طبع-و-خواص-گوشت-مرغ-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

طبع گوشت مرغ گرم است یا سرد ؟ خواص + مصلحات + مضرات – در طب سنتی

4.1/5 - (13 امتیاز)

خواص و طبع مرغ: مرغ به عنوان گسترده ترین ماکیان در جهان شناخته می شود و گوشت مرغ یکی از غذاهایی است که تقریبا در همه کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. گوشت مرغ سالیان درازی است که به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرد و در کشور ما نیز جزو پر استفاده ترین انواع گوشت می باشد و از آن در طبخ انواع خورشت، خوراک، سوپ و غذاهای مجلسی استفاده می شود. در این مقاله همه آنچه که باید در مورد طبع و خواص مرغ در طب سنتی ایرانی اسلامی بدانید، ارائه می شود.

خواص و طبع مرغ: مرغ به عنوان گسترده ترین ماکیان در جهان شناخته می شود و گوشت مرغ یکی از غذاهایی است که تقریبا در همه کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. گوشت مرغ سالیان درازی است که به عنوان غذا مورد استفاده قرار می گیرد و در کشور ما نیز جزو پر استفاده ترین انواع گوشت می باشد و از آن در طبخ انواع خورشت، خوراک، سوپ و غذاهای مجلسی استفاده می شود. در این مقاله همه آنچه که باید در مورد طبع و خواص مرغ در طب سنتی ایرانی اسلامی بدانید، ارائه می شود.

طبع مرغ گرم است یا سرد ؟

از دیدگاه طب سنتی گوشت مرغ طبیعت گرم و تر دارد. البته این طبع مربوط به مرغ های خانگی است و طبع مرغ های ماشینی به دلیل شیوه های خاص نگهداری از جمله عدم تحرک کافی مرغ ها به سردی نزدیکتر می شود.

هر چه مرغ چاق تر باشد رطوبت بیشتری دارد.

بهترین نوع مرغ، مرغی است که تحرک داشته باشد نه اینکه در قفس های کوچک نگهداری و تغذیه مصنوعی داشته باشد. از این جهت مرغ محلی و خانگی بیشتر مورد تایید است.

طبع مرغ سرد است یا گرم ؟ طبع مرغ سرده ؟ طبع مرغ در طب سنتی ایرانی اسلامی چیست ؟ گوشت مرغ سرد است یا گرم ؟ طبع گوشت مرغ چیه ؟ طبع مرغ گرمه یا سرد ؟

چگونه طبع مرغ را گرم کنیم ؟

این سوال را از دو جهت می توان بررسی کرد. ابتدا اینکه چگونه مرغی با طبع گرم پرورش داده و از گوشت آن استفاده کنیم؟ مرغی که از غذاهای طبیعی مثل علف و سبزیجات، دانه های گندم و… استفاده کند، طبع گرم تری پیدا خواهد کرد. همچنین فعالیت و چریدن بسیار تاثیرگذار است. مرغی که در محیط طبیعی و محلی پرورش پیدا می کند و آزاد است و در خاک و… زندگی می کند، گوشت گرمتری خواهد داشت.

مورد دوم این است که چگونه هنگام طبخ مرغ، سردی آن را بگیریم؟ مزه دار کردن مرغ با زعفران، فلفل سیاه، سیر یا پودر سیر و دیگر ادویه های گرم مثل زنجبیل، سردی آن را کمتر می کند. همچنین استفاده از سبزیجات گرم و معطر مثل نعناع، ترخون و مرزه در طبخ مرغ یا همراه با مرغ، طبع آن را گرم می کند. زیره سبز می تواند انتخاب خوبی باشد. می توانید هنگام مصرف مرغ از شربت سکنجبین، عسل یا شیره انگور به عنوان نوشیدنی استفاده کنید.

[elementor-template id=”6863″]

خواص طبی گوشت مرغ

  • مرغ چاق دارای رطوبت بیشتری است و چاق کننده است
  • گوشت مرغ تولید کننده خون صالح است
  • باعث افزایش منی می شود
  • افزایش دهنده عقل است
  • باعث رفع خیالات و اضطراب می شود.
  • نسبت به گوشت های دیگر هضم راحت تری دارد.
  • مواد زاید کمتری تولید می کند.
  • فواید گوشت مرغ برای پوست: باعث بهبود رنگ پوست می شود.
  • خشکی پوست و لب را برطرف می کند.
  • باعث پیشگیری از اختلالات پوستی می شود.
  • حرارت گوشت مرغ نسبت به گوشت های قرمز کمتر است.
  • دارای چربی و کلسترول کمی است.
  • پروتیین فراوان آن در عضله سازی کمک کننده است.
  • برای سلامت بینایی موثر است
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
  • فواید گوشت مرغ برای مو: از سفید شدن زودهنگام موها جلوگیری می کند.
  • خواص ضد سرطانی دارد.
  • باعث تقویت استخوان ها می شود.
  • سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد.
  • سرشار از فسفر است.

مصلح گوشت مرغ چیست؟

پختن گوشت مرغ همراه با پیاز، زنجبیل و دارچین باعث تعدیل طبع آن می شود.

مصلح مرغ ماشینی

طبع مرغ محلی و مرغ ماشینی به دلیل نوع تغذیه و تحرک مرغ ها متفاوت است. حتی در اعضای مختلف بدن یک مرغ هم اندکی اختلاف طبع وجود دارد. از آنجایی که طبع مرغ ماشینی سرد و تر است، بهترین مصلح آن، ادویه های گرم هستند. بهتر است در طبخ مرغ از زعفران، سیر، زنجبیل، سبزیجاتی مثل ترخون و مرزه و… استفاده شود. همچنین نوشیدن سکنجبین بعد از مصرف مرغ اثر مصلح بر طبع و مزاج مرغ ماشینی دارد.

[elementor-template id=”6863″]

فواید مرغ برای بدنسازی

مرغ یکی از اصلی ترین تغذیه ورزشکاران است. دلیل اصلی این انتخاب، چربی کم و پروتیین بالای مرغ است. اغلب ورزشکاران به صورت مرتب فیله و سینه مرغ را مصرف می کنند. پروتیین بالای مرغ باعث تنظیم متابولیسم بدن و ساختن عضلات توده ای و محکم می شود. علاوه بر آن کالری پایین و سیرکنندگی بالایی که فیله مرغ دارد، آن را به یک غذای محبوب در بین ورزشکاران، بدنسازان و علاقمندان به تناسب اندام تبدیل کرده. ورزشکاران و بدنسازان بسته به نوع فعالیت خود می توانند در هر وعده غذایی حدود 50 گرم فیله مرغ مصرف کنند.

مصرف فیله مرغ به صورت کبابی، بخار پز یا آب پز برای بدنسازی و دیگر ورزشها مناسب است.

فواید گوشت مرغ برای معده

گوشت مرغ نسبت به سایر گوشت ها لطافت بیشتری دارد. این موضوع رابطه مستقیمی با جوان بودن مرغ نیز دارد. این لطافت باعث هضم آسان آن در معده می شود. علاوه بر آن، گوشت مرغ مواد زاید بسیار کمی دارد و از این جهت موجب سنگینی و ناراحتی های معدوی نمی شود.اگر گوشت مرغ همراه با گشنیز یا سبزی هایی از این دست مصرف شود، مانع ورود گازهای معده به مغز می شود. مصرف مرغ به خصوص فیله آن احساس پر بودن و سیری را به معده منتقل می کند و از پرخوری جلوگیری می کند.

فواید گوشت مرغ برای کبد

در افرادی که مشکلات کبدی دارند، توصیه می شود گوشت سفید را جایگزین گوشت های قرمز کنند. بهترین نوع گوشت برای مصرف بیماران کبدی گوشت مرغ است. به این دلیل که مرغ چربی پایینی دارد و کبد را تحریک نمی کند. از آنجایی که مصرف پروتئین متابولیسم بدن را بالا می برد، عملکرد کبد را نیز بهبود می بخشد. اثر ضد چاقی مرغ باعث جلوگیری از زیاد شدن تری گلیسیرید در بدن شده و مانع از چربی کبد می شود.

فواید گوشت مرغ برای سرماخوردگی

معمولا در دوران سرماخوردگی از گوشت مرغ در تهیه غذاها و سوپ ها استفاده می شود. مرغ با تقویت سیستم ایمنی بدن، سرعت بهبود سرماخوردگی را بالا می برد. البته توجه داشته باشید که به دلیل سرد بودن طبع مرغ، آن را به روشی طبخ کنید که سردی آن گرفته یا کمتر شود.

[elementor-template id=”6863″]

فواید گوشت مرغ برای کودک

گوشت مرغ باید در وعده های غذایی کودکان گنجانده شود. مصرف گوشت مرغ در کودکان باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود گردش خون آنها می شود. همچنین رشد توده های عضلانی در کودکان که در مرحله رشد هستند تقویت شده و سرعت می گیرد. به علاوه مصرف گوشت مرغ در کودکان موجب تحکیم استخوانها و تقویت رشد آنها می شود. پروتیین موجود در گوشت مرغ کیفیت رشد کودکان را بالا می برد.

فواید گوشت مرغ برای نوزاد

از شش ماهگی و شروع غذای کمکی نوزادان می توانید از گوشت مرغ استفاده کنید. ابتدا از آب مرغ و بعد از ریش ریش شده سینه مرغ و دیگر قسمتها در آشها و سوپ های نوزادان استفاده کنید. همچنین می توانید پوره مرغ، مرغ آب پز و کبابی را به مرور در وعده های غذایی فرزند خود جای دهید. مصرف گوشت مرغ موجب آسان شدن دندان درآوردن، محکم شدن استخوان بندی و جلوگیری از ابتلای نوزاد به بیماریهای عفونی و باکتریایی شود.

فواید گوشت مرغ برای جنین

مصرف گوشت مرغ توسط مادران باردار بسیار مفید است. مرغ دارای پروتیین و ویتامین ها و مواد مغذی زیادی است که انرژی و سلامت بدن مادر باردار را تویت می کند. مصرف گوشت مرغ به ویژه در سه ماهه نخست بارداری حائز اهمیت است و فواید زیر را دارد:

  • رشد مغذی و ذهنی جنین را کامل می کند.
  • سیستم عصبی بدن جنین را تقویت می کند.
  • در ساخت و شکل گیری عضلات و ماهیچه ها موثر است.
  • پروتیین مورد نیاز مادر و جنین را تامین می کند.
  • منبع خوبی برای امگا3 است.
  • رشد استخوان های جنین را تقویت می کند.
  • رشد سلولی را سرعت می بخشد.

 مضرات گوشت مرغ چیست؟

بهترین نوع گوشت مرغ، گوشت مرغ جوانی است که تحرک داشته و چرا کرده باشد. اما با توجه به زندگی امروزه و مصرف مرغ های ماشینی که در فضاهای بسته و کوچک و با تحرک کم پرورش داده می شوند، طبع مرغ ها رو به سردی و رطوبت بیشتر رفته و در نتیجه مصرف بی رویه این نوع از گوشت مرغ عوارضی را به همراه دارد.

از جمله این عوارض می توان موارد زیر را نام برد.

  • مسمومیت غذایی
  • عفونت آنتی باکتریال مقاوم به آنتی بیوتیک
  • مرغ های ماشینی دارای کلسترول بالایی هستند.
  • خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
  • احتمال مسمومیت با رسنیک
  • احتمال ابتلا به نازایی
  • احتمال وقوع زایمان زودرس

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *