طب شناس
طبع مربا انجیر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع مربا انجیر

طبع مربا انجیر سرد است یا گرم؟ خواص مربا انجیر در طب سنتی

تاریخ انتشار: January 5, 2023

رای به این نوشته: 4.78/5 (546 رای)

مربا انجیر یکی دیگر از مرباهای معروف و پر استفاده در سفره های صبحانه، عصرانه و افطاری است که هم با انجیر تازه و هم با انجیر خشک تهیه می شود. طبع مربا انجیر به گونه ای است که اغلب گروه های مزاجی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند.

طبع مربا انجیر در طب سنتی

از مطالعه و بررسی منابع و مقالات طب سنتی اینطور به دست آمده که طبع مربا انجیر گرم و تر است. این مربا برای سودایی ها و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند بسیار مفید است و در درمان غلبه سودا نیز موثر است. طبع مربا انجیر بیشتر برای سرد مزاجان مناسب است اما گرم مزاجان نیز با رعایت اندازه می توانند از این مربا خوشمزه استفاده کنند.

طبع مربا انجیر
طبع مربا انجیر

خواص مربا انجیر که از آن بی خبرید!

  1. این مربا میزان ادرار و تعریق را افزایش می دهد که از این طریق به پاکسازی و دفع سموم بدن کمک می کند.
  2. تب بر است و حرارت بالای بدن را کاهش می دهد.
  3. به درمان سوءهاضمه کمک می کند.
  4. در درمان آرتروز و التهاب مفاصل موثر است.
  5. افرادی که قند خون پایینی دارند و دچار افت قند می شوند می توانند از مربا انجیر کمک بگیرند.
  6. بنظر می رسد مربا انجیر بتواند به درمان عفونت و تورم گوش و التهاب گلو و... کمک کند.
  7. مربا انجیر باعث خوشبو شدن دهان و رفع بوی بد دهان می شود.
  8. مقوی و بهبود دهنده عملکرد کبد است.

مروری بر خواص انجیر

عوارض و مضرات مربا انجیر و انجیر

مربا انجیر قند بالایی دارد. به همین دلیل برای افرادی که مشکل افت قند خون دارند مفید است اما در مقابل برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مضر است و می تواند به سرعت قند خون انها را بالا ببرد.

افرادی که به اختلالات معده مبتلا هستند، بهتر است زیاد انجیر و مربا انجیر مصرف نکنند.

زیاده روی در مصرف میوه انجیر و مربا انجیر موجب دل درد و نفخ و اسهال می شود.

انجیر تازه برای چشم و تقویت بینایی مفید است اما مربا انجیر اثر عکس دارد و زیاده روی در مصرف آن به چشم اسیب می زند. میوه انجیر هم اگر به صورت بی رویه مصرف شود، می تواند باعث خونریزی در شبکیه چشم شود.

افرادی که مزاج گرم دارند، نباید در مصرف انجیر و مربا انجیر زیاده روی کنند. مصرف بی رویه مربا انجیر در افراد با زاج گرم می تواند باعث عوارضی مانند جوش زدن، خارش گلو سرفه و غلبه دم و... شود.

انجیر خشک شده نسبت به انجیر تازه قند دوبرابری دارد. بنابراین میزان قند مربا انجیری که با انجیر خشک تهیه می شود بسیار بالاتر است و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت اکیدا ممنوع است.

مربا انجیر پرکالری است و باعث چاقی و اضافه وزن می شود. بنابراین افرادی که اضافه وزن دارند یا در مسیر کاهش وزن هستند، نباید مربا انجیر مصرف کنند.

مصلح انجیر چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که کرفس مصلح خوبی برای انجیر است.

درمان خشکی چشم|علل خشکی چشم و راه های درمان آن با طب سنتی|علت های خشکی چشم

درمان خشکی چشم با طب سنتی + دلایل و راهکارها

درمان غمباد به کمک طب سنتی|درمان غمباد

غمباد چیست؟ همه چیز درباره علل ابتلا به غمباد و درمان آن

خواص ماش برای بدن انسان

چرا باید ماش بخوریم؟

درمان آفت درهان در طب سنتی

درمان آفت دهان در طب سنتی| عسل+ ماست+ رب انار+ جوش شیرین

طبع-و-خواص-ذرت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-طبع-ذرت|خواص-ذرت-و-پوشال-ذرت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-ذرت-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص ذرت در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع نان لواش در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان لواش

طبع و خواص نان لواش+ 4 خاصیت ویژه نان لواش برای بدن

سلامت معده را با این خوراکی ها تضمین کنید

تضمین سلامت معده با چند خوراکی ساده و در دسترس

طبع و خواص عرق زیره در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع عرق زیره

عرق زیره و خواص بی شمار آن در طب سنتی