طبع-و-خواص-گوشت-مرغ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع و خواص گوشت مرغ در طب سنتی ایرانی اسلامی

مرغ به عنوان گسترده ترین ماکیان در جهان شناخته می شود و گوشت مرغ یکی از غذاهایی است که تقریبا در همه کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. گوشت مرغ سالیان درازی است که به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرد و در کشور ما نیز جزو پر استفاده ترین انواع گوشت می باشد و از آن در طبخ انواع خورشت، خوراک، سوپ و غذاهای مجلسی استفاده می شود. در این مقاله همه آنچه که باید در مورد طبع و خواص مرغ در طب سنتی ایرانی اسلامی بدانید، ارائه می شود.

طبع مرغ

از دیدگاه طب سنتی گوشت مرغ طبیعت گرم و تر دارد. البته این طبع مربوط به مرغ خای خانگی است و طبع مرغ های ماشینی به دلیل شیوه های خاص نگهداری از جمله عدم تحرک کافی مرغ ها به سردی نزدیکتر می شود.

هرچه مرغ چاق تر باشد رطوبت بیشتری دارد.

بهترین نوع مرغ، مرغی است که تحرک داشته و چرا کند نه اینکه در قفس های کوچک نگهداری و تغذیه مصنوعی داشته باشد. از این جهت مرغ محلی و خانگی بیشتر مورد تایید است.

خواص طبی گوشت مرغ

  • مرغ چاق دارای رطوبت بیشتری است و چاق کننده است
  • گوشت مرغ تولید کننده خون صالح است
  • باعث افزایش منی می شود
  • افزایش دهنده عقل است
  • باعث رفع خیالات و اضطراب می شود.
  • نسبت به وشت های دیگر هضم راحت تری دارد.
  • مواد زاید کمتری تولید می کند.
  • باعث بهبود رنگ پوست می شود.
  • حرارت گوشت مرغ نسبت به گوشت های قرمز کمتر است.
  • دارای چربی و کلسترول کمی است.
  • خشکی پوست و لب را برطرف می کند.
  • پروتیین فراوان آن در عضله سازی کمک کننده است.
  • برای سلامت بینایی موثر است
  • باعث پیشگیری از اختلالات پوستی می شود.
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • از سفید شدن زودهنگام موها جلوگیری می کند.
  • خواص ضد سرطانی دارد.
  • باعث تقویت استخوان ها می شود.
  • سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.
  • سرشار از فسفر است.

مصلح گوشت مرغ چیست؟

پختن گوشت مرغ همراه با پیاز، زنجبیل و دارچین باعث تعدیل طبع آن می شود.

 مضرات گوشت مرغ چیست؟

بهترین نوع گوشت مرغ، گوشت مرغ جوانی است که تحرک داشته و چرا کرده باشد. اما با توجه به زندگی امروزه و مصرف مرغ های ماشینی که در فضاهای بسته و کوچک و با تحرک کم پرورش داده می شوند، طبع مرغ ها رو به سردی و رطوبت بیشتر رفته و در نتیجه مصرف بی رویه این نوع از گوشت مرغ عوارضی را به همراه دارد.

از جمله این عوارض می توان موارد زیر را نام برد.

  • مسمومیت غذایی
  • عفونت آنتی باکتریال مقاوم به آنتی بیوتیک
  • مرغ های ماشینی دارای کلسترول بالایی هستند.
  • خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
  • احتمال مسمومیت با رسنیک
  • احتمال ابتلا به نازایی
  • احتمال وقوع زایمان زودرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + شانزده =