طب شناس
طبع و خواص کباب تابه ای در طب سنتی|خواص کباب تابه ای

طبع و خواص کباب تابه ای+ روش تهیه + مضرات و مصلح

تاریخ انتشار: February 10, 2023

رای به این نوشته: 4.54/5 (437 رای)

کباب تابه ای نوعی کباب خانگی محبوب و بسیار پرطرفدار ایرانی است که از آشپزخانه های منازل وارد منوی رستوران های بزرگ شده است.

کباب تابه ای از غذاهای خوشمزه ای محسوب می شود که علاوه بر اینکه می توانیم از آن به عنوان یک غذای ساده برای شام یا ناهار استفاده کنیم، می توانیم از کباب تابه ای به عنوان یک غذای مجلسی و دوست داشتنی نیز استفاده کنیم.

این غذای خوشمزه را به سلیقه خود می توانیم بدون آب و به صورت سرخ شده درست کنیم، یا اینکه در صورت تمایل آنرا به صورت آبدار درست کنیم.

طبع کباب تابه ای چیست؟

چنانچه در رابطه با طبع کباب تابه ای سوالاتی نظیر: طبع کباب تابه ای چیست؟ و یا، طبع کباب تابه ای گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع کباب تابه ای تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع کباب تابه ای گرم است.
بنابراین کباب تابه ای برای سرد مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود گرم مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

طرز تهیه کباب تابه ای

پیش از بررسی خواص فوق العاده ی کباب تابه ای، با طرز تهیه ی این غذای خوشمزه آشنا شوید:

خواص کباب تابه ای
خواص کباب تابه ای

خواص کباب تابه ای در طب سنتی

حال که با طرز تهیه ی کباب تابه ای آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص گوشت قرمز موجود در این غذای محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این غذا خواهیم پرداخت:

خواص کباب تابه ای برای قلب

کباب تابه ای حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان به نام لیکوپن است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگیِ کباب تابه ای، در برابر رادیکال‌های آزاد، قوی‌تر از ویتامین E عمل می‌کند و چنانچه گوجه فرنگی به صورت پوره همراه با روغن زیتون مصرف شود، مقدار این آنتی‌اکسیدان در آن به‌شدت بالا می‌ رود.

طبق بررسی‌هایی که دانشمندان در دانشگاه کمبریج بر اثرات لیکوپن بر روی بیماران قلبی انجام دادند؛ معلوم شد که لیکوپن می‌تواند با اثرگذاری بر روی آندوتلیوم که به پوشش داخلی دیواره رگ‌ها گفته می‌شود، عملکرد رگ‌ها و خون رسانی به قلب را بهبود بخشیده و از خطرات قلبی و عروقی به‌شدت جلوگیری نماید.

جالب است بدانید در این آزمایش‌ها اثر لیکوپن بر روی افراد سالم نیز بررسی شده است که هیچ تغییری ایجاد نکرده بود. از همین رو پزشکان معتقدند خواص گوجه فرنگی برای قلب، سبب شده است وجود آن در رژیم مدیترانه‌ای یکی از عوامل موثر در کاهش بیماری‌های قلب و عروق باشد.

کاهش مشکلات حافظه

با بالا رفتن سن، مشکلات زیادی از جمله مشکلات حافظه بـه سراغ انسان می آید. زوال عقلی کـه بـه دنبال آن بیماری‌هایي بـه مانند آلزایمر و فراموشی‌هاي کوتاه مدت اسـت باعث کاهش کیفیت زندگی افراد در سنین بالا میگردد. مغز بعنوان یک عضله نیاز بـه دریافت مقادیر کافی پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ اسـت. کباب تابه ای میتواند این نیاز را برای شما تامین کند.

فواید کباب تابه ای برای جلوگیری از سرطان

کباب تابه ای سرشار از ویتامین ث و دیگر آنتی اکسیدان هایی است که بر علیه رادیکال های آزاد مضر در بدن ما که باعث ایجاد سرطان می شوند، مبارزه می کنند. کباب تابه ای حاوی پلی فنول بوده که یک ترکیب شیمیایی و موثر در جلوگیری سرطان پروستات می باشد.

بتاکاروتن موجود در گوجه های این غذا همچنین خواص ضد سرطانی نیز دارند. براساس تحقیقات و مطالعات دکتر جان اردمن مواد موجود در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد.

بهبود سلامت گوارش

کباب تابه ای حاوی مقدار مناسبی فیبر است که حرکت روده ها را تحریک می کند و بدین وسیله از حرکت سالم آن درون دستگاه گوارشی اطمینان حاصل می شود. این ماده از یبوست و دیگر مشکلات جلوگیری می کند. محتوای فیبر آن به آزاد شدن و ترشح مایعات و شیره های گوارشی کمک می کند و همچنین به تحریک حرکات دودی در عضلات گوارشی نیز کمک می کند. این موضوع به تنظیم حرکات روده کمک کرده و مانع از اتفاقاتی مانند سرطان روده می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

با توجه به محتوای لیکوپن و کاروتنی آن، گوجه فرنگی موجود درکباب تابه ای در بهبود دادن ایمنی شما عملکرد خوبی دارد. این مواد به راحتی با بیماریهای مسری مانند سرماخوردگی و آنفولانزا مقابله می کنند. علاوه بر آن، مواد مغذی موجود در گوجه، عوامل شناخته شده ای در تاثیر بر روی سیستم ایمنی بدن می باشند.

جلوگیری از کم خونی

یکی از خواص کباب تابه ای این اسـت کـه آهن موجود در آن مسئول خون‌رسانی و تأمین هموگلوبین بدن اسـت. اکسیژن توسط گلبول‌هاي قرمز در سراسر بدن بـه گردش در می آید و باعث انجام فرایندهای شیمیایی در طول بدن و اندام‌ها میشود. کمبود گلبول‌هاي قرمز یا عدم وجود آهن کافی باعث بـه وجود آمدن کم‌خونی می شود.

مضرات و منع مصرف های کباب تابه ای

در ابتدا خوب است بدانید که کباب تابه ای غذای سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این غذا ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای کباب تابه ای بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این غذا بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در کباب تابه ای خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:

مصلحات کباب تابه ای

با توجه به طبع گرم کباب تابه ای، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل عرق کیالک میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج کباب تابه ای اصلاح شود.

طبع نان بربری در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع نان بربری

طبع و خواص نان بربری در طب سنتی+ همه ویژگی های نان بربری مرغوب

خواص-انبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|

طبع و خواص انبه در طب سنتی - کنترل دیابت و سلامت چشم

نوشیدنی خانگی برای کنترل عصبانیت

بنوش تا عصبانی نشوی! شربت کنترل اعصاب

طبع و خواص انگور در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع-و-خواص-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی||طبع انگور

خواص و طبع انگور در طب سنتی - خونسازی تا افزایش وزن

خواص سماق

معجزه‌ای به نام سماق!

آبگوشت مزوره

خواص شربت زنجبیل در طب سنتی|خواص شربت زنجبیل

طبع و خواص شربت زنجبیل در طب سنتی + روش تهیه + شرح 6 خاصیت ویژه شربت زنجبیل

فراسیون سفید یا گندنای کوهی