طب شناس
طبع مربا انجیر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا انجیر

طبع مربا انجیر سرد است یا گرم؟ خواص مربا انجیر در طب سنتی

تاریخ انتشار: January 5, 2023

رای به این نوشته: 4.78/5 (546 رای)

مربا انجیر یکی دیگر از مرباهای معروف و پر استفاده در سفره های صبحانه، عصرانه و افطاری است که هم با انجیر تازه و هم با انجیر خشک تهیه می شود. طبع مربا انجیر به گونه ای است که اغلب گروه های مزاجی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

طبع مربا انجیر در طب سنتی

از مطالعه و بررسی منابع و مقالات طب سنتی اینطور به دست آمده که طبع مربا انجیر گرم و تر است. این مربا برای سودایی ها و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بسیار مفید است و در درمان غلبه سودا نیز موثر است. طبع مربا انجیر بیشتر برای سرد مزاجان مناسب است اما گرم مزاجان نیز با رعایت اندازه می توانند از این مربا خوشمزه استفاده کنند.

طبع مربا انجیر
طبع مربا انجیر

خواص مربا انجیر که از آن بی خبرید!

  1. این مربا میزان ادرار و تعریق را افزایش می دهد که از این طریق به پاکسازی و دفع سموم بدن کمک می کند.
  2. تب بر است و حرارت بالای بدن را کاهش می دهد.
  3. به درمان سوءهاضمه کمک می کند.
  4. در درمان آرتروز و التهاب مفاصل موثر است.
  5. افرادی که قند خون پایینی دارند و دچار افت قند می شوند می توانند از مربا انجیر کمک بگیرند.
  6. بنظر می رسد مربا انجیر بتواند به درمان عفونت و تورم گوش و التهاب گلو و... کمک کند.
  7. مربا انجیر باعث خوشبو شدن دهان و رفع بوی بد دهان می شود.
  8. مقوی و بهبود دهنده عملکرد کبد است.

مروری بر خواص انجیر

عوارض و مضرات مربا انجیر و انجیر

مربا انجیر قند بالایی دارد. به همین دلیل برای افرادی که مشکل افت قند خون دارند مفید است اما در مقابل برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مضر است و می تواند به سرعت قند خون انها را بالا ببرد.

افرادی که به اختلالات معده مبتلا هستند، بهتر است زیاد انجیر و مربا انجیر مصرف نکنند.

زیاده روی در مصرف میوه انجیر و مربا انجیر موجب دل درد و نفخ و اسهال می شود.

انجیر تازه برای چشم و تقویت بینایی مفید است اما مربا انجیر اثر عکس دارد و زیاده روی در مصرف آن به چشم اسیب می زند. میوه انجیر هم اگر به صورت بی رویه مصرف شود، می تواند باعث خونریزی در شبکیه چشم شود.

افرادی که مزاج گرم دارند، نباید در مصرف انجیر و مربا انجیر زیاده روی کنند. مصرف بی رویه مربا انجیر در افراد با زاج گرم می تواند باعث عوارضی مانند جوش زدن، خارش گلو سرفه و غلبه دم و... شود.

انجیر خشک شده نسبت به انجیر تازه قند دوبرابری دارد. بنابراین میزان قند مربا انجیری که با انجیر خشک تهیه می شود بسیار بالاتر است و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت اکیدا ممنوع است.

مربا انجیر پرکالری است و باعث چاقی و اضافه وزن می شود. بنابراین افرادی که اضافه وزن دارند یا در مسیر کاهش وزن هستند، نباید مربا انجیر مصرف کنند.

مصلح انجیر چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که کرفس مصلح خوبی برای انجیر است.

مواد غذایی حاوی کلسیم طبیعی

تامین کلسیم مورد نیاز بدن با تغذیه

طبع دارچین در طب سنتی اسلامی|خواص دارچین در طب سنتی اسلامی

طبع دارچین گرم است یا سرد؟+ مصلحات+ خواص+ مضرات+ در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و 8 خاصیت کباب کوبیده در طب سنتی+ طرز تهیه کباب کوبیده رستورانی|خواص کباب کوبیده

طبع کباب کوبیده در طب سنتی+ خواص+ مضرات+ مصلحات

طبع-و-خواص-پیاز-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-پیاز-زرد-سفید-قرمز-پیازچه-و|خاصیت-پیاز-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص پیاز در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص و طبع موسیر در طب سنتی|طبع موسیر در طب سنتی

طبع موسیر سرد است یا گرم؟(خواص و مضرات)+ مُصلِح در طب سنتی

صادرات گیاهان دارویی|ظرفیت میلیون دلاری گیاهان دارویی

ظرفیت ۲۵ میلیارد دلاری گیاهان دارویی

طبع و خواص شبدر در طب سنتی

طبع و خواص شبدر در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص-درمانی-بابونه|طبع-و-خواص-بابونه-سرد-یا-گرم

طبع بابونه سرد است یا گرم ؟ + خواص + عوارض - در طب سنتی