خواص کندر
خواص کندر

چرا باید کندر مصرف کنیم؟

تاریخ نگارش

مارس 4, 2024

دسته‌بندی

اخبار

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

کندر یکی از گیاهان دارویی است که می توان گفت برای همه خاصیت درمانی دارد اما مصرف آن زمان و شیوه خاصی دارد که باید بدانید.

کندر یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی به آن اشاره می‌شود، اما ممکن است بسیاری از افراد نام آن را نشنیده باشند و یا هیچ اطلاعاتی از این داروی گیاهی ارزشمند نداشته باشند.

به همین دلیل در این مطلب به سراغ خواص کندر رفته‌ایم تا فواید مختلف آن را در بدن بررسی کنیم و علاوه‌بر اشاره به خواص کندر برای حافظه و ریه، می‌خواهیم طریقه مصرف کندر را نیز توضیح دهیم؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

کندر صمغ درخت بومی مناطق بسیار گرم زمین است. رنگ آن زرد شفاف است و برای سلامتی بسیار موثر است. علی‌رغم طعم گس و تلخ آن، دارای عطر خوبی است. کندور صمغی است که از دیرباز شناخته شده و توسط رومیان، ایرانیان، مصریان، یونانیان و یهودیان به‌عنوان دارویی برای روح و جسم استفاده می‌شده است. از کندر به دو صورت پودر کندر و یا روغن آن استفاده می‌شود که هر کدام برای بیماری‌های مختلف قابل استفاده هستند.

کندر برای کلیه اعضای بدن مفید و قابل استفاده است. از روغن کندر بیشتر برای ترمیم زخم‌ها، ایجاد پوست شفاف و نرم و همچنین جلوگیری و از بین بردن لکه‌ها و چروک و جوانسازی پوست استفاده می‌شود. البته برای جلوگیری از ریزش مو و شوره سر و خارش کف سر و داشتن موهای پرپشت و خوش حالت نیز می‌توان از کندر استفاده کرد. کندر در ترمیم ناخن‌ها و استحکام و شفافیت و سلامت آن‌ها نیز بسیار موثر است. برای رفع زگیل و خارش محل گزش حشرات نیز می‌توان از کندر استفاده کرد.

کندر در کاهش استرس بسیار مفید است. استفاده از یک یا دو قطره روغن کندر بر روی شقیقه‌ها هنگام سردرد موجب کاهش درد، احساس آرامش و حتی بهبود درد دید می‌شود. در هنگام خستگی چشم بر اثر کار زیاد، می‌توان از کندر استفاده کرد. کندر در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار موثر است. از اینرو در جلوگیری از انواع سرطان‌ها می‌توان از آن استفاده کرد. کندر در پاک کردن  علائم کبد چرب و حفظ کلیه‌ها نیز بسیار موثر است و برای جلوگیری از سنگ کیسه صفرا می‌توان کندور مصرف کرد.

کندر برای درمان مجاری ادرار، افزایش قوای جنسی آقایان و بهبود عملکرد رحم و همچنین جلوگیری از بیماری‌های زنان مثل کیست و یا سرطان  موثر است. از کندر می‌توان به‌عنوان ضد افسردگی استفاده کرد؛ زیرا اثر آرام‌بخشی آن در افسردگی بسیار موثر است.کندر در پایین آوردن تری گلیسیرید و کلسترول خون نیز مفید است؛ از اینرو در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی استفاده از آن می‌تواند موثر باشد. کندر در جذب بیشترین میزان کلسیم موثر بوده و برای رفع پوکی استخوان استفاده می‌شود.

1. خواص کندر برای ریه

خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی این گیاه باعث کاهش عفونت نایژه‌ها در ریه می‌شود و با کاهش التهاب و گرفتگی رگ‌های خونی باعث می‌شود که سلامتی ریه‌ها بازگردد. از خونریزی‌های داخلی ریه جلوگیری می‌نماید و حالت‌های آسمی را برطرف و حملات آسمی را کنترل می‌کند. مصرف کندر موجب بهداشت دهان و تقویت لثه‌ها می‌گردد که باعث خوشبو شدن دهان و تنفس می‌شود.

