مشکوفی قزوین جزء انواع دسرها می باشد و اصالت این دسر برای استان مازندارن است و یک دسر بسیار خوشمزه برای ماه مبارک رمضان در افطاری ها بوده و بسیار طعم و مزه خوب و بافتی شبیه به فرنی دارد و اگر خنک سرو شود، مزه بستنی زعفرانی را میدهد.
شما می توانید مشکوفی را در رنگ های مختلف تهیه کرده و به صورت تک نفره سرو کنید؛ اگر دوست دارید به صورت قالبی این دسر را تهیه کنید، بهتر است کمی پودر ژلاتین داخل مواد مشکوفی بریزید.
در این مطلب از طب شناس با طبع مشکوفی قزوین، طرز تهیه مشکوفی قزوین، خواص مشکوفی قزوین و مضرات و منع مصرف های مشکوفی قزوین مشکوفی قزوین آشنا خواهید شد.
طبع مشکوفی قزوین چیست؟
چنانچه در رابطه با طبع مشکوفی قزوین سوالاتی نظیر: طبع مشکوفی قزوین چیست؟ و یا، طبع مشکوفی قزوین گرم است یا سرد؟ و یا حتی، طبع مشکوفی قزوین تر است یا خشک؟ سوالاتی برای شما پیش آمده است، خوب است بدانید که طبع مشکوفی قزوین سرد و تر است.
بنابراین مشکوفی قزوین برای گرم مزاجان مناسب بوده و توصیه می شود سرد مزاجان در مصرف آن دقت نموده و حتما آن را با مصلحاتش مصرف کنند.
طرز تهیه و خواص بی نظیر مشکوفی قزوین
پیش از بررسی خواص فوق العاده ی مشکوفی قزوین، با طرز تهیه ی این دسر خوشمزه آشنا شوید:
مواد لازم:
نشاسته گل 1 پیمانه
شکر 1 پیمانه
شیر 5 پیمانه
کره 50 گرم
گلاب نصف پیمانه
وانیل 5 گرم
زعفران دم کرده غلیظ 3 قاشق غذا خوری
- مرحله اول (آماده سازی نشاسته): ابتدا نشاسته گل را داخل شیر سرد ریخته و خوب با همزن دستی هم بزنید تا نشاسته گل کاملا باز شود. سپس از صافی رد کنید تا دانه درشت نشاسته که حل نشده است خارج شود و مخلوط صاف و یکدستی داشته باشید.
- مرحله دوم (جوشاندن شیر و نشاسته): سپس داخل قابلمه ریخته و به روی حرارت ملایم قرار دهید و خوب مواد را هم بزنید تا نشاسته گلوله گلوله نشود. سپس در ادامه وقتی بوی خامی نشاسته گرفته شود شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا دانه های شکر حل شود.
- مرحله سوم (افزودن زعفران و گلاب): مشکوفی در حال غلیظ شدن است پس گلاب و زعفران را اضافه کنید و هم بزنید تا مشکوفی خوش رنگ شود. اگر دوست دارید مشکوفی چند رنگ تهیه کنید، در این مرحله مواد را داخل دو تا قابلمه ریخته و با افزودن پودر کاکائو مشکوفی دو رنگ داشته باشید.
- مرحله چهارم (تهیه مشکوفی): در انتها کره و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید. وقتی مشکوفی به غلظت فرنی رسید از روی حرارت بردارید و داخل لیوان ها بریزید. می توانید هم به صورت داغ و هم داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس روی مشکوفی را با انواع خلال یا گل محمدی تزئین کنید.
حال که با طرز تهیه ی مشکوفی قزوین آشنا شدید، در ادامه، ابتدا برخی از خواص شیر موجود در این دسر محبوب را بیان کرده و سپس به بررسی خواص سایر مواد به کار رفته در این دسر خواهیم پرداخت:
سلامت پوست
مشکوفی قزوین با دارا بودن شیر در خود، به حفظ پوستی لطیف، نرم و درخشان کمک میکند. این به لطف ویتامینها و مواد مغذی زیادی است که برای سلامتی پوست ضروری هستند.
دندانهای قوی
شیر موجود در مشکوفی قزوین بهترین منبع برای کلسیم است و دقیقاً همان چیزی است که دندانهای شما نیاز دارند. علاوه بر این، مشکوفی قزوین به جلوگیری از حفره و پوسیدگی دندان کمک می کند. کلسیم تنها با وجود ویتامین D جذب میشود؛ بنابراین مطمئن شوید که شیری را که برای تهیه مشکوفی استفاده می کنید، با ویتامین D غنی شده است.
رشد عضلات
مشکوفی به دلیل پروتئین موجود در آن در بهبود رشد عضلات بسیار عالی است. به علاوه، مشکوفی قزوین به جلوگیری از درد عضلات کمک می کند.
کاهش استرس
به لطف ویتامینها و مواد معدنی زیادی که در مشکوفی قزوین وجود دارد، میتواند به عنوان یک مسکن استرس عمل کند. بعد از یک روز طولانی و سخت در محل کار، بنشینید و مقداری مشکوفی میل کنید. این به رفع فشار عضلات و آرامش اعصاب کمک می کند.
کاهش علائم قاعدگی زودرس
بسیاری از خانم ها از علائم قاعدگی زود رس رنج میبرند. مصرف مشکوفی سبب آرامش بدن و کاهش اثرات منفی زنان در چرخه قاعدگی میشود.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف نشاسته همانند خاویار و شیر قادر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می باشد. رژیم غذایی دارای نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده که با مصرف زیاد گوشت قرمز ارتباط دارد را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. مشکوفی قزوین از جمله دسر هایی است که دارای نشاسته بوده و میتواند در پیشگیری از سرطان مفید واقع شود.
نشاط آور و ضد افسردگی
مشکوفی قزوین دارای زعفران است و حتماً شما هم این موضوع که زعفران نشاط آور است را شنیده اید؛ استفاده از زعفران در مقدار متعادل می تواند عوارض بیماری افسردگی را تا حدود زیادی کاهش دهد. استفاده از زعفران سبب افزایش ترشح سروتونین در بدن می شود.
جالب است بدانید که بسیاری از دارو های ضد افسردگی نیز به منظور کنترل سروتونین در بدن تجویز می شوند. استفاده از دارو های شیمیایی عوارض خاص خود را دارد، این در حالیست که زعفران یک ماده کاملاً طبیعی است و مصرف آن در مقادیر متعادل عارضه خاصی به دنبال ندارد. شما میتوانید با مصرف مشکوفی قزوین که دارای مقدار متعادلی زعفران است، این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود جای دهید.
کاهش اضطراب
زندگی های امروزی پر از استرس های گوناگون است، مشکوفی قزوین میتواند تا حدودی سیستم عصبی شما را کنترل کرده و به همین دلیل استفاده از آن سبب آرامش و کاهش اضطراب در فرد مصرف کننده می شود.
پیشگیری از سرماخوردگی
مشکوفی قزوین حاوی مقدار زیادی ویتأمین C است. وجود ویتأمین C در بدن سبب تقویت سیستم ایمنی شما خواهد شد و احتمالاً ابتلا به سرماخوردگی را در شما کاهش می دهد.
تقویت قوای جنسی
برا افرادی که دچار سردی مزاج هستند، استفاده از زعفران سبب تقویت و افزایش میل جنسی در این افراد خواهد شد. شما میتوانید با مصرف مشکوفی قزوین که دارای مقدار متعادلی زعفران است، این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود جای داده و قوای جنسی خود را تقویت کنید.
حفظ سلامت قلب
یکی از راه های محافظت از قلب مصرف مواد غذایی دارای پتاسیم می باشد. پتاسیم سبب می شود تا عروق شما گشادتر شود و احتمال ابتلا به بیماری های مانند فشار خون، حملات قلبی و سکته مغزی را به شدت کاهش می دهد. مشکوفی قزوین حاوی مقادیری پتاسیم است که می تواند سلامت قلب شما را تضمین کند.
پاکسازی اندام ها
از جمله مهمترین خاصیت های مشکوفی قزوین می توان به خاصیت پاک کنندگی آن اشاره کرد. از زعفران موجود در مشکوفی برای پاکسازی کبد، کلیه، مثانه و طحال استفاده می شود. مشکوفی به سبب آنتی اکسیدان هایی که دارد تا حدود زیادی می تواند به پاکسازی کبد، بزرگ شدن کبد و همچنین درمان کبد چرب کمک ویژه ای کند. شما میتوانید با مصرف مشکوفی قزوین که دارای مقدار متعادلی زعفران است، این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود جای دهید.
افزایش قدرت تمرکز
استفاده از مشکوفی قزوین سبب افزایش قدرت تمرکز و هوشیاری شما می شود و از مغز شما را در برابر بیماری هایی نظیر فراموشی و کندی ذهن به بهترین شکل ممکن محافظت مینماید.
تنفس بهتر
زعفران موجود در مشکوفی قزوین حاوی مقادیر بسیار اندک آلرژی می باشد، در نتیجه استفاده از آن میتواند سیستم تنفسی شما را بهبود ببخشد. در بعضی از موارد مشاهده شده است که استفاده مستمر از زعفران باعث بهبود نسبی بیماری آسم می شود. شما میتوانید با مصرف مشکوفی قزوین که دارای مقدار متعادلی زعفران است، این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود جای دهید.
تقویت بینایی
مشکوفی قزوین به سبب دارا بودن زعفران در خود، سلول های گیرنده نوری چشم را از آسیب و تخریب حفظ می کند و از بروز برخی بیماری های چشمی مانند ماکولار، التهاب رنگ دانه ای شبکیه چشم و پیشرفت بیمار های ژنتیک چشم جلوگیری میکند.
مضرات و منع مصرف های مشکوفی قزوین
در ابتدا خوب است بدانید که مشکوفی قزوین دسری سالم و بدون ضرر برای افراد مختلف است؛ اما باید توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف هر غذایی میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
این در حالی است که، با مصرف به اندازه ی این نوع دسر ها نه تنها عوارضی پیش نخواهد آمد، بلکه برای شما مفید واقع خواهند شد؛ اما چنانچه در مصرف هر نوع ماده غذایی زیاده روی کنید، امکان دارد تمامی مزایای آن، به معایب تبدیل شود.
بنابراین، مضراتی که در ادامه برای مشکوفی قزوین بیان خواهیم کرد، به دلیل مصرف بیش از اندازه ی این دسر بوده و یا به دلیل حساسیت برخی افراد به بعضی از مواد اولیه ی به کار رفته در مشکوفی قزوین خواهد بود. این عوارض و ممنوعیت ها شامل موارد زیر میشوند:
- افزایش چربی شکم: مصرف بیش از اندازهی مشکوفی، به دلیل دارا بودن شکر در خود، به اندازهي قابل توجهی سبب افزایش چربی در شکم میشود. طی مطالعهای بر روی کودکان، پژوهشگران دریافتند مصرف بیش از اندازهی شکر سبب میشود سلولهای چربی اندامهای داخل شکم با سرعت بیشتری به بلوغ برسند؛ همین مسئله میتواند به بزرگ شدن شکم و در نهایت، بروز مشکلات قلبی منجر شود.
- پیری زودرس: یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف بیش از اندازی مشکوفی قزوین، ابتلا به پیری زودرس است. نتایج مطالعهای که در ۲۰۰۹ به عمل آمد نشان دادند، گلوکز میتواند به فرایند پیر شدن سلولها شتاب دهد. این مسئله نه تنها میتواند باعث بروز نشانههای خارجی پیری در انسان شود، بلکه میتواند به بروز بیماریهای مزمن نیز منجر شود.
- بروز بیماری آلزایمر: شکر موجود در مشکوفی سبب افزایش میزان تشکیل موادی به نام محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AGEs) میشود که با بروز بیماری آلزایمر، دیابت، و تصلب شرایین در ارتباط هستند. دانشمندان با بافتبرداری از مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، شاهد انباشت مقدار زیادی از محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته در این بیماران بودهاند.