هویج یا زردک یکی از گیاهان ریشه ای ر کاربرد است که از هزاران سال پیش از میلاد مسیح کشت و استفاده می شده. هویج در ابتدا و بیشتر بخاطر برگها و دانه های معطر مورد استفاده قرار می گرفت. اما کم کم بشر متوجه شد که ریشه زرد و نارنجی این گیاه معطر هم بسیار خوشمزه و پر خاصیت است.

امروزه هویج بخاطر خواص و کاربرد فراوانش، به یکی از اصلی ترین سبزیجات در سبد خرید خانواده ها تبدیل شده و در طبخ انواع مختلف غذاها و تهیه دسر، مربا، ترشی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

در این مطلب به اختصار بخشی از خواص و کاربردهای فراوان هویج و طبع و خواص هویج در طب سنتی ایرانی و اسلامی را برای شما بیان کرده ایم.

طبع هویج در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع هویج در طب سنتی ایرانی اسلامی، گرم و تر است، البته هویج ایرانی یا همان زردک از هویج فرنگی گرم تر می باشد.

طبق بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان طب سنتی و ایرانی، هویج دارای طبع گرم و تر است. آب هویج هم به همین طورت طبع گرم و تر دارد.

طبع هویج پخته در طب سنتی ؟ طبع هویج خام سرده یا گرمه ؟ طبع هویج زرد سرده یا گرمه ؟ طبع هویج در طب سنتی چیست ؟ طبع زردک سرده یا گرمه ؟ طبع هویج فرنگی گرم است یا سرد ؟ طبع هویج بنفش در طب سنتی ایرانی اسلامی ؟ طبع هویج پخته ؟ طبع هویج زرد سرده ؟ طبع هویج نارنجی سرده ؟ طبع آب هویج سرده ؟

خواص هویج در طب سنتی :

خواص و طبع هویج: هویج یکی از خوراکی های پر طرفدار و پر کاربرد در طبخ انواع غذاهای ما ایرانی ها است. از سوپ گرفته تا کنارچین ظرف مرغ و سالاد تا یک نوشیدنی خنک در کنار بستنی در یک روز گرم تابستانی. از خواص هویج در طب سنتی ایرانی اسلامی میتوان به تقویت قوایی جنسی تا کمک به هضم غذا اشاره کرد.

  • هویج بینایی را تقویت می کند
  • هویج تقویت کننده قوای جنسی است
  • ریه را پاکسازی می کند
  • معده را تقویت می کند
  • ملین است
  • به هضم غذا کمک میکند
  • کلسترول خون را کاهش می دهد

هویج یک گیاه پر آب و برای رفع کم آبی بدن مفید است

مواد غذایی در معده را تلطیف می کند.

ملین و درمان یبوست است

درهای قاعدگی و رحمی را تسکین می دهد.

روغن دانه هویج در درمان اسهال های شدید بسیار موثر است.

مقاومت بدن در برابر بیماریهای عفونی و سرماخوردگی را افزایش می دهد.

آب هویج یک درمان موثر و مجرب برای کبدچرب است.

هویج مقوی کبد است.

طبع و خواص هویج در طب سنتی
طبع و خواص هویج در طب سنتی

باعث تقویت پوست، مو و ناخن می شود.

هویج بهترین خوراک برای تقویت ریه و مبارزه با بیماریهایی نظیر آسم، سرفه و… است. به همین دلیل مصرف هویج در ایام شیوع بیماری کرونا بسیار مورد توجه قرار گرفت.

با داشتن مقادیر بالای ویتامین آ باعث تقویت بینایی و به تاخیر انداختن روند ضعیف شدن چشم می شود.

ضد التهاب است.

ضد سرطان است و بویژه از سرطان سینه جلوگیری می کند.

تخو هویج ادرار آور است و بیماریهایی نظیر استسقا را درمان می کند.

همچنیندر درمان بیماریهای کلیوی نظیر سنگ کلیه موثر است.

رشد توده های سرطانی را کند می کند.

دارای آهن بسیار است و کم خونی را برطرف می کند.

باعث تقویت استحکام استخوانها می شود.

در درمان نقرس موثر است.

باعث دفع سموم کبد می شود.

یکی از راه های حفظ سلامت دهان و دندان مصرف به اندازه و مرتب هویج است.

درمان بیماری ها به هویج :

  • کسانی که بیماری گوارشی دارند کمتر هویج را به صورت خام مصرف کنند.
  • کسانی که کم خونی دارند صبح ها ناشتا یک لیوان آب هویج با کمی عسل مصرف کنند.
  • برای درمان نرمی استخوان و رشد بچه ها هویج رنده شده با لیمو ترش بسیار مفید است.
  • مصرف هویج به بیماران دیابتی توصیه می شود
  • ماسک هویج به باز شدن رنگ چهره و رفع شلی پوست کمک می کند.
  • سوپ هویج برای کسانی که به اسهال و سرماخوردگی مبتلا هستند مفید است مخصوصا در کودکان.

کاهش درد دندان نوزادان با هویج

مادران به خوبی می دانند که نوزادان و کودکان در زمان دراوردن دندان، درد زیادی را تحمل می کنند. در این ایام کودکان دوست دارند هر شیع سفت و زبری را به دهان ببرند تا کمی درد و خارش لثه هایشان را تسکین بدهند. از این رو هر شیی را به دهان برده که گاها ورود اشیاء آلوده به دهان باعث ورود باکتر ها به بدن و بروز بیماری هایی مثل تب و اسهال در کودکان می شود.

یکی از اقداماتی که مادران می توانند برای تسکین این دردها در خانه انجام دهند این است که یک هویج تازه و سفت را پوست کنده، شسته و در یخچال یا فریزر قرار دهند. چند ساعت بعد هویج خنک شده را به کودک داده تا گاز بزند.

این روش چند مزیت دارد؛ اول اینکه هویج بافت محکمی دارد و احتمال تکه کردن و بلعیدن آن توسط کودکانی که تازه دندان درآورده اند بسیار کم و در حد صفر است.

دوم اینکه همین سفت بودن هویج باعث تسکین درد و خارش لثه ها می شود.

و در آخر شیرینی دلچسب هویج و عطر ملیحش باعث آرامش کودکان می شود.

مضرات هویج در طب سنتی

مصرف بی رویه هویج باعث تغییر رنگ پوست می شود.

ممکن است باعث بروز واکنش های الرژیک شود

قند بالایی دارد و مصرف آن در افراد دیابتی باید همراه با دستور پزشک و طبق برنامه غذایی باشد.

بنظر می رسد که مصرف هویج در مادران شیرده، باعث تغییر طعم شیر می شود.

بهتر است که مادرانی که نوزادشان زردی دارد، تا مدتی مصرف هویج را کاهش داده یا قطع کنند.

مصرف بی اندازه هویج برخلاف تصور عامه می تواند باعث کاهش حرکات روده و ایجاد یبوست شود.

افرادی که داروهای حاوی ویتامین آ برای مشکلات پوستی مصرف می کنند، باید در مصرف هویج دقت کنند.

هویج نفاخ است. پس افرادی که مشکل نفخ و ورم معده دارند باید برای مصرف هویج با پزشک مشورت کنند.

مصلح هویج چیست؟

منابع طب سنتی بهترین مصلحات برای هویج را انیسون و ادویه های گرم ذکر کرده اند.

خواص هویج در طب سنتی و طبع هویج در طب سنتی و خواص هویج در طب اسلامی به علاوه طبع هویج در طب اسلامی و طبع هویج فرنگی و هویج پخته و زردک و انواع هویج همه در این مقاله قابل دسترسی است.