به همین دلیل با استفاده از خاصیت کندر برای ریه نه‌تنها می‌توانید سلامت ریه‌های خود را ارتقا دهید بلکه به بهداشت و سلامت دهان و دندان خود نیز کمک می‌کنید. می‌توانید از مصرف کندر به‌جای استفاده از انواع آدامس‌ها و خوشبوکننده‌ها بهره‌مند شوید.

خواص کندر برای حافظه

کندر در تقویت مغز و هوش بسیار موثر بوده و از این رو از خواص کندر برای حافظه و تقویت آن استفاده می‌کنند. به کمک آن از می‌توانید از بیماری‌های مغزی مثل آلزایمر، پارکینسون و فراموشی‌های کوتاه مدت می جلوگیری کنید و سلامت اعصاب خود را افزایش دهید. از خاصیت کندر برای حافظه می‌توان برای افرادی که در سن بالا هستند و مستعد ابتلا به بیماری‌های مربوط به سیستم عصبی هستند، استفاده نمود.

  1. بهبود عملکرد روده

روغن کندر ممکن است به بهبود سلامت روده، هضم غذا و کاهش اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک کند. کندر به اندازه مزالازین، که دارویی است که از نظر پزشکی برای درمان علائم کرون تجویز می‌شود، مؤثر است. شرکت کنندگان مبتلا به کولیت اولسراتیو دوز روزانه کندر به مدت شش هفته داده شد، نشان داد که در مدیریت این بیماری به اندازه داروهای دارویی موثر است.کندر حتی می تواند به درمان اسهال مزمن کمک کند. پس از شش هفته مصرف روزانه Boswellia یا دارونما، شرکت کنندگانی که Boswellia مصرف کردند تقریباً اسهال خود را درمان کردند.

  1. بهبود آسم

روغن کندر همچنین ممکن است به بهبود علائم و مدیریت آسم و برونشیت کمک کند. 70 درصد از شرکت کنندگان مبتلا به آسم برونش که Boswellia را با دارونما دریافت کردند، حملات آسم کمتری را تجربه کردند، همچنین موارد کمتری از خس خس سینه و تنگی نفس را تجربه کردند.مکملی که هم از کندر و هم از میوه بائل تشکیل شده بود در کاهش علائم آسم موثرتر از دارونما بود. کسانی که آن را مصرف کردند تنفس راحت تری داشتند.

  1. سلامت دهان و دندان را حفظ می کند

کندر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی خود حتی می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کند.اسیدهای بوسولیک می توانند با از بین بردن باکتری ها از تشکیل حفره جلوگیری کنند. حتی می تواند از بیماری لثه و دندان درد جلوگیری کند. عصاره کندر در برابر Aggregatibacter actinomycetemcomitans که یک باکتری است که باعث بیماری لثه می شود، موثر است.این دارو در مدیریت این عارضه موثرتر از دارونما بود. از آنجایی که به طور طبیعی قابض است، می تواند به بهبود زخم های دهان مرتبط با سلامت ضعیف دهان کمک کند.

  1. مبارزه با سرطان‌های خواص

اسانس کندر حتی ممکن است با انواع خاصی از سرطان مبارزه کند. طبق مطالعات لوله آزمایش، کندر ممکن است به مبارزه و سرکوب:

تومورهای مغزی

    سرطان پستان

    سرطان پروستات

    سرطان پانکراس

    سرطان روده بزرگ

    ملانوما

موثرباشد.

  1. خواص ضد پیری

کندر یک آنتی اکسیدان قوی است به همین دلیل خاصیت ضد پیری دارد.آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد، که مولکول های بسیار واکنش پذیر با الکترون های جفت نشده هستند، کمک می کنند. همانطور که رادیکال های آزاد در اطراف بدن حرکت می کنند و به دنبال الکترونی برای جفت شدن می گردند، می تواند به DNA آسیب برساند که روند پیری را تسریع می کند.همچنین، آنتی اکسیدان ها به کاهش سرعت و توقف آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کنند. این به جوانسازی پوست کمک می کند.

  1. متعادل و مرطوب کننده

روغن کندر به یک عنصر محبوب در مراقبت از پوست، در محصولاتی مانند لوسیون یا مرطوب کننده تبدیل شده است. روغن کندر خاصیت مرطوب کنندگی دارد که از خشک شدن پوست جلوگیری می کند.با این حال، برای درمان های صورت، تمام روغن های ضروری باید با روغن حامل رقیق شوند. کندر همچنین می تواند به مقابله با تغییر رنگ و قرمزی کمک کند که به رنگ پوست کمک می کند متعادل و یکدست به نظر برسد.

  1. ضد التهاب

یکی از دلایلی که کندر می تواند به درمان آسم و آرتریت کمک کند، خواص ضد التهابی آن است که برای مراقبت از پوست نیز مفید است. اسانس کندر می تواند به مدیریت آکنه کمک کند، زیرا التهاب را تسکین می دهد.

  1. ضد باکتری

اسیدهای بوسولیک می توانند باکتری های مولد آکنه را از بین ببرند تا از بروز جوش های بیشتر جلوگیری کنند. ترکیبی از روغن‌های ضروری کندر و مر به دلیل خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی خود، مواد تشکیل دهنده مراقبت از پوست و برای سلامت عمومی مفید بوده است.

  1. ضد عفونی کننده

کندر همچنین ضد عفونی کننده است. این روغن برای قرن ها برای تمیز کردن، ضد عفونی کننده، رایحه درمانی و سلامت عمومی استفاده می شود. این می تواند به جلوگیری از ایجاد عفونت کمک کند.

  1. قابض

روغن کندر یک قابض طبیعی است. این بدان معنی است که برای مراقبت از پوست مفید است زیرا می تواند به بهبود عیوب پوست و شرایطی مانند آکنه و زخم کمک کند. کندر برای جوانسازی پوست آسیب دیده به عنوان یک روغن شفابخش شناخته شده است. این برای کاهش ظاهر علائم کشش و اسکار مفید است.علاوه بر ضد باکتری بودن، با کاهش تولید سبوم در افراد دارای پوست چرب، از مسدود شدن منافذ و لکه ها جلوگیری می کند.

خواص خوردن کندر صبح ناشتا

طریقه مصرف کندر

نحوه مصرف کندر طوری است که میتوان می‌توان به صورت پودر یا روغن استفاده کرد. معمولاً طریقه مصرف کندر به‌صورت پودر، آن را مخلوط با عسل به اندازه یک قاشق مرباخوری استفاده می‌کنند. از آنجایی‌که کندر مزه‌ای تلخ و گس دارد، می‌توان آن را به صورت روغن برای مالیدن بر روی بدن و یا در کپسول‌های خوراکی استفاده کرد. همچنین روغن آن را می‌توان به صورت کپسول میل نمود.

خاصیت کندر نیز همچون دیگر داروهای گیاهی با توجه به موادی که در خود دارد، ممکن است با برخی داروهای شیمیایی تداخل داشته باشد؛ از اینرو برای مصرف آن باید با پزشک خود مشورت نمایید؛ اما آنچه مسلم است این است که مصرف درازمدتی هیچ داروی گیاهی پیشنهاد نمی‌شود و همواره باید پس از مدتی مصرف داروهای گیاهی با انجام آزمایش خون، تاثیر آن را بر سلامت خود چک کنید؛ همچنین برای طول مدت درمان می‌توانید از پزشک‌های سنتی کمک بگیرید.

خواص کندر در رژیم غذایی

رژیم غذایی و کندر

خواص کندر همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره شد بی‌شمار است و با توجه به فوایدی که دارد، می‌تواند در رژیم لاغری و رژیم غذایی افراد قرار داشته باشد. البته در رابطه با طول مدت استفاده و عوارض آن بر روی انواع داروهایی که مصرف می‌کنید، بهتر است حتما با یک پزشک مشورت نمایید.

منبع: صدا و سیما

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *