طبع-و-خواص-شیره-انگور-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص شیره انگور در طب سنتی ایرانی اسلامی

شیره انگور عصاره غلیظ شده آب انگور است که خواص فراوانی دارد و مصرف آن به ویژه در فصول سرد سال بسیار توصیه می شود. کمک کننده به توان بدن انسان است. شیره انگور خواص فراوانی داره و هم به برای صبحانه و هم برای تهیه شربت مورد استفاده قرار می‌گیرد. شربت شیره انگور بهترین شربت کمک غذایی کودکان است. طبع و خواص شیره انگور در طب سنتی ایرانی اسلامی را می توانید در مقاله زیر بخوانید:

طبع شیره انگور چیست؟

طبع شیره انگور در طب سنتی گرم و تر است و اغلب افراد می توانند از آن استفاده کنند. به دلیل طبع گرم و تر شیره انگور است که توصیه می شود آن را در فصول سرد در برنامه غذایی خود قرار دهید.

شیره انگور چه خواصی دارد؟

شیره انگور دارای خواص فراوانی است و بسیار مغذی است و به روشهای مختلف می توان آن را را مصرف کرد از جمله خواص شیره انگور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان کم خونی
  • ضد نفخ است
  • انرژی زا و خون ساز است
  • در تقویت بنیه تاثیر گذار است
  • قند بالایی دارد و مغذی است
  • بیماری ها و دردهای فصل سرما را تسکین می دهد
  • غلیظ کننده شیر مادر است
  • چاق کننده است
  • حجم عضلات را افزایش می دهد
  • باز کننده گرفتگی هاست
  • در درمان صرع، سرفه، کهیر، ضعف، سوءتغذیه، یرقان، بیماریهای طحال، افسردگی و… موثر است

رفع گرفتگی کبد با شیره انگور

شیره انگور در رفع گرفتگی های مجاری کبد بسیار موثر است. به این منظور باید شیره انگور را همراه با سرکه انگور مصرف کرد.
روش تهیه سرکه شیره به این صورت است که مقداری شیره انگور را با یک دهم آن مقدار، سرکه انگور خانگی مخلوط کرده و حدود 3 دقیقه بجوشانید. برای هر بار مصرف 2 قاشق از این ترکیب را در یک لیوان آب حل کرده و میل کنید.

روش های مصرف شیره انگور

شیره انگور را می توان به روش های ی مختلف استفاده کرد ساده ترین روش مصرف شیره انگور به صورت ساده و شبیه به مربا است همچنین می توان با استفاده از آن شربت درست کرد و شربت را نوشید تهیه حلوا به وسیله شیره انگور نیز یک روش عالی استفاده از این ماده مغذی است همچنین می‌توان از شیره انگور به عنوان شیرین کننده کیک‌ها و شیرینی‌ها نان‌های خانگی و جایگزین شکر در مربا ها استفاده کرد.

روش تهیه شیره انگور

برای تهیه شیره انگور آب انگور را گرفته و می جوشانند سپس به آن خاک رس مخصوص شیره پزی اضافه کرده تا ته نشین شود و جوشاندن را ادامه می دهند تا تقریبا به میزان یک سوم از آن باقی بماند و دوسوم بخار شود و به غلظت دلخواه برسد.

اضافه کردن خاک رس باعث شیرین تر شدن شیره می شود. و بدون آن شیره شفاف و مرغوب نمی شود.

مصلح شیره انگور

در منابع طب سنتی از شیره انگور به نام دوشاب نیز نام برده‌اند و مصلح آن را تخم ریحان ذکر کرده‌اند.

ضرات و موارد منع مصرف شیره انگور

با توجه به اینکه شیره طبیعت گرم و تر دارد مصرف زیاد آن در گرم مزاجان، باعث بالا رفتن صفرا و حرارت بدن و سردرد و جوش زدن می شود.

افراد کم تحرک با خوردن شیره خیلی زود چاق می شوند.

همچنین مصرف شیره انگور به دلیل داشتن قند بالا به افراد دیابتی توصیه نمی شود.

طبع و خواص شیره انگور در طب سنتی ایرانی اسلامی و همچنین طبع و خواص شیره انگور در طب اسلامی و طبع شیره انگور در طب اسلامی و اینکه طبع شیره انگور چیست را می توانید در مقاله بالا مطالعه کنید.