کرفس نیز مانند بسیاری از سبزیجات دیگر، دارای خواص فوق العاده بیشماری است . کرفس، گیاهی یک ساله، شیرین و دارای ساقه ای به ارتفاع یک متر است، یکی از سبزیجات مطلوب و مفیدی می باشد که فواید بسیاری برای هریک از ارگانهای بدن دارد. کرفس نیز مانند بسیاری از سبزیجات دیگر ، دارای خواص فوق العاده بیشماری است. یکی از سبزیجات مطلوب و مفیدی می باشد ، که فایده های بسیاری برای هریک از ارگانهای بدن دارد. این سبزی معمولا برای سوپ و سالاد و خورش کرفس مورد استفاده قرار میگیرد. ما با جمع آوری تیمی متخصص و حرفه ای بر این تلاش است ، تا بتواند سلامتی را به شما عزیزان هدیه کند ، بنابراین با اصول طب سنتی دقیق، مطالب مفید و ارزنده ای را جهت اطلاع عموم در دسترس شما عزیزان قرار داده و امید دارد بتواند سهمی در سلامت شما داشته باشد.
جدول دسترسی سریع
طبع کرفس:
بر طبق اطلاعاتی موجود در تحقیقاتی که بر روی طبع کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی انجام شده، طبع کرفس را گرم و خشک بیان کرده اند.

خواص کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی:
1) خواص کرفس و سیستم گوارش و هضم غذا:
کرفس به علت اینکه دارای منبع آب فراوانی می باشد ، بنابراین باعث افزایش سطح مایع بدن میگردد ، که برای جذب مواد مغذی ،کمک شایانی مینماید .
و همچنین باعث سهولت دفع مواد غذایی از سطح روده ها می گردد و این دفع آسان مواد غذایی ، به علت وجود داشتن الیاف محلول و نامحلول موجود در کرفس می باشد .
که به نوعی به رفع یبوست کمک می کند . به همین علت بخاطر وجود فیبر ، کمک بسیار شایانی به بیماری زخم معده می نماید .
به همین علت بسیار توصیه گشته در خوردن کرفس زیاده روی نکنید ، زیرا موجب اسهال می گردد .
2) کاهش التهاب با کرفس:
تحقیقات گسترده در سال 2007 نمایانگر این بودند که اثرات ضد التهابی بسیار بالای کرفس ،
بسیار موثر برای بیماران التهابی مانند آرتریت بوده و بسیاری از پزشکان از داروهایی که دارای مواد ضد التهابی می باشند ،
برای درمان مشکلاتی آرتریت درد التهابی / بیماری التهابی روده / درد مفاصل / و دردهای عضلانی ریه و پروستات و لثه و مغز استفاده مینمایند .
زیرا کرفس ، دارای یک متابولیسم گیاهی بنام آپژنین می باشد ، که باعث تولید هورمون کورتیزول شده که بسیار مفید برای درمان بیماریهای مفصلی است و همچنین دیورتیک که موجب حذف بلورهای اسید اوریک در اطراف مفاصل می گردد .
3) کمک به کاهش وزن با کرفس:
کرفس به علت اینکه دارای 95% آب می باشد ، انسان را سیر نگه میدارد .
به همین علت در باشگاه های ورزشی بسیار توصیه می گردد .
بنابراین توصیه می گردد ، تمام ورزشکاران در رژیم بدنسازی خود حتما از آب کرفس نیز استفاده نمایند .
4) کاهش کلسترول بد خون با کرفس:
چون کرفس دارای فیبر بسیار بالایی می باشد ، به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند .
ترکیب شیمیایی بنام فنالین موجب کاهش سطح کلسترول بد خون می گردد .
طوریکه مصرف روزانه یک یا دو ساقه کرفس تاثیرگذار می باشد .
خواص کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی
5) کرفس تنظیم کننده فشار خون:
کرفس منبع بالایی از پتاسیم فراوان و سدیم می باشد که موجب کاهش فشار خون بالا می گردد .
به این صورت که خون را از رگها بسیار منظم به قلب برده و موجب کاهش فشار خون می گردند .
6) کرفس دارای ماده موثر الکالیزینگ:
به علت زندگی امروزه که همراه با استرس / هجوم سموم در بدن / رژیم های غذایی اسیدی /
تمام مواد غذایی هورمونی و غیرارگانیک دچار بالا رفتن سطح PH اسیدی خون می گردد .
ولیکن کرفس موجب کاهش PH خون میگردد و اسید خون را در سطح طبیعی نگه داشته و
موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
7) درمان بیماران کلیوی با کرفس:
افزایش اسید در خون موجب سنگ کلیه و سایر عفونتهای مثانه می گردد .
به همین علت مصرف کرفس موجب درمان بیماریهای فوق میگردد .
8) کمک کردن کرفس به تقویت بینایی:
کرفس به علت داشتن لوتئین و زیگزانتین و همینطور وجود آنتی اکسیدانهای فراوان در خود موجبات
تامین ویتامین A ، در شبکیه چشم را ایجاد می نماید و موجب تقویت چشم می گردد .
آنتی اکسیدان موجود در سبزیجات مخصوصا کرفس ، چشم را در برابر اثرات مخرب اشعه ماورابنفش
حفظ می نماید .
بنابراین برای جلوگیری از آب مروارید بسیار سودمند است .
9) کمک به هیدراته نگه داشتن بدن:
کرفس به علت داشتن 95% آب به سلامت کل بدن کمک می کند و بدن را از خستگی / تشنگی / تکرر ادرار / پوست خشک / سردرد / یبوست / گرفتگی عضلات و سرگیجه دور نگه میدارد .
و همین هیدراته نگه داشتن بدن موجب سلامت بدن میگردد .
10) خاصیت آنتی اکسیدان و ضد سرطان کرفس:
یک ساقه کرفس در روز انسان را از خطر سرطان بدور نگه میدارد و با وجود داشتن فلانوئید برای کشتن سلولهای سزطانی پانکراس موثر است .
خصوصا اینکه عنصر آپژنین موجود در ساقه کرفس ، در زنان مبتلا به سرطان سینه ، حائز اهمیت است و مانع از تخریب سلولی می گردد .
11) کمک به تقویت حافظه با کرفس:
کرفس به علت داشتن فسفر ، کمک شایانی به تقویت مغز نموده است .
از ضعیف شدن مغز در دوران پیری بسیار جلوگیری می نماید .
در ضمن عنصر فتالین موجب سلامتی روان میگردد و از بروز آلزایمر پیشگیری می نماید .
12) تقویت مو و ناخن با کرفس:
کرفس با داشتن ویتامین C و B موجب از بین بردن جوش و لکه ها و پاکیزگی و تقویت پوست و مو می گردد .
13) خاصیت سرما زدایی از بدن:
کمپرس جوشانده کرفس ، برای دست و پای سرما زده و درمان زخمها بسیار مفید است .
14) خاصیت ضد قارچی کرفس:
کرفس دارای خاصیت ضد قارچی بوده و برای درمان و پیشگیری از عفونتهای قارچی مفید است .

ویتامینها و املاح موجود در کرفس :
کرفس دارای ویتامینهای A ،C ، K و برخی از ویتامینهای B و دارای املاح معدنی کلسیم / منیزیم / فسفر / فیبر / پتاسیم و فولات میباشد و همینطور دارای کربوهیدرات و چربی و کلسترول پایین می باشد .
خواص آب کرفس برای جراحی بینی :
در علم جراحی پلاستیک استفاده از آب کرفس ، بسیار برای رفع ورم و التهاب بینی مفید واقع شده است .
خواص کرفس برای بانوان :
ترکیبات موجود در کرفس باعث میگردد که زنان در دوران قاعدگی ، عوارضی مانند نفخ / سردرد و درد در ناحیه شکم را کمتر تجربه کنند و وجود ماده آنتول در آب کرفس ، موجب مقابله با گرگرفتگی در دوران قاعدگی میگردد .
و همینطور آب کرفس برای از بین بردن کیست تخمدان بسیار مفید می باشد .
به این طریق که آب دو ساقه کرفس را گرفته ، با یک تکه زنجبیل در مخلوط کن ریخته با نصف لیوان آب سیب مخلوط کرده و میل نمائید .
خواص کرفس برای آقایان:
کرفس به علت داشتن آندرواستتون و آندروستنول موجب تحریک جنسی و افزایش میل جنسی می گردد و تولید اسپرم را افزایش می دهد .
نکات مهم هنگام خرید کرفس:
کرفس حتما میبایست ، دارای برگهای تازه و نازک و ساقه های آنها یکدست و فشرده باشد و سفت و ترد باشند ، رنگ ساقه ها و رنگ برگها سبز ملایم باشند .
کرفسهایی که ساقه ضخیم و برگهای سبز تیره دارند ، از مرز تازگی گذشته اند کرفس را میتوان بصورت خام و پخته و یا آبپز یا بصورت آب کرفس استفاده نمود .
نحوه گرفتن تلخی و بی مزگی َآب کرفس:
میتوان به آب کرفس ، آب لیموترش یا آب سیب یا آب هویج نیز اضافه نمود .
نکاتی در مورد نحوه صحیح نگهداری آب کرفس:
بهترین زمان برای مصرف آب کرفس ، بلافاصله پس از آبگیری آن می باشد .
اگر در یخچال نگهداری می کنید حتما در شیشه تمیز و خشک و درب بسته نگه داشته شود .
در بهترین شرایط نهایتا میتوان فقط یک روز آب کرفس را در یخچال نگهداری نمود .
طب شناس همواره تلاش دارد ، گامی موثر جهت حفظ سلامت جامعه و روند بهبود اطلاعات پزشکی عموم مردم درمورد دانش طب سنتی بردارد، به همین علت بهتر است، برای اطلاعات بیشتر روی کلمه طب شناس کلیک کرده و از اطلاعات آن بهرمند گردید .
مصلحات کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی :
کرفس و آب انگور و سیب | برای درمان رماتیسم عالیست |
کرفس و زنجبیل : | برای مبارزه با میگرن و سردرد عالیست |
کرفس و لیمو ترش : | برای مبارزه با سرماخوردگی و دیابت مفید است . |
کرفس و سرکه : | مناسب برای گرم مزاجان است . |
کرفس و خیار : | موجب لاغری گشته زیرا افراد را تا حد زیادی سیر نگه میدارد . |
در بین سبزیجات دیگر با علم کامل طب شناس پیشنهاد میدهیم :
علاوه بر خواص کرفس اگر میخواهید بر خواص ریواس نیز آگاهی کامل داشته باشید ، روی کلمه ریواس کلیک کرده تا از خواص مهم آن مطلع گردید .
موارد منع کرفس در طب سنتی ایرانی اسلامی :
- برای کسانیکه دارای روده ضعیف میباشند و سریعا دچار اسهال می گردند ، باید از خوردن کرفس خودداری نمائید .
- برای افراد مبتلا به صرع بسیار خطرناک است .
- کرفس به علت داشتن اگزالات ، برای کسانیکه مستعد تولید سنگ در کلیه و مثانه میباشند .بسیار مضر و خطرناک است زیرا موجب بزرگتر شدن سنگ می گردد .
- تخم کرفس فوق العاده برای ریه مضر است .
- کرفس برای مصرف زنان باردار ، به هیچ عنوان توصیه نمی گردد ، زیرا موجب سقط جنین می گردد .
- افرادیکه به نور حساس میباشند ، می بایست از خوردن دانه کرفس جدا خودداری نمایند .
مطمئن باشید که موفق میشید.
اطلاعات خوب
عالی بود
با تشکر از شما
در مورد تاثیر کرفس بر عملکرد تیروئید چیزی در مطالب فوق نبود، تاثیر چشم گیری نداره؟