گرم کردن خانه بدون افزایش مصرف گاز
گرم کردن خانه بدون افزایش مصرف گاز

5 توصیه ساده برای گرم کردن خانه و کاهش مصرف گاز

تاریخ نگارش

ژانویه 17, 2023

دسته‌بندی

اخبار

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

گرم کردن خانه در این روزها که هوا بیش از پیش سرد شده و همه مناطق کشور درگیر کاهش دما و بارش برف و… هستند، دغدغه فکری بسیاری از هموطنان است. به دلیل افزایش مصرف گاز در خانه ها و ادارات و… فشار گاز نیز کاهش یاقته و ممکن است در برخی مناطق گازرسانی با مشکل مواجه شود بنابراین وظیفه داریم با کاهش مصرف گاز و مدیریت صحیح دمای خانه، به هموطنان خود کمک کنیم.

با رعایت چند نکته ساده علاوه بر گرم کردن خانه و کاهش مصرف گاز می توان بدن را در مقابل سرما و ابتلا به سرماخوردگی مقاوم کرد.

مدیریت دما:

  1. جلوگیری از هدر رفت گرما: نکته مهم در بحث مدیریت دما این است که از هددرفت آن جلوگیری کنید. درزهای در و پنجره ها را به کمک درزگیر یا چسب بپوشانید. دریچه های کولر را ببندید و با یک پلاستیک یا مقوا مسدود کنید. پشت پرده یک ملحفه اضافه یا پتوی نازک سنجاق کنید تا ضخیم تر شود.
  2. پوشیدن لباس گرم: تنها اضافه کردن یک لایه لباس دیگر و پوشیدن جوراب در خانه، می تواند بدن شما را به میزان زیادی گرم تر کند.
  3. یکنواختی دما: بالا و پایین کردن مکرر شعله بخاری و شومینه یا دمای شوفاي و پکیج تنها نوسانات گازی را افزایش می دهد و تاثیر چندانی در گرم شدن خانه ندارد. بهتر است از ابتدای روز دمای وسایل گرمایشی خود را روی یک میزان مشخص قرار داده و اجازه بدهید به صورت یکنواخت خانه را گرم کند.
  4. بستن فضاهای اضافه: بهتر است درب اتاق و فضاهایی از خانه که کمتر مورد استفاده شماست، بسته باشد.
  5. کیسه آب گرم: استفاده از کیسه آب گرم برای گرم کردن رختخواب و بدن و… بسیار موثر است. البته باید توجه داشته باشید که از کیسه های مخصوص و مطمئن استفاده کنید.

پیشگیری از سرما خوردگی

مصرف ادویه ها باعث ایجاد گرما و افزایش گردش خون در بدن می شود. همچنین در فصل زمستان استفاده از زعفران موجب ایجاد گرمایش در بدن شده که توصیه می شود افراد هفته ای یکبار حتما از آن استفاده کنند. هر چیزی که موجب تسریع گردش خون در بدن شود موجب افزایش حرارت بدن و ایجاد نشاط می شود و خواب را هم کاهش می دهد.

استفاده از دمنوش بابا آدم همراه با عسل  در فصل سرما بسیار مفید است. همچنین دمنوش ترکیب زعفران، هل، چای کوهی نوشیدنی مفید در مصل سرما است.

چای کوهی، دارچین و زنجبیل یک دمنوش حرارت بخش است که در افراد مبتلا به فشار خون باید با احتیاط مصرف کنند.

نوشیدنی کامبوجا یک ترکیب فوق العاده انرژی زا، آرامش بخش و گرم کننده بدن است و همچنین استفاده از ترکیب آب گرم و عسل صبح ناشتا به باز شدن صدا، احیای تارهای صوتی و گرم شدن بدن‌کمک می کند.

ماساژ با روغن های خالص مختلف مثل ماساژ با روغن نارگیل، میخک و روغن های آرامش بخش که گرم کننده هستند مانند وانیل در فصل سرد توصیه می شود که برخی از آنها ضد درد ناشی از سرما هستند.

افراد باید استفاده از غذاهای با طبع سرد در این فصول به حداقل برسانند مانند سیب زمینی و برنج که باید به همراه ادویه پلویی یا زعفران و مرغ و ماهی به دلیل طبع سرد همراه با ادویه مخصوص استفاده شود. همچنین استفاده از روغن های صنعتی  باید از برنامه غذایی حذف و روغن های مفید مانند روغن کنجد یا ارده کنجد جایگزین شوند.

پرتغال، نارنگی، خیار، هندوانه و موز جزو میوه های با طبع سرد هستند که توصیه می شود افراد در این فصل از میوه های گرم مثل انبه، نارگیل و آووکادو استفاه کنند. همچنین مصرف انار در کنار گلپر و نمک مفید تر است.

پنیر طبع سردی دارد و باید به همراه سیاه دانه، گردو و گوجه و خیار مصرف شود، همچنین بهترین صبحانه در فصل سرد استفاده از حلیم و ارده شیره است که به گرمایش و خونسازی بدن‌کمک می کنند‌.

دمنوش گل زوفا، مرزنجوش، چای کوهی و آویشن یک ترکیب فوق العاده است که به افزایش گردش خون و درمان سرماخوردگی کمک می کند و حاوی آنتی بیوتیک است.

همچنین دمنوش ترکیبی چای سفید، هل سبز، هل باد و سنبل الطیب یک دمنوش مفید زمستانی است و استفاده از دمنوش گل گاوزبان، سنبل الطیب و  لیمو امانی به عنوان یک دمنوش آرامشبخش و گرم کننده بدن توصیه می شود.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *