خواص-و-طبع-لبو قرمز-و-چغندر-و-برگ-چغندر-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

خواص و طبع لبو قرمز، چغندر و برگ چغندر در طب سنتی

لبو درواقع چغندر قرمز پخته شده است. قسمت اصلی ریشه چغندر قرمز را بعد از پخته شدن، لبو می نامند. لبو از خوراکی های محبوب زمستاننی است که در تهیه ترشی، مربا، سالاد و… به کار می‌رود.

همچنین نوع دیگری از چغندر با رنگ سفید، به عنوان چغندر قند شناخته می شود.

در ادامه به بررسی طبع و خواص لبو در طب سنتی ایرانی اسلامی می‌پردازیم.

طبع لبو قرمز و چغندر در طب سنتی چیست؟

چغندر و لبو قرمز علی رغم شباهت ظاهری فراوانی که باهم دارند، خواص و طبع متفاوتی دارند.

در منابع طب سنتی طبع لبو در دو حالت مورد بررسی قرار گرفته. لبوی پخته دارای طبع معتدل و لبوی خام یا همان چغندر قرمز دارای طبع گرم و تر است.

ریشه گیاه چغندر که به اصطلاح بهش چغندر گفته میشه، دارای طبع گرم و تر است و همچنین برگ چغندر نیز دارای طبع سرد و تر دارد.

طبع-لبو-طبع-چغندر-و-برگ-چغندر-در-طب-سنتی

خواص درمانی و طبع لبو قرمز در طب سنتی

  • لبو سرشار از نیترات است که باعث باز شدن عروق می شود و از این جهت برای افرار مسن که در معرض خطر سکته قلبی یا گرفتگی عروق هستند مفید است.
  • ضد سرطان است
  • ضد پیری زودرس است
  • یک خوراک مفید برای جلوگیری و مقاومت در برابر سرماخوردگی است.
  • مصفای خون است و باعث رقیق شدن صفرا می شود.
  • چربی و کلسترول خون را کاهش می دهد.
  • با داشتن فیبر فراوان یکی از خوراکی های موثر برای جلوگیری و درمان یبوست است.
  • در دمان التهاب روده موثر است.
  • تقویت کننده قوای جنسی است.
  • سرشار از آهن است و کم خونی را درمان می کند.
  • برای از بین بردن افسردگی، بدخلقی و کسالت روح مفید است.
  • خشکی پوست را از بین می برد.
  • سرشار از آنتی اکسیدان است

خواص برگ چغندر در طب سنتی

سرشار از آنتی اکسیدان و یک سبزی عالی برای پیشگیری از سرطان است

کم کالری و لاغر کننده است

منبع غنی ویتامین سی است.

برای درمان کم خونی موثر است

باعث تقویت قلب می شود.

مغز را تقویت می کند.

باعث سلامت و استحکام استخوانها می شود.

باعث تنظیم قند خون و از این جهت سبزی محبوب دیابتی ها است.

دستگاه گوارشی را تقویت می کند.

سم زدای بدن است.

زود هضم است

سرشار از فیبر و لاغر کننده است.

ماسک صورت با استفاده از لبو

با این ماسک ساده و ارزان می توانید شادابی و خوشرنگی ویژه ای به پوست خود بدهید.

کافی است بعد از شستن صورت خود، آب لبو را که بعد از رنده شدن آن گرفته اید با پنبه به صورت خود بمالید.

مقدار آب لبو روی صورتتان نباید به اندازه ای باشد که از صورتتان بچکد.

کمی صبر کنید تا جذب پوست شود و بعد به نوبت دو لایه دیگر را با پنبه و آرام روی پوست خود بزنید.

بعد از 20 دقیقه صورتتان را با آب ولرم بشویید. می توانید برای این کار از لیفهای نرم یا برسهای مخصوص شستشوی صورت استفاده کنید. دقت کنید که شستشوی پوست صورت باید به حالت دورانی باشد.

خواص-و-طبع-برگ-چغندر-در-طب-سنتی

مصلح لبو قرمز چیست؟

بعترین مصلح لبو عسل است که بهتر است بصورت گرم مصرف شود. می توانید مقداری عسل را در آب گرم حل کرده و سپس میل کنید. یا عسل را روی حرارت کم، مقداری گرم کرده و بعد مصرف کنید.

چه کسانی لبو مصرف نکنند؟

افراد مبتلا به بیماری هموکروماتوز نباید لبو استفاده کنند. این بیماری به دلیل وجود مقادیر بیش از حد آهن در بدن رخ می دهد و لبو با توجه به اینکه سرشار از آهن است برای این افراد بسیار مضر است.

همچنین افراد مبتلا به بیماری ویلسون نباید لبو مصرف کنند. این بیماری نیز به علت بالابودن مس در بدن ایجاد می شود و لبو یکی از منابع غنی مس است.

زیاده روی در مصرف لبو می تواند باعث درد معده، اسهال و سایر مشکلات گوارشی شود.

اگر قصد دادن آزمایش ادرار دارید بهتر است لبو نخورید؛ لبو باعث قرمز شدن ادرار و احتمال ایجاد خطا در تشخیص های پزشکی می شود.

در افراد با سابقه واکنش های الرژیک لبو ممکن است باعث تب و لرز، گرفتگی تارهای صوتی، جوش و کهیر و… شود.

مصرف لبو به دلیل داشتن گلوکز بالا،در افراد دیابتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

مصرف بی اندازه برگ چغندر جذب کلسیم در بدن را مختل می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 6 =