طب شناس
خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی|خواص باقلا قاتق|مضرات باقلا قاتق

خواص و طبع باقلا قاتق در طب سنتی+ 19 خاصیت فوق العاده+ طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

تاریخ انتشار: October 17, 2022

رای به این نوشته: 4.18/5 (446 رای)

باقلا قاتق یکی از خورشت های سنتی و خوشمزه شمالی است که تهیه آن بسیار آسان میباشد و امروزه در همه استان های ایران طبخ میشود و طرفداران بسیاری دارد. مواد اصلی که برای تهیه باقلا قاتق به کار برده میشود عبارتند از: سیر، باقلا، تخم مرغ، نمک، زردچوبه و روغن.

باقالاقاتق برای افراد گیاه خوار نیز یک پیشنهاد عالی است. باقلا قاتق سرشار از فیبر و پروتئین است و به همین دلیل جزو غذا های مقوی به شمار میرود. باقلا قاتق فواید زیادی برای بدن دارد که در قسمت های بعدی به آن خواهیم پرداخت.

در ادامه این مطلب از طب شناس همراه ما باشید تا به طبع باقلاقاتق در طب سنتی و همچنین خواص باقلاقاتق و مضرات آن بپردازیم.

طبع باقلا قاتق در طب سنتی چیست؟

از نظر متخصصین طب سنتی، طبع باقلا قاتق سرد است و افراد سرد مزاج باید این غذا را به همراه مصلحاتش مصرف نمایند. استفاده از این غذا برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است.

خواص باقلا قاتق
خواص باقلا قاتق

خواص باقلا قاتق در طب سنتی چیست؟

تقویت سیستم ایمنی با مصرف باقلا:

باقلا برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. باقلا دارای مقادیر بالایی مس است، مس بر سلامت سلول های خونی تاثیر گذار است.

همانطور که میدانید گلبول های سفید، وظیفه ویژه ای در بدن دارند زیرا باعث از بین رفتن مولکول های بیماری زا میشوند. گلبول های سفید سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد بدن میشوند.

مس یک عامل حیاتی و ضروری برای گلبول های سفید است که عملکرد آن ها را بهبود میبخشد. اگر گلبول های سفید نباشند، بدن مورد حمله انواع عفونت ها و بیماری ها قرار میگیرد. به همین دلیل وجود مس بسیار مهم است.

بدن قادر به تولید مس در اندازه کافی نیست به همین علت فرد باید از مواد غذایی که دارای مقادیر زیادی مس هستند مثل: باقلا استفاده نماید. طبق مطالعات انجام شده، عصاره متانولیک که از باقلا تهیه شده است با افزایش سن به تقویت آنتی اکسیدان های بدن کمک زیادی میکند.

جلوگیری از پوکی استخوان با مصرف باقلا قاتق:

یکی از بهترین و مهم ترین خواص باقلا، پیشگیری از ابتلا افراد به پوکی استخوان میباشد. مصرف تنها یک لیوان باقلا قادر است سی و شش درصد از مقدار منگنز مورد نیاز بدن شما را تامین نماید. بدن افراد بزرگسال به روزانه حدود یازده میلی گرم منگنز نیازمند است.

منگنز از خواص زیادی برخوردار است و بر سلامت استخوان ها موثر میباشد. منگنز به افزایش حجم استخوان ها کمک میکند و باعث کاهش کمبود کلسیم میشود.

حدود نود و نه درصد کلسیم بدن در قسمت استخوان ها و دندان ها است به همین دلیل وجود منگنز برای استحکام استخوان ها بسیار مفید است. منگنز از بروز پوکی استخوان پیشگیری میکند. طبق مطالعات انجام شده، استفاده از منگنز در کنار کلسیم، زینک و مس قادر است زوال استخوان ستون فقرات در خانم ها  مسن را به تاخیر بیندازد.

مضرات باقلا قاتق
مضرات باقلا قاتق

طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی، خوشمزه و پر فایده:

برای تهیه این غذای خوشمزه ابتدا باید پوست سیصد گرم پاچ باقلا را جدا کنید و در ظرفی مناسب بریزید و با مقداری کره یا روغن به خوبی تفت دهید. شما میتوانید پاچ باقلا خشک را نیز برای تهیه این غذا از فروشگاه ها خریداری نمایید فقط نیاز است که از شب قبل در آب خیس بخورد.

بعد از اینکه باقالاها را به خوبی تفت دادید باید چهار حبه سیر را نیز پوست بگیرید و بشویید. حال باید سیر ها را با رنده خرد کنید و به باقلاها بیافزایید و باهم مخلوط کنید. کمی تفت دهید تا بوی سیر بلند شود.

حدود چهار قاشق غذاخوری شوید خشک را به مواد اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که میزان شوید خشک نباید زیاد باشد زیرا موجب تلخی غذا میشود.

در مرحله بعدی مقداری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی دارچین نیز به مواد اضافه کنید و تفت دهید.

حال باید حدود یک لیتر آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش آید. بعد از به جوش آمدن کمی حرارت را کم کنید تا باقلا ها نیم پز شوند.

بعد از نیم پز شدن باقالا باید سه عدد تخم مرغ را بشکنید و به مواد اضافه نمایید. اجازه دهید تخم مرغ ها به خوبی پخته شوند و توجه کنید که نباید تخم مرغ ها در غذا هم بزنید.

حالا باقلاقاتق خوشمزه شما حاضر است.

عوارض باقلا قاتق چیست؟

مصلح باقلا قاتق چیست؟

مصلح باقلا در طب سنتی ادویه های گرمی چون: فلفل، زیره، دارچین، مرزه، نمک و... است. اسنفاده از این موارد به همراه باقلا قاتق سبب تعادل طبع و بهبود خواص آن میگردد.

خواص-ارده-کنجد-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی|طبع-ارده-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص ارده کنجد و مضرات+ طبع ارده کنجد و مصلحات در طب سنتی

طبع و خواص گل ساعتی در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص گل ساعتی|خواص گل ساعتی از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

گل ساعتی چیست و چه خواصی دارد؟ 15 خاصیت فوق العاده گل ساعتی

تدابیر درمان سنگ صفرا در طب سنتی|درمان سنگ کیسه صفرا|درمان سنگ صفرا با آب سیب و سرکه سیب

درمان سنگ کیسه صفرا با 9 توصیه طب سنتی

طبع-و-خواص-آلو-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص آلو در طب سنتی ایرانی اسلامی

خواص-درمانی-بابونه|طبع-و-خواص-بابونه-سرد-یا-گرم

طبع بابونه سرد است یا گرم ؟ + خواص + عوارض - در طب سنتی

اصفهان سرآمد طب سنتی ایرانی در کشور است.

طبع و خواص کلم سفید و بروکلی در طب سنتی|

طبع گل کلم سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات+ مضرات در طب سنتی

ویژگی افراد با مزاج گرم و تر در طب سنتی ایرانی و اسلامی|ویژگی مزاج گرم و تر در طب سنتی

خصوصیات و ویژگی های افرادی که مزاج گرم و تر دارند