چای ترش نوشیدنی خوش رنگ و ترش مزه ایست که اکثرا مردم به آن علاقه دارند. رنگ قرمز آن هر کس را جذب می کند.چای ترش را می توان به صورت گرم و یا سرد و شربت شده مصرف کرد. در ادامه این مقاله به طبع و خواص چای ترش در طب سنتی خواهیم پرداخت.
یکی از ویژگی های چای ترش این است که مانند دیگر چای های گیاهی کالری کمی دارد و کاملا بدون کافئین است.
طبع چای ترش در طب سنتی:
طبع چای ترش سرد و خشک است و به افراد گرم مزاج توصیه می شود و بالعکس برای سردمزاجان مضر است. این دمنوش پس از مصرف حالت سردی را در بدن ایجاد میکند. افرادی که مزاج سرد دارند و باید از خوردن چای ترش به ویژه در فصل سرما پرهسز کنند . این نوشیدنی فقط برای گرم مزاجان توصیه میشود.
فواید مصرف چای ترش:
- مصرف چای ترش به افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی توصیه می شود.
- سیستم ایمنی را تقویت می کند؛ این چای حاوی مقدار زیادی از ویتامین C میباشد که در برابر عفونت و سرماخوردگی مقاومت ایجاد میکند.
- باعث کاهش فشارخون می شود.
- باعث کاهش کلسترول می شود
- برای افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند مفید است.
- کبد عضو مهمی در بدن است که اختلال در آن می تواند مشکلات بزرگی را به وجود آورد، مصرف چای ترش به سلامت کبد کمک می کند.
- دختران و زنانی که دوران قاعدگی دردناگی دارند چای ترش مصرف کنند زیرا به درمان گرفتگی های دوران قاعدگی کمک می کند.
- برای درمان افسردگی بسیار موثر است.
- چای ترش عملکرد مثانه و شکم را بهبود می بخشد و به هضم غذا کمک می کند.
- چای ترش به حفاظت از سلولهای بدن کمک میکند.
تاثیر چای ترش بر کاهش وزن:
امروزه به دلیل سبک زندگی نامناسب و نداشتن فعالیت بدنی کافی و همچنین افزایش مصرف غذاهای آماده اکثرا دچار اضافهوزن و چاقی هستند،که این مشکل تبدیل به معضل بزرگی برای بسیاری از افراد شده است. مطالعات نشان داده است کخ مصرف چای ترش در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، روند کاهش وزن را سریع تر میکند. این چای حاوی مادهای است که تولید آمیلاز را مهار کرده و بنابراین جذب کربوهیدراتها کمتر میشود. این چای جایگزینی مناسب برای نوشیدنیهای پرشکر و آبمیوههای حاوی شیرین کنندههای مصنوعی میباشد.
طرز تهیه چای ترش
طرز تهیه چای ترش مانند چای سیاه بسیار ساده است و اغلب به صورت دم کرده آن را می نوشند، اما می توان آن را به صورت سرد و شربت شده هم مصرف کرد.
منع مصرف چای ترش
لازم است زنان باردار، شیرده و افرادی که قصد بارداری دارند بدون تجویز و نظر پزشک از مصرف این چای خودداری نمایند.
همچنین به دلیل تأثیر این چای بر سطوح استروژن بدن، بهتر است افرادی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند و یا زنان یائسه که تحت هورمون درمانی جایگزین هستند، از این چای استفاده نکنند.
مصرف این چای برای افرادی که فشارخون پایینی دارند، توصیه نمیشود.

در این متن ترکیبات ویژه ی همچون خواص چای ترش و چای ترش چیست و خاصیت چای ترش و خواص دمنوش چای ترش و چای ترش برای لاغزی و مضرات چای ترش و طرز تهیه چای ترش و خواص چای ترش چیست و خواص چای ترش در طب سنتی نظیر اینها است.