فلفل دلمه ای از دسته بادمجانیان و هم خانواده گوجه، بادمجان، فلفل، سیب زمینی و… است که به دلیل داشتن کاروتن بالا به رنگ های مختلفی نظیر زرد، قرمز، بنفش، نارنجی و سبز دیده می شود. فلفل دلمه ای گوشتی و ترد است و مزه ای ما بین تند و شیرین دارد. فلفل دلمه ای اولین بار حدود 9 قرن پیش در امریکای جنوبی دیده شده و کم کم به همه قاره های دنیا سفر کرده و پرورش داده شده است چرا که گیاه سازگاریست و به راحتی در آب و هواهای مختلف رشد می کند.
جدول دسترسی سریع
طبع فلفل دلمه ای چیست؟
طبع فلفل دلمه ای گرم و خشک است و میزان گرمی و سردی آن ارتباط چندانی به رنگ آن ندارد. فلفل دلمه ای باعث بالا رفتن صفرا و ایجاد جوش، عطش و گر گرفتگی در افراد با مزاج گرم می شود.
خواص فلفل دلمه ای
- خواص ضد قارچی دارد.
- برای رشد مو موث است.
- گردش خون را تقویت می کند
- سرشار از ویتامین آ و ث است و در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است.
- با داشتن پتاسیم بالا فشار خون را کاهش می دهد و در سطح متعادلی نگه می دارد.
- مقوی قلب است.
- کلسترول را کاهش می دهد.
- در درمان یبوست موثر است.
- افسردگی، دلشوره و اضطراب را بهبود می بخشد.
- یک ضدسرطان قوی است.
- به ویژه از سرطان های پروستات و مثانه و رحم جلوگیری می کند.
- از پیرچشمی جلوگیری می کند و مقوی چشم است.
- سم زدای بدن است.
- دارای آهن است.
- اختلالات گواری را بهبود می بخشد.
- عوارض و مشکلات دوران یائسگی را کاهش می دهد.
تهیه پاپریکا با استفاده از فلفل دلمه ای قرمز
پاپریکا ادویه ای است که رنگ و عطر خاصی به غذا می دهد بخصوص برای افرادی که علاقه ای به خوردن غذاهای تند نداردند می تواند جایگزین مناسبی برای فلفل قرمز باشد.
برای تهیه پاپریکا کافی است چند فلفل دلمه ای قرمز را شسته، هسته های آن را خارج کرده، خورد کنید و بگذارید خشک شود. بعد فلفل های خشک شده را آسیاب کرده و از پودر آن برای طعم دار کردن غذا ها و سس های خود استفاده کنید و لذت ببرید.
مضرات و عوارض مصرف بی رویه فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای خواص فراوانی دارد که در بالا به برخی از آن اشاره کردیم اما همین ماده سرشار از ویتامین ها و خواص اگر به اندازه و اصولی مصرف نشود عوارضی را به همراه خواهد داشت.
از جمله:
نفخ و دل درد
ایجاد حساسیت و آلرژی
تحریک معده و ایجاد بیماری های معدوی
ایجاد مشکلات تنفسی
ایجاد مشکلات پوستی
مصلحات فلفل دلمه ای چه موادی هستند؟
گلاب معروف ترین مصلح فلفل دلمه ای است.
همچنین می توان برای تعدیل طبع فلفل دلمه ای از صمغ عربی استفاده کرد.
سکنجبین نیز یکی دیگر از مصلحات آن است.
خوردن فلفل دلمه ای همراه با برنج، مرغ، ماهی، سالاد و دیگر غذاهایی که طبع قالب آنها سرد است می تواند به تعدیل طبع خوراک کمک کند.
9 پاسخ
نهایت سپاس
خیلی خوب توضیح دادید ممنون
با تشکر فراوان
سپاسگزارم از شما
خیلی عالی است
عالی بود ممنونم
مطلب خوبی بود
عالی بود سپاسگزارم
بسیار آموزنده بود با تشکر