص برگ به

طبع و خواص برگ به در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ مضرات و مصلحات

طبع و خواص شبدر قرمز در طب سنتی|خواص شبدر قرمز|خواص شبدر قرمز

طبع و خواص شبدر قرمز در طب سنتی ایرانی و اسلامی + مضرات و 2 مصلح آن

رژیم سلامت طب سنتی - با طب سنتی - در طب سنتی - طب اسلامی - طب ایرانی

طبع و خواص عرق برگ زیتون در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق برگ زیتون

عرق برگ زیتون و همه چیزهایی که باید در مورد آن بدانید+طبع و خواص و 2 مصلح

طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس|طبع و خواص عدس در طب سنتی عدس سبز و زرد و قرمز و قهوه ای و نارنجی و دال عدس

طبع عدس سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ عوارض- در طب سنتی

زنجبیل شامی