طب شناس
طبع-و-خواص-سرکه-در-طب-سنتی-انگور-و-سیب-و-خرما

طبع سرکه انگور گرمه یا سرد ؟ خواص + مصلحات

تاریخ انتشار: September 30, 2020

رای به این نوشته: 4.83/5 (326 رای)

سرکه معمولاً از میوه‌های شیرین تهیه می‌شود از جمله انگور، سیب، خرما، انجیر، انار و غیره هر کدام از انواع سرکه دارای طرح و خواص منحصر به فردی است امّا وقتی در طب سنتی از سرکه صحبت می‌شود منظور سرکه انگور است چرا که سرکه انگور معروف ترین و پر استفاده ترین نوع است. طبع و خواص سرکه در طب سنتی اهمیت زیادی دارد و برای آن کاربرد های فراوانی شمرده می شود که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

طبع سرکه در طب سنتی

از دیدگاه طب سنتی سرکه دارای طبع سرد و خشک است و درجه خشکی آن را سه می دانند.

مصرف سرکه در گرم مزاجان بسیار مفید است و افرادی که در مناطق گرمسیر باعث کاهش گرمی صفرا و داغی خون می شود. از گرمازدگی و بی اشتهایی نیز جلوگیری می کند.

طبع سرکه سیب و طبع سرکه خرما

برای کسب اطلاعات از طبع سرکه سیب و سرکه خرما میتوانید به برگه های مورد نظر مراجعه کنید.

خواص سرکه

سکنجبین که نوشیدنی معروف سرکه است، برای کبد بسیار مفید است. سکنجبین همچنین برطرف کننده عطش، از بین برنده صفرا و بلغم، و خنک کننده است.

[elementor-template id="6863"]

پاکسازی بدن به وسیله سرکه

سبک زندگی شهری و صنعتی باعث بروز بیماری عا و عوارض زیادی در بدن انسان شده است. از جمله نقرس، دیابت، گرفتگی عروق و افزایش اخلاط غلیظ و انباشت فضولات در بدن.

مصرف دست کم هفته ای یک بار سرکه و آبلیمو همراه با غذا، باعث پاکسازی بدن از انباشت های بد می شود.

روش تهیه سرکه انگور خانگی

بهترین نوع سرکه، سرکه انگور قرمز است که به روش خانگی و نه صنعتی تهیه شده باشد. برای تهیه سرکه انگور باید انگورهای شیرین و شسته شده را در ظرف بزرگی (بشکه، خمره، دبه و...) بریزید. برای سرعت بخشیدن به تهیه سرکه می توانید کمی انگورها را له کنید. مقدار کمی آب به انگورها اضافه کرده و در ظرف را ببندید و در مکان گرمی قرار دهید یا روی آن را با پارچه یا پتو و... بپوشانید.

بعد از گذشتدچند روز احتملا متوجه وجود پشه های ریزی در اطراف ظرف سرکه می شوید. این پشه ها که به اصطلاح آن را پشه سرکه یا پشه میوه می نامند، فرآیند تخمیر را سرعت می بخشند.

از روز هفتم به بعد می توانید انگور ها را به هم بزنید تا همه انگورها تخمیر شده و آماده شوند. این فرآیمد ممکن است حدود یک ماه طول بکشد. انگور ها به طور کامل له می شوند و آب و کف از آن خارج می شود و حالت جوشش پیدا می کنند. در این مرحله باید مواد داخل ظرف را صاف کنید و تفاله های انگور را از آن جدا کنید. برایرصاف کردن میتوانید از پارچه های نخی و تمیز استفاده کنید. تفاله ها را خوب فشار دهید تا همه آب آن خارج شود. آب انگورها را مجدد در ظرفی ریخته و اجازه دهید بیشتر ترش شوند.

بعد از چند روز میتوانید سرکه را جوشانده و در بطری های شیشه ای نگهداری کنید.

[elementor-template id="6863"]

مصلح سرکه چیست؟

سرکه دارای طبع سرد و خشک است و میتوان از شیرینی های طبیعی مثل عسل به عنوان مصلح آن استفاده کرد.

تخم سیاهدانه نیز یکی از مصلحات دیگر سرکه است.

اطلاعات بیشتر درباره تخم سیاهدانه این مطلب را بخواهنید.

عوارض و موارد منع مصرف سرکه

طبع و خواص سرکه انگور و سیب در طب سنتی ایرانی اسلامی بسیارزیاد است. از فواید سرکه در طب سنتی ایرانی اسلامی می توان به موارد بسیاری اشاره کرد. فواید سرکه انگور و سیب در طب سنتی اسلامی بسیار زیاد است. و طبع سرکه انگور و سرکه سیب را می توانید در مقاله بالا مطالعه کنید.

درمان خال گوشتی به کمک طب سنتی|درمان خال گوشتی

20 روش خانگی برای درمان خال گوشتی با طب سنتی+ دلایل و راه های پیشگیری

خوردنی ها و نوشیدنی های کمک کننده در زمان آلودگی هوا

در هوای آلوده چه بخوریم و بنوشیم؟

خواص پاپیتال یا عشقه در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص پاپیتال

خواص پاپیتال در طب سنتی+ 30 خاصیت پاپیتال+ مضرات و تداخل دارویی

خواص-پای-مرغ،-پنجه-طلایی-سلامتی-و-تندرستی

خواص پای مرغ، پنجه طلایی سلامتی و تندرستی

طبع و خواص دمنوش آویشن در طب سنتی|خواص دمنوش آویشن|دمنوش آویشن

طبع و خواص دمنوش آویشن+ 20 خاصیت ویژه دمنوش آویشن در طب سنتی+ روش تهیه

طبع-و-خواص-هندوانه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص هندوانه در طب سنتی ایرانی اسلامی

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری|خواص پوکورا

9 خاصیت شگفت انگیز پوکورا در طب سنتی + طرز تهیه پاکورا بوشهری

طبع و خواص پیاز عنصل در طب سنتی|طبع-پیاز-عنصل-سرد-است-یا-گرم؟-خواص-و-مضرات-پیاز-عنصل-مصلح

طبع پیاز عنصل سرد است یا گرم؟ خواص و مضرات پیاز عنصل + مصلح