طب شناس
طبع مربا انجیر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا انجیر

طبع مربا انجیر سرد است یا گرم؟ خواص مربا انجیر در طب سنتی

تاریخ انتشار: January 5, 2023

رای به این نوشته: 4.78/5 (546 رای)

مربا انجیر یکی دیگر از مرباهای معروف و پر استفاده در سفره های صبحانه، عصرانه و افطاری است که هم با انجیر تازه و هم با انجیر خشک تهیه می شود. طبع مربا انجیر به گونه ای است که اغلب گروه های مزاجی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

طبع مربا انجیر در طب سنتی

از مطالعه و بررسی منابع و مقالات طب سنتی اینطور به دست آمده که طبع مربا انجیر گرم و تر است. این مربا برای سودایی ها و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بسیار مفید است و در درمان غلبه سودا نیز موثر است. طبع مربا انجیر بیشتر برای سرد مزاجان مناسب است اما گرم مزاجان نیز با رعایت اندازه می توانند از این مربا خوشمزه استفاده کنند.

طبع مربا انجیر
طبع مربا انجیر

خواص مربا انجیر که از آن بی خبرید!

  1. این مربا میزان ادرار و تعریق را افزایش می دهد که از این طریق به پاکسازی و دفع سموم بدن کمک می کند.
  2. تب بر است و حرارت بالای بدن را کاهش می دهد.
  3. به درمان سوءهاضمه کمک می کند.
  4. در درمان آرتروز و التهاب مفاصل موثر است.
  5. افرادی که قند خون پایینی دارند و دچار افت قند می شوند می توانند از مربا انجیر کمک بگیرند.
  6. بنظر می رسد مربا انجیر بتواند به درمان عفونت و تورم گوش و التهاب گلو و... کمک کند.
  7. مربا انجیر باعث خوشبو شدن دهان و رفع بوی بد دهان می شود.
  8. مقوی و بهبود دهنده عملکرد کبد است.

مروری بر خواص انجیر

عوارض و مضرات مربا انجیر و انجیر

مربا انجیر قند بالایی دارد. به همین دلیل برای افرادی که مشکل افت قند خون دارند مفید است اما در مقابل برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مضر است و می تواند به سرعت قند خون انها را بالا ببرد.

افرادی که به اختلالات معده مبتلا هستند، بهتر است زیاد انجیر و مربا انجیر مصرف نکنند.

زیاده روی در مصرف میوه انجیر و مربا انجیر موجب دل درد و نفخ و اسهال می شود.

انجیر تازه برای چشم و تقویت بینایی مفید است اما مربا انجیر اثر عکس دارد و زیاده روی در مصرف آن به چشم اسیب می زند. میوه انجیر هم اگر به صورت بی رویه مصرف شود، می تواند باعث خونریزی در شبکیه چشم شود.

افرادی که مزاج گرم دارند، نباید در مصرف انجیر و مربا انجیر زیاده روی کنند. مصرف بی رویه مربا انجیر در افراد با زاج گرم می تواند باعث عوارضی مانند جوش زدن، خارش گلو سرفه و غلبه دم و... شود.

انجیر خشک شده نسبت به انجیر تازه قند دوبرابری دارد. بنابراین میزان قند مربا انجیری که با انجیر خشک تهیه می شود بسیار بالاتر است و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت اکیدا ممنوع است.

مربا انجیر پرکالری است و باعث چاقی و اضافه وزن می شود. بنابراین افرادی که اضافه وزن دارند یا در مسیر کاهش وزن هستند، نباید مربا انجیر مصرف کنند.

مصلح انجیر چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که کرفس مصلح خوبی برای انجیر است.

طبع و خواص ازگیل و گلابی وحشی در طب سنتی

طبع ازگیل سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات در طب سنتی

همه چیز درباره آلوئه ورا یا صبر زرد|خواص آلوئه ورا

طبع و خواص آلوئه ورا در طب سنتی ایرانی و اسلامی+ بیش از 30 خاصیت گیاه آلوئه ورا

طبع و خواص دنده کباب کرمانشاه در طب سنتی|خواص دنده کباب کرمانشاه

طبع و خواص دنده کباب کرمانشاه در طب سنتی ایرانی و اسلامی + عوارض و مضرات

خواص دمنوش به لیمو و زیرفون|طبع و خواص دمنوش به لیمو و زیرفون در طب سنتی

خواص دمنوش گیاهی به لیمو و زیرفون از منظر طب سنتی+ عوارض و مصلح

طبع و خواص مریم نخودی یا کلپوره نمدی در طب سنتی|خواص مریم نخودی|عوارض و مضرات مریم نخودی یا کلپوره

طبع و خواص مریم نخودی یا کلپوره در طب سنتی ایرانی و اسلامی

درمان قارچ پوستی با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان قارچ پوستی با طب سنتی

درمان قارچ پوستی در طب سنتی + 10 درمان خانگی قارچ پوستی

خواص و طبع چای بهارنارنج در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده چای بهار نارنج|خواص چای بهارنارنج

خواص و طبع چای بهارنارنج در طب سنتی + 12 خاصیت فوق العاده چای بهار نارنج

تدابیر دوقلو دار شدن!

اگر دوقلو می خواهی بخوان! معجون دوقلوزایی