خواص و طبع موسیر در طب سنتی
خواص و طبع موسیر در طب سنتی

طبع موسیر سرد است یا گرم؟(خواص و مضرات)+ مُصلِح در طب سنتی

تاریخ نگارش

نوامبر 28, 2021

دسته‌بندی

ادویه‌ و گیاهان دارویی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

طبع موسیر: موسیر گیاهی است با ظاهری شبیه به پیاز و عطر و طعمی نزدیک به سیر. تنها کمی تلخ تر. سیر و موسیر خواص طبی مشرکی دارند اما هرکدام به تنهایی خواص منحصر به فردی نیز دارند. موسیر بومی ایران است و اما بزرگترین صادر کننده موسیر در جهان چین است. از موسیر به عنوان ادویه و چاشنی در تهیه غذاها، تهیه ترشی و سس های مختلف استفاده می شود. برای اینکه بدانید مزاج موسیر چیست؟ موسیر سرد است یا گرم؟ خواص طبی موسیر، مضرات و عوارض و مصلحات موسیر چیست این متن را تا انتها مطالعه کنید.

طبع موسیر سرد است یا گرم؟

طبع موسیر در طب سنتی

بر اساس نظر کارشناسان و محققان طب سنتی و ایرانی، طبع موسیر گرم و خشک است.

خواص موسیر در طب سنتی

از مهمترین خواص درمانی موسیر کوهی و موسیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تاثیر موسیر بر فشار خون: جریان خون را تقویت می کند.
  • خواص موسیر برای کبد چرب: موجب پاکسازی و سم زدایی کبد می شود.
  • با داشتن فیبر فراوان موجب جلوگیری از یبوست و تقویت دستگاه گوارش می شود.
  • تاثیر موسیر بر قلب: چربی خون را کاهش داده و از گرفتگی عروق و بروز سکته ها جلوگیری می کند.
  • اختلالات خواب را برطرف می کند.
  • تاثیر موسیر بر سرطان: در پیشگیری از سرطان ها بخصوص سرطان سینه و معده موثر است.
  • تاثیر موسیر بر کلسترول: کلسترول های بد خون را کاهش می دهد.
  • سردردهای میگرنی را آرام می کند.
  • ضد التهاب و بهبود دهنده زخم ها است.
  • تاثیر موسیر بر پوست: شست و شوی صورت با آب موسیر موجب جوانسازی پوست می شود.
  • بافت های استخوانی را تقویت کرده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند.
  • در افراد سرد مزاج و بلغمی باعث تعادل طبع می شود.
  • خواص موسیر در بارداری: مصرف آن در بارداری برای سلامت مادر و جنین کمک کننده است.
  • تاثیر موسیر بر دیابت و قند خون: قند خون را تنظیم می کند.
  • ادرار آور است.
  • رطوبت مفاصل را خشک کرده و دردهای مفصلی را کاهش می دهد.
  • رقیق کننده خون است.
  • موجب تقویت قوای جنسی و افزایش منی می شود.
  • چربی سوز است و با بالا بردن سوخت و ساز بدن، در کاهش وزن و لاغری موثر است.
  • تب، آنفلوانزا و بیماریهای تنفسی نظیر برونشیت را بهبود می دهد.
  • تاثیر موثیر در هضم غذا: موسیر هاضم خوبی است.
  • موسیر اشتها آور است.
  • درمان رماتیسیم با موسیر: یکی از راه های درمان رماتیسم است.

روشهای مصرف موسیر

اگر مایلید موسیر را خام مصرف کنید به دلیل تندی بالا بهتر است قبل از استفاده کمی تندی آن را بگیرید به این ترتیب که موسیرها را برش زده و در آب سرد قرار دهید. آب آن را هر چهار ساعت عوض کرده و این کار را تا 24 ساعت ادامه دهید. می توانید با موسیر ترشی تهیه کنید و برای این کار کافی است آن را با کمی سرکه و نمکک در ظرفی ریخته و نگه دارید و بعد از یک ماه مصرف کنید. همچنین از موسیر می توان در تهیه ترشی های مخلوط استفاده کرد.رنده کردن موسیر در ماست همراه با کمی نعناع یا شوید خشک یا تازه به شما یک چاشنی و کنار غذای لذیذ می دهد.می توانید موسیر را ورقه ورقه کرده، خشک و سپس آسیاب کنید و در مزه دار کردن کباب ها، غذاها، سس ها و سالاد از آن استفاده کنید.

آیا از مضرات و عوارض موسیر اطلاع دارید؟

  • مصرف زیاد آن موجب نفخ و دل درد و سردرد می شود.
  • حرارت بدن را افزایش داده و ایجاد عطش می کند.
  • مصرف سوء آن موجب ضعف در بینایی می شود.
  • در برخی افراد ایجاد واکنش های آلرژیک نظیر قرمز شدن چشم ها و خارش چشم و پوست، بثورات و آسم می کند.
  • ممکن است موجب رفلاکس و سوزش معده شود.
  • افراد با مزاج گرم و صفراوی ها بهتر است در مصرف موسیر دقت کنند.

مصلح موسیر چیست؟

بهترین مصلح موسیر سرکه است و افرای که علاقمندند موسیر مصرف کنند اما از میزان گرمی آن می ترسند، می توانند ترشی موسیر استفاده کنند.

پختن موسیر در آب و نمک نیز میزان گرمی مزاج آن را کاهش می دهد.

روغن بادام شیرین و کره نیز از مصلحات موسیر هستند بهتر است موسیر با این روغن ها طبخ شود.

سکنجبین نیز می تواند به عنوان مصلح موسیر استفاده شود.

همچنین ترکیب موسیر با ماست و لبنیات می تواند طبع آن را تعدیل کند.

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *