طبع-و-خواص-خرمالو-در-طب-اسلامی

طبع و خواص خرمالو در طب سنتی ایرانی اسلامی

خرمالو یکی از میوه های پاییزی خوشمزه است که طرفداران خاص خودش را دارد. این میوه اغلب به رنگ زرد تیره، نارنجی و قرمز است. و شکل آن کروی و گاهی اوقان بصورت بلوطی شکل می شود.

از خرمالوی نرسیده در طبخ برخی غذا ها و ترشیجات و… استفاده می کنند و رسیده آن به عنوان میوه مورد استفاده قرار می گیرد.

خرمالوی رسیده برای همه گروه های سنی میوه ای مفید و سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و بخصوص در رشد و نمو کودکان بسیار مفید است.

بزرگترین تولید کننده خرمالو در جهان کشور چین است و پس از آن اسپانیا و کره جنوبی در رده های بعدی قرار دارند. ایران نیز در رده یازدهم کشورهای تولید کننده خرمالو قرار دارد.

در این مقاله با ما همراه باشید تا به طبع و خواص خرمالو در طب سنتی ایرانی اسلامی پی ببرید.

طبع خرمالو در طب سنتی

در منابع معتبر طب سنتی و ایرانی و اسلامی طبع خرمالو، گرم و تر ذکر شده است. این میوه یک گزینه مناسب برای افراد دارای مزاج سرد و تر است.

خواص خرمالو در طب سنتی؛ فراوان و اعجاب آور!

  • ضد التهاب است
  • برای جلوگیری از عفونت مناسب است.
  • پرکالری اما دارای چربی پایین است.
  • برای پیشگیری و همچنین مبارزه با سرطان مناسب است.
  • سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین آ است.
  • کاهنده فشار خون است.
  • برای جوان سازی و شادابی پوست بسیار موثر است.
  • اشتها آور است.
  • خونریزی را کاهش می دهد.
  • سکسکه را آرام می کند.
  • برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی و نقرص مفید است.
  • کبد و کلیه را شست و شو می دهد.
  • برای رشد و نمو مفید است.
  • آهن بالایی داردو
  • با ویتامین سی بالایی که دارد ایمنی بدن را افزایش می دهد.
  • پر آب و ادرار آور است.
  • برای درمان سنگ کلیه و مثانه مفید است.
  • مصرف آن در باارداری سلامت مادر و جنین را تضمین می کند.
  • باعث تقویت بینایی می شود.
  • ضد یبوست است.
طبع-و-خواص-خرمالو-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خرمالو درمان خوشمزه ی سرماخوردگی و گلودرد!

خرمالو با طبع گرمی که دارد میوه مناسبی برای مصرف در روزهای سرد سال است. و به همین دلیل برای مبارزه با سرماخورگی بسیار مفید است. خرمالو با داشتن آنتی اکسیدان و مواد معدنی و ویتامین های فراوان، به ویژه ویتامین سی، یک منبع طبیعی مفید برای مبارزه و درمان سرماخوردگی و بیماری های فصل سرماست.

همچنین خرمالو باعث کاهش التهابات گلو و مجارس تنفسی شده و درد گلو را تسکین داده و باعث کاهش سرفه می شود. علاوه بر آن دم کرده ی کاسبرگ های خشک شده خرمالو یک دمنوش مناسب برای درمان سرفه و گلو درد است.

مصلح خرمالو چیست؟

انار ترش، لیمو و نارنج میوه هایی هستند که به عنوان مصلح خرمالو مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر آن دمنوش بهار نارنج و چای سبز نیز می توانند مزاج خرمالو را تعدیل کنند.

عوارض خرمالو و موارد منع مصرف آن

  • در افرادی که رطوبت بدنشان بالا است باعث افزایش وزن و چاقی می شود.
  • قند بالایی دارد و افراد دیابتی باید در خوردن آن به شدت محتاط باشند.
  • مصرف آن با معده خالی توصیه نمی شود. بهتر است بعد از غذا و برای هضم بهتر مصرف شود.
  • افراد مبتلا به اختلالات روده خرمالو مصرف نکنند.
  • افرادی که جراحی روده انجام داده اند باید بسیار با احتیاط و با مشورت پزشک مصرف کنند.
  • افراد مبتلا به سل مصرف نکنند.
  • زیاده روی در مصرف خرمالو باعث انسداد روده و چاقی می شود.
  • خرمالوی نرسیده در افراد مبتلا به یبوست باعثتشدید یبوست و ایجاد عوارض می شود.

طبع خرمالو چیست ؟ و یا طبع خرمالو سرد است یا گرم و یا طبع خورمالو در طب سنتی چیست ؟ همه اینها سوالاتی است که درباره طبع خرمالو و خواص آن پرسیده می شود. خواص خرمالو در طب سنتی و خواص خرمالو از دید طب اسلامی چیست ؟ جواب همه این سوالات را در متن بالا بیابید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + هفت =