طبع-و-خواص-گوشت-شتر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص گوشت شتر در طب سنتی ایرانی اسلامی +10 خاصیت طلایی

شتر حیوانی است نیرومند که دارای توان بالایی است. شتر دست و گردنی دراز دارد و در پشت خود یک یا دو کوهان دارد. کوهان شتر ها ساختاری از چربی و پیه است. گوشت شتر در اسلام حلال است اما شیوه ذبح آن با دیگر حیوانات حلال گوشت متفاوت است. شیر این حیوان نیز قابل نوشیدن است. از پوست و پشم شتر ها برای ریسندگی و کفش دوزی و پارچه بافی استفاده می‌کنند. ما در این مقاله میخواهیم به طبع و خواص گوشت شتر در طب سنتی ایرانی اسلامی بپردازیم.

شتر ویژگی های منحصر به فردی دارد که مهم ترین آن تحمل سختی در محیط هایی مانند صحرا ها، دما های مختلف و به خصوص گرمای شدید و مقدار کم علوفه و آب است. عرب ها از زمان های گذشته از شتر ها استفاده می‌کردند و به آن ها لقب کشتی صحرا داده اند. کوهان شتر از چربی و ماهیچه ساخته شده که در استخوانی در آن وجود ندارد. شتر در هنگامی که خوراکی وجود ندارد می‌تواند با سوخت و ساز چربی این بخش تا چندین روز زنده بماند.

شتر دارای کف پای پهنی است که مانع فرو رفتن آن در شنزار می‌شود. همچنین شتر دارای مژه های بلندی است که چشمان او را از تابش نور شدید آفتاب و طوفان های شن در امان نگه می‌دارد.

گوشت شتر های کم سن بین 1 تا 3 ساله از نظر لطافت و مزه نزدیک به گوشت گوساله است.
اگر با دیر پز بودن گوشت شتر مواجه شدید بدانید که این گوشت از یک شتر پیر است.

طبع گوشت شتر:

گوشت شتر دارای طبع گرم و خشک است.

گوشت شتر بخصوص گو‌شت شتر ماده دیر هضم است و هنگام پخت باید آن را کاملا پخته و به کنید.

برای مصرف این گوشت از گوشت بچه شتر استفاده کنید زیرا هضم و جذب بهتر صورت می‌گیرد.

از مصرف زیاد آن نیز بپرهیزید زیرا باعث تولید خلط غلیظ می‌شود.

طبع-و-خواص-گوشت-شتر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص مصرف گوشت شتر در طب سنتی:

  • بهبود درد مفاصل
  • پیشگیری از سرطان
    منبع پروتئین
  • مناسب دستگاه گوارش
  • سرشار از آهن
  • درمان سرفه
  • جلوگیری از بیماری های قلبی
  • برطرف کردن ضعف قوای جنسی
  • تقویت بینایی
  • درمان درد سیاتیک

گوشت شتر منبع خوب پروتئین:

گوشت شتر دارای کلسترول پایین و پروتئین بالایی است.
افرادی که مبتلا به دیابت و کلسترول بالا هستند، مصرف گوشت شتر برای آن ها یک پیشنهاد فوق‌العاده است.

میزان کلسترول موجود در گوشت شتر از سایر گوشت های موجود مانند : گوشت گاو، گوشت شترمرغ، گوشت بز و… نیز پایین تر است.

افراد مختلف بخصوص کهنسالان میتوانند گوشت شتر را به دلیل داشتن چربی و کلسترول کم جایگزین مصرف گوشت گاو کنند.

درمان سرفه با مصرف گوشت شتر:

همانطور که همه ما می‌دانیم سرفه کردن نگرانی های زیادی را به همراه می آورد و فعالیت های ما را با مشکل مواجه می‌کند.

سرفه کردن باعث خارش و درد در گلوی شما می‌شود.

برای درمان سرفه، کبد شتر را سرخ کنید و آن را در آب گرم قرار دهید.

مایع حاصل را به مدت سه بار در روز بنوشید و تأثیر آن را بر روی قطع سرفه ها ببینید.

مصلحات گوشت شتر در طب سنتی:

همان طور که گفته شد طبیعت گوشت شتر گرم و خشک است که برای متعادل کردن طبع آن باید با مصلحات گفته شده خورده شود.

گوشت شتر را به همراه روغن زیتون بجوشانید و همراه نمک، شوید، زیره، سرکه، فلفل به خوبی بپزید.

بعد از مصرف گوشت شتر، کمی خردل یا زنجبیل بخورید.

طبخ گوشت شتر به همراه نمک و شوید و همین طور مصرف خردل و زنجبیل باعث به تعادل رسیدن طبع آن و مصلح این گوشت هستند.

عوارض مصرف گوشت شتر در طب سنتی:

در میان اجزای مختلف شتر، کوهان آن دارای چربی زیادی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا و همچنین کهنسالان توصیه نمی شود.

درباره طبع و خواص گوشت شتر در طب سنتی ایرانی اسلامی و فواید و خصوصیات و یا خاصیت های منحصر به فرد این گوشت خوشمزه مطالب بسیاری وجود دارد. از جمله این خواص گوشت شتر و فواید گوشت شتر می توان به کمک به بیماری های تنفسی اشاره کرد.