به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، زهره مرتجی؛ پزشک و متخصص طب ایرانی گفت: بهتر است در روزهای سرد داخل خانهها بسیار گرم نباشد و محیط خانه و محیط بیرون اختلاف دمایی بسیاری با هم نداشته باشند، البته نمیگوییم محیط خانه باید سرد باشد، اما نباید بسیار گرم هم باشد چرا که اختلاف دما میتواند عاملی برای ابتلا به سرماخوردگی باشد و از این رو توصیه میشود که هر دو ساعت یکبار، به مدت ۱۰ دقیقه پنجرهها باز شوند تا هوا در داخل خانه جریان داشته باشد و راکد نماند.
وی ضمن اشاره به اینکه استفاده از برخی دمنوشها به صورت روزانه و مرتب میتواند تا حدی به پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و عفونتهای تنفسی کمک کند، ادامه داد: از جمله دمنوشهایی که ایمن هستند و میتوان به طور روزانه از آنها استفاده کرد، دمنوشهای پونه، بابونه، نعنا، ختمی، پنیرک و آویشن البته به مقدار کمتر هستند و از آنجایی که آویشن گیاه گرمی است، نباید به مقدار بسیار و طولانی مدت از آن استفاده شود و برای استفاده روزانه نصف یک قاشق مرباخوری از آن کفایت میکند و همچنین در صورتی که افراد سوزش حلق، حنجره و بینی دارند، باید آویشن را به دمنوش خود اضافه نکنند.
کارشناس دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه هنگام سرما و به ویژه زمانی که افراد به گرفتگی بینی و ذکام دچار میشوند، میتوانند از گیاه اُکالیپتوس و نعنا برای بُخور استفاده کنند، افزود: مصرف خوراکیهایی نظیر کدو حلوایی که حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ث است و به تقویت قوای جسمی کمک میکند. استفاده از چغندر و شلغم؛ هم به صورت خام و پخته و هم در آش و استفاده از انواع سوپها در روزهای سرد توصیه میشود.
این پزشک و متخصص طب ایرانی متذکر شد: افراد نباید در این روزها به دلیل سرما ورزش کردن را فراموش کنند و بهتر است در این فصل هنگامی که هوا معتدل است، یعنی نزدیک ظهر ورزش کنند.
البته باید حواسشان باشد که نزدیک به زمان غذا خوردن این اقدام را انجام ندهند و یک ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از غذا خوردن این اقدام را انجام دهند و نیازی هم نیست که ورزش تخصصی انجام دهند و اگر که مشکل پا و کمر ندارند، درجا زدن و طناب زدن در خانه کفایت میکند.
وی ضمن بیان اینکه بهتر است افراد اگر بیرون خانه ورزش میکنند، لباس گرم بپوشند البته نه آنقدر گرم که عرق کنند، اظهار کرد: همه افراد در برنامه روزانه خود برنامه پیادهروی را داشته باشند، چرا که ورزش کردن در همه فصول سال میتواند به سلامت بدن کمک کند.
این پزشک متخصص با اشاره به اینکه بهتر است که حواسمان همچنان به علائم کووید باشد، توضیح داد: تب، آبریزش بینی، گلو درد و سایر علائم میتواند از نشانههای ابتلا به کرونا باشد و بهتر است افرادی که دچار این علائم میشوند، ضمن رعایت قرنطینه و مصرف داروهایی که توسط پزشک تجویز شده است از داروهای طب سنتی نظیر دمنوشها نیز استفاده نمایند.
وی ضمن اشاره به اینکه در این فصل، معمولا با خلطهای پشت حلق مواجه هستیم، عنوان کرد: ممکن است در فصل سرما این عارضه در برخی افراد شدت یابد و یا اینکه در تعدادی از اشخاص سبز رنگ شود که نشان دهنده عفونت است. افرادی که دچار این مشکل هستند؛ بهتر است به پزشک مراجعه کنند و برای پیشگیری از آن توصیه میشود که بعد از حمام کردن، موها با دو حوله آبگیری شوند و بعد با باد گرم و ملایم سشوار کاملا کف سر را خشک کنند و به هیچ عنوان با سر خیس از خانه بیرون نروند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما.
5 پاسخ
خوب بود
مطلب ارزنده ای بود
ممنونم
سلام ، عااااالی
سلام ، عااااالی