طبع مربا هویج و خواص و مضرات آن در طب سنتی

طبع مربا هویج سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات مربا هویج + نکات نگهداری

1/5 - (1 امتیاز)

مربا هویج را همه مادران ایرانی دست کم یک بار در خانه درست کرده اند. مربا هویج از آن مرباهایی است که همه دوستش دارند و پای ثابت سفره صبحانه است. تهیه مربا هویج بسیار اسان است و برای تهیه آن فقط به هویج و شکر نیاز دارید. در کنار این ها بسته به ذائقه و سلیقه خود می توانید از خلال بادام، آب لیمو ترش، وانیل و… به عنوان طعم دهنده استفاده کنید.

در این مقاله کوتاه با طبع مربا هویج و برخی خواص آن در طب سنتی اشنا می شوید.

طبع مربا هویج در طب سنتی

طبقاطلاعات موجود در منابع طب سنتی، مربا هویج طبع گرم و تر دارد. مصرف این مربا در روزهای سرد سال در پاییز و زمستان خواص بیشتری خواهد داشت. افراد سرد مزاج نیز بهره بیشتری از طبع مربا هویج و خواص آن خواهند برد.

مربا هویج ممکن است احتمال غلبه دم در افراد دارای مزاج گرم و تر را افزایش دهد. به همین جهت این افراد باید در مصرف مربا هویج کمی احتیاط کنند.

طبع مربا هویج
طبع مربا هویج

خواص مربا هویج در طب سنتی

  • سرشار از بتا کاروتن است که تولید و جذب ویتامین آ در بدن را افزایش می دهد.
  • موجب تقویت بینایی و پیشگیری از ابتلا به بیماری های چشمی می شود.
  • فیبر بالایی دارد که تقویت کننده و تنظیم کننده گوارش است.
  • به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • موجب تقویت ریه ها می شود.
  • پیری سلول ها را به تاخیر می اندازد.
  • هضم را آسان می کند.
  • حاوی مواد معدنی مفیدی همچون سدیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، روی، منگنز، سلنیوم، آهن است.
  • ویتامین ث بالایی دارد.
  • کم خونی در کودکان را درمان می کند.
  • در هر 100 گرم مربا هویج 44 گرم کربوهیدرات، 43 گرم آب، 42 گرم قند، 2 گرم فیبر وجود دارد.
  • میزان چربی موجود در مربا هویج بسیار کم است.
  • کلسترول ندارد و بیماران دارای کلسترول بالا می توانند با خیال راحت مربا هویج مصرف کنند.
  • ویتامین کا بالایی دارد که موجب بهبود بهتر و سریع تر زخم ها و جراحات می شود. همچنین خونریزی را کاهش می دهد.
  • موجب تقویت معده درمان زخم معده می شود.
  • برای درمان سوء هاضمه مفید است.
  • به سلامت کبد کمک می کند و کبد را تصفیه می کند.
  • قابض بلغم است.
  • در درمان سرفه و گلو درد و گرفتگی صدا و سایر بیماری های تنفسی مانند آسم مفید است.
  • پوست را تقویت کرده و آن را در برابر آفتاب سوختگی مقاوم می کند.
  • موجب تقویت کلیه ها می شود.

روشها و نکات نگهداری مربا هویج

بهتر است برای نگهداری مربا هویج از ظرفهای شیشه ای استفاده کنید.

شیشه ها را از قبل با آب جوش شسته و خوب خشک کنید.

برای تهیه مربا هویج از هویج های تازه و سالم و بدون خرابی و زدگی استفاده کنید.

هرگز مربا هویج را داغ در شیشه نریزید. یک شب زمان داده تا مربا کاملا سرد شود و سپس در شیشه های مخصوص مربا بریزید.

مربا هویج نباید زیاد شل باشد چون کپک می شند و نباید زیاد سفت باشد چون شکرک می ند.

عوارض و مضرات مربای هویج

موجب بالا رفتن قند خون در افراد دیابتی می شود . همچنین افرادی که در معرض ابتلا به دیابت هستند باید از مصف مربا هویج خودداری کنند.

موجب چاقی و اضافه وزن می شود.

در افراد گرم مزاج می تواند ایجاد عوارضی مانند سرددرد، جوش زدن و گلو درد و… کند.

زیاده روی در مصرف آن در بارداری احتمال ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد و ممکن است برای مادر و جنین مضر باشد.

بعد از مصرف مربا هویج حتما مسواک زده و دندان های خود را بشوید. شکر موجود در این مربا باعث آسیب رسیدن به دندان ها خواهد شد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *