طب شناس
چای در ماه رمضان؛ مفید یا مضر؟!

چای در ماه رمضان؛ مفید یا مضر؟!

تاریخ انتشار: April 12, 2023

رای به این نوشته: 4.92/5 (447 رای)

در فاصله افطار تا به سحر مقدار کافی آب بنوشید از مصرف آب یخ و بسیار سرد پرهیز کنید و بدانید که چای، نوشابه و نوشیدنی‌ها و شربت‌های صنعتی نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای آب باشند.

یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: در ماه رمضان باید سدی در بدن خود بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایی را که در سحری مصرف کرده‌ایم به صورت یکنواخت و دائم در طول روز به قسمت‌های مختلف بدن خود برسانیم.

مریم نواب‌زاده با اشاره به راهکارهای رفع تشنگی ناشی از روزه داری، اظهار کرد: در طول روز با دوش گرفتن با آب معتدل و شستشوی صورت و دست و پا بدن را مرطوب و خنک کنید تا نیاز به تعریق کاهش یابد.

وی با بیان اینکه بهتر است بجای استفاده از چای سبزیجات فیبردار را جایگزین آن در وعده سحر کنیم، افزود: به طور کلی، دمای محیط فعالیت بدنی و تغذیه بر میزان تشنگی اثر می‌گذارند و در طول روزه داری قطعا مصرف آب نسبت به روزهای عادی کمتر شده و باید در وعده سحری آن را مدیریت کرد.

نواب زاده ادامه داد: در ماه مبارک رمضان باید سدی در بدنمان بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایی را که در سحری مصرف کرده‌ایم به صورت یکنواخت و دائم در طول روز به قسمت های مختلف بدنمان برسانیم که این کار را می‌توانیم با مصرف مواد غذایی پرفیبر مانند سبزیجات و میوه‌ها انجام دهیم.

وی بیان کرد: در فاصله افطار تا به سحر مقدار کافی آب بنوشید از مصرف آب یخ و بسیار سرد پرهیز کنید و بدانید که چای، نوشابه و نوشیدنی‌ها و شربت‌های صنعتی نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای آب باشند.

این متخصص و مدرس طب ایرانی تصریح کرد: ممکن است چای احساس تشنگی را در دهان شما رفع کند اما از آنجا که یک ماده ادرار آور است باعث می‌شود که در چند ساعت اول بعد از مصرف مقدار قابل توجهی از آب بدن شما از راه ادرار دفع شده بنابراین ذخیره آب کمتری در طول روز داشته باشید.

نواب زاده بیان کرد: نوشیدنی‌های سنتی مانند شربت آبلیمو، خاکشیر، تخم شربتی، کاسنی، سکنجبین و بیدمشک می‌تواند به کاهش تشنگی و عطش در ماه مبارک رمضان کمک کند.

وی با بیان اینکه ماست، سالاد و سبزی‌ها مکمل خوبی برای غذا هستند، افزود: از بین سبزی‌ها، ریحان و نعنا برای هضم بهتر غذا و گشنیز و جعفری برای تقویت گوارش مفید هستند.

این متخصص و مدرس طب ایرانی تصریح کرد: فاصله بین افطار تا سحر بهترین زمان برای جبران آب بدن است و می‌توان از نوشیدنی‌های سنتی، چای کمرنگ، انواع میوه‌های تابستانی و آب میوه‌های طبیعی و کم شیرین استفاده کرد.

وی بیان کرد: در ماه رمضان توصیه می‌شود فرد افطار خود را با آب جوشیده ولرم همراه با خرما یا شیرین شده با کمی عسل باز کند؛ در تمام ایام باید سعی شود تا از پرخوری، درهم خوری، مصرف مایعات هنگام صرف غذا از نیم ساعت تا حدود دو ساعت بعد از غذا و مصرف غذا هنگام عصبانیت پرهیز شود.

نواب زاده ادامه داد: هنگام افطار باید از نوشیدن آب یخ به طور ناگهانی پرهیز کرد؛ همچنین در وعده افطار نیز از نوشیدنی‌های ولرم استفاده کرد؛ روزه گرفتن از دیدگاه طب سنتی غلبه مزاج گرم و خشک است و به گونه‌ای بدن را از مواد زائد پاک می‌کند که از طریق مسهل، انفیه، حجامت، فصد، زالودرمانی، حقنه، آبزن، قی‌آورها و غیره پاکسازی کامل نمی‌شود.

وی بیان کرد: در میان عرقیات تنها عرق کاسنی خاصیت خنک‌کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط کرده و سپس استفاده شود.

این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه قبل از احساس سیری دست از غذا کشیدن و تا وقتی که احساس گرسنگی نداشتیم، سراغ غذا نرویم، افزود: بر خلاف باور عمومی، مصرف پنیر و هندوانه با یکدیگر در افطار توصیه نمی‌شود.

منبع: اقتصاد 24

خطرات مصرف آویشن در طب سنتی

عوارض خطرناک مصرف آویشن که حتما باید بدانید+ نکات کامل

طبع و خواص عرق برگ مورد در طب سنتی|طبع عرق مورد

طبع و خواص عرق برگ مورد در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع-و-خواص-شیر-گاو-و-گوسفند-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-و-خواص-شیر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی-گاو-گوسفند

طبع و خواص شیر در طب سنتی ایرانی اسلامی

همه چیز در باره خورش قلیه ترش|خواص خورش قلیه ترش|خواص قلیه ترش

طبع و خواص خورش قلیه ترش در طب سنتی + خواص قلیه ترش برای چشم

درمان فوری سکسکه

درمان فوری سکسکه!

درمان یبوست بزرگسالان با طب سنتی|یبوست بزرگسالان

درمان یبوست بزرگسالان با تدابیر طب سنتی ایرانی و اسلامی

چه کسانی حجامت نکنند؟

همه می توانند حجامت کنند به جز شما!

درمان فوری نفخ با طب سنتی ایرانی و اسلامی|درمان نفخ با طب سنتی

3 روش فوری و خانگی درمان نفخ و باد شکم و معده در طب سنتی