طب شناس

شربت سرکه شیره

تاریخ انتشار: December 7, 2022

رای به این نوشته: 4.36/5 (553 رای)

سرکه شیره یکی از خوش‌طعم‌ترین و محبوب‌ترین شربت‌های سنتی ایران است که از نظر طب سنتی هم غذاست و هم خاصیت دارویی دارد. سرکه شیره از ترکیب شیره انگور خالص و سرکه طبیعی (سیب یا انگور) تهیه می‌شود و با آب به صورت شربت مصرف می‌شود.

شربت سرکه شیره دارای انواع ویتامین‌ها، قند طبیعی و دیگر املاح مورد نیز بدن است که باعث پیشگیری ودرمان کم خونی، تقویت مغز و اعصاب، ترمیم کننده بافت‌ها و رفع کمبود ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز انسان خصوصا گروه ب و باعث تقویت نیروی باروری، نطفه سازی، پیشگیری از انزال زودرس و توان و قدرت آمیزش جنسی و… می‌شود.

طبع شربت سرکه شیره چیست؟

چنانچه در رابطه با طبع شربت سرکه شیره سوالاتی نظیر: طبع شربت سرکه شیره چیست؟ و یا، طبع شربت سرکه شیره گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع شربت سرکه شیره تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع شربت سرکه شیره متعادل است.

تعادل طبع این شربت، به دلیل آن است که شیره انگور طبعی گرم و تر داشته و سرکه انگور دارای طبعی سرد و خشک است. وجود هر دو ماده در این شربت، سبب تعادل طبع آن شده است.

خواص بی نظیر شربت سرکه شیره

در این بخش، پیش از بیان خواص شربت سرکه شیره، طرز تهیه ی شربت سرکه شیره را بیان خواهیم کرد:

به طور کلی، خواص شربت سرکه شیره شامل موارد زیر میشوند:

شربت سرکه شیره عالی برای دیابت نوع دو

دیابت نوع دو از انواع دیابتی است که اکثر افراد دارای اضافه وزن با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. چربی‌های بدن مانع عملکرد خوب انسولین جهت کنترل قند خون می‌شود. سرکه می‌تواند به کاهش وزن و به طور همزمان واکنش پذیری انسولین را بهبود دهد.

شربت سرکه شیره برای بهبود متابولیسم کبد

کبد جایی است که انسولین تولید می‌شود. یکی از عواملی که باعث می‌شود انسولین نتواند تولید شود زمانی است که سوخت و ساز با مشکل مواجه است. سرکه می‌تواند به بهبود متابولیسم کبد برای تولید مناسب انسولین کمک نماید.

شربت سرکه شیره سرشار از آنتی اکسیدان

برخی تحقیقات اظهار داشته‌اند که سرکه حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که به خوبی با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و به طور همزمان سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

شربت سرکه شیره عالی برای قلب

مقدار پتاسیم در سرکه کاملاً بالاست در حالی که مقدار سدیم آن نسبتاً کم است. در واقع یکی از فواید سرکه، ارتقای سلامتی قلب است.

شربت سرکه شیره برای مقابله با التهاب

حالت‌های التهابی شرایط آسانی برای کنار آمدن با آن نیستند، چرا که می‌توانند قسمت‌های دیگر را تحت تأثیر قرار دهند. سرکه حاوی خواصی است که می‌توانند به مانند ضد التهاب عمل کنند و به مقابله با التهاب کمک کنند.

شربت سرکه شیره برای جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی

تمامی خوراکی‌هایی که غنی از آنتی اکسیدان‌ها می‌باشند برای مقابله با رادیکال‌های آزاد عالی هستند و می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کنند و سرکه در این زمینه استثنا نیست.

شربت سرکه شیره برای کاهش ریسک حملات قلبی

فشار خون پایین ای ین می‌تواند باعث ایجاد چندین اختلال مهلک شود و یکی از اینها حمله قلبی است که طی آن قلب مجبور شده است به شدت تپش داشته باشد.

شربت سرکه شیره برای جلوگیری از سکته

زمانی که خون جریان طبیعی در محل مناسبی نداشته باشد، سکته رخ می‌دهد و علت بروز آن کاهش اکسیژن رسانی به مغز است. سرکه می‌تواند به از بین بردن عواملی که باعث کاهش جریان خون می‌شوند کمک کند و مانع از سکته شود.

شربت سرکه شیره برای افزایش کلسترول خوب

کلسترول خوب یا همان HDL برای سلامتی قلب ضروری است. کلسترول خوب باعث ایجاد تعادل کلسترول بد یا همان LDL می‌شود که این کلسترول بد می‌تواند منجر به تشکیل لخته در شریان‌ها و وریدها یا اختلال در سیستم گوارشی شود.سرکه سرشار از پکتین است که جذب مواد غذایی و مایعات را در رود ه کند کرده و با عبور آرام از دستگاه گوارش کلسترول را د فع می‌کند.

برای کاهش کلسترول بد خون یک قاشق چای خوری سرکه سیب را با یک قاشق چای خوری عسل در یک لیوان آب حل کرده و به مد ت ۳ ماه روزانه (قبل از غذا) ۳ مرتبه میل کنید.

شربت سرکه برای تسکین گلو درد

سرکه‌ها ضد عفونی کننده است و با باکتری‌ها مقابله می‌کند پس می‌توانید از آن برای درمان گلو درد استفاده نمائید. برای درمان گلو درد یک قاشق چای خوری سرکه سیب را با یک قاشق چای خوری عسل در یک لیوان آب گرم حل کرد ه و روزانه چهار مرتبه میل کنید.

شربت سرکه شیره برای مقابله با پوکی استخوان

افزودن سرکه به مواد غذایی قدرت حلالی و جذب کلسیم را بالا می‌برد، اسید استیک سرکه تغییرات سلول‌های استخوانی در یائسگی را کاهش می‌دهد و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند.

شربت سرکه شیره برای داشتن گوارش سالم

پروبیوتیک ها موادی هستند که در غذا به مانند منبع تغذیه برای باکتری‌های خوب در معده شما عمل می‌کنند. به عنوان یک خوراکی، سرکه به سلامتی و تعادل این باکتری‌های خوب کمک می‌کند که این مسئله می‌تواند به بهبود سیستم گوارشی کمک کند. بهبود نسبت باکتری در روده، سیستم ایمنی را با مهار رشد باکتری‌های بد، تقویت می‌کند.

شربت سرکه شیره و درمان کم‌ خونی

کم‌خونی بیماری است که اغلب افراد به‌ویژه خانم‌ها به دلیل رژیم غذایی ناسالم گرفتار آن می‌شوند. شیره انگور حاوی آهن و ویتامین B۱۲ است که با بالا بردن سطح گلبول قرمز در بدن نقش بسیار مؤثری را در خون‌سازی ایفا می‌کند و یک درمان مؤثر برای رفع کم‌خونی است.

این ماده غذایی حدود یک‌ سوم از نیاز روزانه‌ی بدن به آهن را تأمین می‌کند. برای استفاده از شیره انگور به‌منظور درمان کم‌خونی بهتر است هر روز صبح، یک الی دو قاشق غذا خوری از این شیره مصرف شود، این کار باعث افزایش تولید آهن در بدن می‌شود و از بروز کم‌ خونی پیشگیری می‌کند.

شربت سرکه شیره و دوران بارداری

وجود مواد مغذی زیاد در شیره انگور، باعث تقویت قوای جسمانی زنان کم‌بنیه به‌خصوص در زمان بارداری می‌شود و به رشد بهتر جنین کمک می‌کند. در این خوراکی شیرین ترکیباتی ازجمله فسفر، کلسیم، منیزیم و ویتامین K وجود دارد که برای بالا بردن تراکم استخوان‌ها عالی هستند.

ازاین‌رو مصرف آن در زمان بارداری برای جبران کمبود کلسیم توصیه می‌شود. مادرانی که در معرض ابتلاء به دیابت دوران بارداری هستند نباید در مصرف شیره انگور زیاده‌روی کنند همچنین مصرف آن به افرادی که قبل از بارداری به دیابت مبتلا بودند توصیه نمی‌شود.

شربت سرکه شیره برای اعصاب

شیره انگور به دلیل دارا بودن منیزیم در ترکیب خود، حجم کلسیم موجود در رگ‌های عصبی و خونی را متعادل می‌کند و باعث آرامش اعصاب می‌شود و به همین علت برای افرادی که افسردگی دارند باعث بهبود خلق و افزایش نشاط شده و انرژی آن‌ها را افزایش می‌دهد.

مضرات و منع مصرف های شربت سرکه شیره

در ابتدا خوب است بدانید که شربت سرکه شیره نوشیدنی سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر ماده غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این نوشیدنی ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع ماده غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.

بنابراین، مضراتی که در ادامه برای شربت سرکه شیره بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در شربت سرکه شیره خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات شربت سرکه شیره

همانطور که گفته شد، در این شربت از سرکه انگور و همچنین شیره انگور استفاده شده است که هر کدام مصلح یکدیگر بوده و طبع شریت سرکه شیره را متعادل کرده و مزاج یکدیگر را اصلاح می‌نمایند.

درمان کلسترول با طب سنتی

درمان کلسترول در خانه با طب سنتی

چه کسانی قهوه نخورند؟|موارد منع مصرف قهوه

موارد منع مصرف قهوه، چه کسانی قهوه نخورند؟ شما قهوه نخورید لطفا!

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه|طبع عرق گزنه

خواص و طبع عرق گزنه در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده عرق گزنه

خواص و فواید سقز

سقز و همه نکات مهمی که در مورد آن وجود دارد

همه چیز درباره آلوئه ورا یا صبر زرد|خواص آلوئه ورا

طبع و خواص آلوئه ورا در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ بیش از 30 خاصیت گیاه آلوئه ورا

درمان عفونت ریه

درمان عفونت ریه با این دمنوش های گیاهی

درمان-فوری-آفتاب-سوختگی-با-طب-سنتی

دمنوشها؛ تب برهای گیاهی، مطمئن خانگی!

خواص مرغ ترش از منظر طب سنتی|خواص مرغ ترش در طب سنتی|مرغ ترش

خواص فراوان مرغ ترش+ 10 عارضه ای که با خوردن مرغ ترش به آن دچار می شوید