طب شناس

سایبان

تاریخ انتشار: December 10, 2022

رای به این نوشته: 4.43/5 (253 رای)

سایبان یا باباآدم جنگلی گیاهی از سرده سایبان است. نام علمی این گیاه Petasites hybridus می باشد. سایبان گیاهی دارویی است که اصالتا متعلق به منطقه آسیا و اروپا است.

قسمت های مورد استفاده این گیاه شامل برگ و ساقه های زیر زمینی آن می باشند. این گیاه دارای خواص دارویی است و بطور سنتی برای درمان سرفه، مشکلات ادراری، تب و خارج کردن انگل های داخل بدن کاربرد داشته است. در ادامه با برخی از خواص گیاه سایبان اشنا می شویم.

طبع گیاه سایبان (بابا آدم جنگلی)

چنانچه در رابطه با طبع سایبان سوالاتی نظیر: طبع سایبان چیست؟ و یا، طبع سایبان گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع سایبان تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع سایبان (بابا آدم جنگلی) سرد و خشک است.
بنابراین گیاه سایبان برای گرم مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود سرد مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

خواص بی نظیر گیاه سایبان

خواص ضد التهابی

شاید مهمترین تأثیر که سایبان بر روی سیستم ایمنی بدن دارد، کاهش تقریبا فوری در التهاب است. یکی از خطرناک ترین چیزها در بدن ما التهاب است، چرا که می تواند به مرور زمان شما را با بیماری های مزمن و خطرناکی درگیر کند.

اگر از آرتروز، نقرس و یا حتی بیماری های قلبی رنج می برید، یک درمان ضد التهابی قوی مانند خواص سایبان می تواند راهی بدون درد و سریع برای تسکین و بهبود سلامت دراز مدت شما باشد. در حال حاضر در ساخت داروی های ضد آرتریت از عصاره این گیاه استفاده می شود.

درمان سرما خوردگی

یکی دیگر از خواص مهم این گیاه، بلغم زا بودن است. این امر می تواند بسیار مفید باشد چرا که باعث خروج مخاط از ریه، دستگاه های تنفسی و حفره های بینی می شود. مخاط و خلط محل های ایده آل برای قرار دادن باکتری ها و کشت می باشند، بنابراین با از بین بردن این نقاط داغ برای بیماری، می توانید روند بهبودی را تسریع ببخشید.

برای سال ها پزشکان طب سنتی از جوشانده این گیاه برای درمان سرما خوردگی استفاده می کردند. امروزه نیز پزشکان برای کسانی که به آنتی بیوتیک ها مقاومت دارند، این گیاه را توصیه می کنند.

رفع واکنش های آلرژیک

برای برخی افراد، واکنش های آلرژیک می تواند بسیار شدید باشد. حتی چند دقیقه قرار گردن در خارج از منزل و هوای آزاد می تواند عطسه شدید، خارش چشم، و سایر علائم این چنینی را ایجاد کند.

این علائم فیزیکی نتیجه هیستامین هایی است که در بدن ما منتشر می شود وقتی که ما با یک ماده خاص مواجه می شویم، بدن آن را عامل بیماری می پندارد و شروع به از بین بردنش می کند حتی اگر بی ضرر باشد. سایبان یک ماده آنتی هیستامین است، بنابراین می تواند به طور طبیعی از واکنش های آلرژیک جلوگیری کند یا حداقل میزان شدت آن را کاهش دهد.

درمان سردرد

شایع ترین استفاده معمول از سایبان در درمان سردرد و میگرن است. امروزه میگرن یکی از رایج ترین مشکلات عصبی محسوب می شود. پتاسین و ایزوپتازین دو ترکیب شیمیایی هستند که به طور مستقیم به کاهش شدت، مدت زمان و علائم میگرن مربوط می شود و این دو مواد شیمیایی قدرتمند در برخی از گونه های سایبان یافت می شوند.

شما می توانید برای رفع کردن سردرد های خود هر شب یک لیوان از چای سیابان مصرف کنید. البته بهتر است قبل از این کار با پزشک خود تماس حاصل کنید چرا که ممکن است سایبان با بعضی از داروها، اختلال داشته باشد.

کاهش تب

یکی دیگر از خواص سایبان کاهش تب است. تب نوعی پاسخ ایمنی بدن محسوب می شود. در واقع بدن سعی می کند تا با بالا بردن دمای بدن، علائم بیماری زا را از بین ببرد. این امر می تواند گاهی بسیار خطرناک شود و به هیپوتالاموس آسیب وارد کند.

برای قرن ها از این خاصیت سایبان به منظور کاهش علائم بیماری ها استفاده می شود. باز هم، این، به دلیل طبیعت ضد التهابی این گیاه است، همچنین سابان به عنوان یک تقویت کننده قوی سیستم ایمنی بدن، می تواند روند درمان را تسریع ببخشد.

اسپاسم و درد عضلانی

این گیاه همچنین دارای خواص ضد اسپاسم و ضد درد است که کمتر کسی به آن توجه می کند. اگر لرز، روده تحریک پذیر و درد مزمن دارید، یا در حال بهبودی از یک بیماری یا آسیب هستید، استفاده از مقادیر مناسب عصاره سایبان می تواند به شما کمک کند.

سایبان یکی از گیاهان محبوب ورزشکاران است چرا که تاثیر شگفت انگیزی بر روی کاهش اسپاسم دارد. جالب است بدانید که این گیاه یکی از بخش های اصلی مکمل های ضد درد نیز می باشد.

مضرات و منع مصرف های گیاه سایبان (بابا آدم جنگلی)

گیاه سایبان گیاهی سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر گیاه دارویی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این گیاهان، نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع گیاه دارویی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای گیاه سایبان بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این گیاه دارویی، و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به گیاه سایبان خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات گیاه سایبان

با توجه به طبع سرد گیاه سایبان، توصیه میشود که سرد مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عرق اسطوخودوس، عرق اکالیپتوس و عرق آویشن میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج گیاه سایبان اصلاح شود.

سایبان یکی از گیاهان محبوب ورزشکاران است چرا که تاثیر شگفت انگیزی بر روی کاهش اسپاسم دارد. جالب است بدانید که این گیاه یکی از بخش های اصلی مکمل های ضد درد نیز می باشد.

همه چیز در مورد روغن خراطین و خواص آن|خواص و مضرات روغن خراطینخواص و مضرات روغن خراطینخواص و مضرات روغن خراطین

همه چیزهایی که باید درمورد روغن خراطین بدانید

طبع و خواص شربت گلاب در طب سنتی|طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی|خواص شربت گلاب

طبع و 7 خاصیت شربت گلاب در طب سنتی + طرز تهیه شربت گلاب خوشمزه و مجلسی

جینسینگ پرویی (ماکا)

برخی خدمات طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند

طب سنتی هم بیمه شد!

درمان بوی بد واژن با طب سنتی و روشهای خانگی|درمان بوی بد واژن|رفع بوی بد واژن در خانه

درمان بوی بد واژن به کمک طب سنتی+ 9 روش خانگی برای رفع بوی بد واژن

زایمان بدون درد

طب سوزنی و کاهش درد زایمان

خواص مرغ ترش از منظر طب سنتی|خواص مرغ ترش در طب سنتی|مرغ ترش

خواص فراوان مرغ ترش+ 10 عارضه ای که با خوردن مرغ ترش به آن دچار می شوید

رونق تولید گیاهان دارویی و فراورده های گیاهی با توجه به ظرفیت های بومی هر منطقه