طب شناس

چای بادرنجبویه

تاریخ انتشار: April 30, 2023

رای به این نوشته: 4.39/5 (423 رای)

خواص بادرنجبویه فراوان است. پزشکان قرون وسطا برای رفع مشکلات خواب، کاهش اضطراب، التیام زخم‌ها و افزایش طول عمر بادرنجبویه را تجویز می‌کردند. از خواص بادرنجبویه در طب سنتی به‌ویژه در کشورهای اروپایی مانند اتریش استفاده می‌کنند. خواص بادرنجبویه برای سردرد و دردهای عصبی بسیار مفید است. در اینجا برخی از خواص بادرنجبویه را بیان می‌کنیم.

از مهم‌ترین خواص بادرنجبویه کاهش استرس، خواب آوری، کاهش درد و التیام سوءهاضمه است. چای بادرنجبویه یا چای ملیسا ویژگی‌های آنتی اکسیدانی دارد که از آسیب به سلول‌ها جلوگیری می‌کند. این چای ملیسا مانع از بی حسی شده و آرامش ذهنی را به ارمغان می آورد. همچنین چای بادرنجبویه بر روی مقاومت انسولین تاثیر افزایشی دارد و قند خون را تنظیم می‌کند.

طبع چای بادرنجبویه

چنانچه در رابطه با طبع چای بادرنجبویه سوالاتی نظیر: طبع چای بادرنجبویه چیست؟ و یا، طبع چای بادرنجبویه گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع چای بادرنجبویه تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع چای بادرنجبویه گرم و خشک است.

بنابراین چای بادرنجبویه برای سرد مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود گرم مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.

خواص فوق‌العاده ی چای بادرنجبویه

خواص چای بادرنجبویه برای ریه

بادرنجبویه برای درمان تورم طولانی مدت ( التهاب ) مجاری تنفسی در ریه‌ها ( برونشیت مزمن ) موثر و مفید است. استفاده از عرق بادرنجبویه تنگی نفس و سرفه‌های مزمن را بهبود می‌بخشد.

خواص روغن بادرنجبویه برای پوست

گیاه بادرنجبویه یا ملیسا پشتیبان خوبی برای پوست های جوان و سالم است. یکی از خواص بادرنجبویه نرم کردن پوست و کاهش چین و چروک است. بادرنجبویه به دلیل تاثیر نرم‌کنندگی پوست در بسیاری از لوازم‌های آرایشی به کار برده می‌شود.

روغن بادرنجبویه همانند روغن گرچک برای پوست مفید است و برای شفاف‌سازی پوست و کاهش چین خوردگی ها تجویز می‌شود. از خواص بادرنجبویه این است که بادرنجبویه باعث می‌شود پوست شما چند سال جوان تر شود.لوسیون برگ و جوانه بادرنجبویه برای برطرف‌ شدن خشکی پوست بدن بسیار مفید است. استفاده از عصاره بادرنجبویه باعث به تاخیر افتادن روند پیری پوست در انسان می‌شود.

برای تهیه این لوسیون گیاهی لازم است، برگ و جوانه گیاه بادرنجبویه را در آب به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس مخلوط به دست آمده را صاف کنید و اجازه دهید تا سرد شود. این لوسیون را می‌توانید با پنبه تمیز به‌ صورت خود بمالید یا یک دستمال نخی که آغشته به این عصاره است را روی صورت خود کمپرس کنید.

خواص چای بادرنجبویه برای خواب

از شناخته شده ترین خواص بادرنجبویه اثر آرام بخشی آن است. بادرنجبویه تنها یا با ترکیب با گیاه سنب‌الطیب برای درمان بی‌خوابی و اضطراب مفید است. بادرنجبویه در بهبود کیفیت خواب، کاهش علائم بی‌خوابی و اختلالات خواب به ویژه در دوران یائسگی بسیار موثر است. با مصرف دمنوش بادرنجبویه به علت داشتن خواص آرام‌بخشی می‌توانید خواب بهتری داشته باشید. برای رفع بی‌خوابی‌های شبانه قبل از خواب یک یا دو فنجان از دمنوش لاغری بادرنجبویه استفاده کنید.

خواص چای بادرنجبویه برای کبد

گیاه بادرنجبویه یا ملیسا با از خارج کردن سموم از کبد به حفظ سلامتی آن کمک می‌کنند. کمک می کند. گیاه بادرنجبویه می تواند منجر به کاهش چربی‌های کبد می‌شود.

بادرنجبویه ظرفیت چربی، کلسترول و تری گلیسرید را تنظیم می کند. بیماری کبد چرب غیر الکلی ناشی از التهاب، قند خون بالا و چربی است. بادرنجبویه با فعال کردن آنزیم‌هایی که اسیدهای چرب را تجزیه می‌کنند، به درمان بیماری کبد چرب کمک می‌کند. بادرنجبویه همچنین فعالیت گلبول‌های سفید و سیتوکین‌های التهابی را در کبد کاهش می‌دهد.

خواص چای بادرنجبویه برای معده

گیاه بادرنجبویه یا ملیسا در آرام کردن درد معده با منشاء عصبی، استفراغ های دوران بارداری، درمان نفخ معده و روده و رفلاکس معده مؤثر و مفید است. هنگامی‌که بدن تحت استرس و فشارهای عصبی قرار می‌گیرد عضلات معده و روده دچار گرفتگی و اسپاسم می‌شوند. بادرنجبویه موجب رفع این اسپاسم‌ها شده و همچنین باعث کاهش سنگینی معده می‌شود و به کبد کمک می‌کند تا صفرای بیشتری تولید کند.

خواص چای بادرنجبویه در قاعدگی

طبع بادرنجبویه گرم و خشک است و تاثیرات مثبت زیادی برای زنان دارد؛ از جمله این خواص بادرنجبویه رفع عوارض یائسگی و درمان دردهای پیش از قاعدگی است. گیاه بادرنجبویه از گذشته به عنوان یک گیاه قاعده‌آور، برای درمان تاخیر در قاعدگی زنان استفاده می‌شده است. این گیاه باعث می‌شود که گردش و انتقال خون به ناحیه رحم بیشتر شده و در نتیجه چرخه‌ی قاعدگی تنظیم شود.

به این منظور می‌توانید از دمنوش بادرنجبویه استفاده کنید. برای تهیه دمنوش یا چای بادرنجبویه مقدار ۵ گرم از برگ گیاه ملیسا را در قوری بریزید و ۱۵دقیقه روی بخار بگذارید تا دم بکشد و به صورت گرم میل کنید. چای ملیسا را روزی دو بار می‌توانید مصرف کنید.

خواص چای بادرنجبویه برای میگرن

گیاه بادرنجبویه یا ملیسا از گذشته به علت داشتن خاصیت آرام بخشي كاربرد دارد و عطر ليمو مانند آن سبب كاهش دردهاي ناشي از ميگرن و سردردهاي تنشي مي‌شود. تأثيرات ضدويروس و ضددرد بادرنجبويه نه تنها براي مقابله با حملات ميگرن مفيد است، بلكه در بهبود عفونتهاي ويروسي كه معمولاً سبب سردردهاي شديد مي‌شود نيز مؤثر خواهد بود.

برای درمان میگرن می‌توان از بادرنجبویه به صورت دمنوش استفادهدکرد. برای تهیه دمنوش بادرنجبویه باید ۱/۵ تا ۴/۵ گرم از برگ هاي خشك بادرنجبویه را در ۱۵۰ ميلي ليتر آب بجوشانيد، سپس صاف كرده و تا سه فنجان از این دمنوش را روزانه بنوشيد.

مضرات و منع مصرف های چای بادرنجبویه

گیاه بادرنجبویه نیز مانند سایر گیاهان دارویی تا زمانی که به اندازه استفاده شود خطر و مشکلی ندارد. وقتی گیاه بادرنجبویه از طریق دهان مصرف شود می تواند باعث عوارض جانبی از جمله افزایش اشتها، حالت تهوع، استفراغ، درد شکمی، سرگیجه و خس خس سینه شود. زمانی که از بادرنجبویه به صورتی موضعی استفاده شود ممکن است باعث تحریک پذیری و علائم دل درد شود.

از گیاه بادرنجبویه در طول بارداری یا دوران شیردهی نباید مصرف کنید. با توجه به فعالیت ضد تیروئیدیبادرنجبویه، این گیاه نباید توسط افراد مبتلا به اختلالات تیروئیدی مصرف شود. افرادی که داروهایی مانند داروهای اعصاب و روان مصرف می کنند، نباید از گیاه بادرنجبویه استفاده کنند. بادرنجبویه می‌تواند باعث خواب آلودگی شود و نباید توسط افرادی که با ماشین کار را رانندگی می‌کنند، مصرف شود.

مصلحات چای بادرنجبویه

با توجه به طبع گرم چای بادرنجبویه، توصیه میشود که گرم مزاجان آن را با مصلحاتش که شامل صمغ عربی و کندر میشود مصرف کنند تا طبع و مزاج چای بادرنجبویه اصلاح شود.

خواص و طبع شاهدانه در طب سنتی

طبع و خواص شاهدانه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

|درمان زکام

زکام چیست و چگونه درمان می شود؟

رایحه-درمانی-و-گلاب-و-روزه-داری-در-طب-سنتی

نقش مهم رایحه درمانی در کاهش مشکلات روزه داری

کدام سیب بهتر است؟ زرد یا قرمز؟

سیب قرمز یا زرد؟ مسئله این است؟

طبع و خواص شلغم در طب سنتی طبع شلغم در طب سنتی|طبع شلغم در طب سنتی|مصلحات شلغم در طب سنتی مصلح طبع شلغم

طبع شلغم گرمه یا سرده در طب سنتی + خواص شلغم

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی ایرانی و اسلامی|روغن گردو|خواص روغن گردو

طبع و خواص روغن گردو در طب سنتی و 3 عرق گیاهی که مصلح آن هستند

ارتباط زخم معده با گروه خونی

ارتباط زخم معده با گروه خونی!

خواص و فواید باسترمه پلو در طب سنتی|خواص باسترمه

باسترمه پلو غذای سنتی کدام استان است؟ طبع و خواص باسترمه در طب سنتی