طبع و خواص سیب زمینی در طب سنتی
طبع و خواص سیب زمینی در طب سنتی

طبع سیب زمینی سرده یا گرم ؟ + خواص + مصلحات – در طب سنتی اسلامی

تاریخ نگارش

می 15, 2022

دسته‌بندی

سبزی و صیفی

نظرات

{تعداد} پاسخ ها

طبع و خواص سیب زمینی و تاریخچه : بنظر می رسد که سیب زمینی اولین بار در بولیوی و پرو دیده شد.

سیب زمینی بیش از هفت هزار سال است که کشت می شود و گونه های بسیار زیادی دارد.

سیب زمینی اولین بار در دوره قاجار و در شهرستان پشند در استان البرز کاشته شد و از این رو سیب زمینی پشندی همچنان شهرت خاص خودش را دارد.

سیب زمینی یکی از صیفی جات پر استفاده در خانواده های ما است که در طبخ غذاها ی مختلف از جمله غذاهای اصلی، سوپ ها و دسرها کاربرد زیادی دارد.

در این مطلب طبع و خواص سیب زمینی در طب سنتی اسلامی بررسی شده. می توانید با مطالعه آن به طبع، خواص، مضرات و مصلحات سیب زمینی پی ببرید.

طبع سیب زمینی در طب سنتی چیست؟

شاید برای شما نیز سوالاتی مانند : طبع سیب زمینی سرده یا گرم ؟ طبع سیب زمینی سرده ؟ طبع سیب زمینی کبابی چیست ؟ طبع سیب زمینی چیست ؟ طبع سیب زمینی آب پز شده چیست ؟ طبع سیب زمینی پخته شده چیست ؟ طبع سیب زمینی سرخ شده چیست ؟ پیش آمده باشد، که در ادامه در رابطه با آن توضیح خواهیم داد.

طبع سیب زمینی سرد و تر است. اگر سیب زمینی  آب پز شود طبع آن معتدل می شود. و همچنین طبع سیب زمینی سرخ شده ، گرم و خشک است.

طبع سیب زمینی از دیدگاه طب سنتی

خواص سیب زمینی از دید طب سنتی

سیب زمینی علاوه بر خواص تغذیه ای، خواص دیگری برای تقویت پوست و زیبایی نیز دارد که به صورت موردی به آنها اشاره می کنیم:

قرار دادن حلقه های سیب زمینی یا پنبه آغشته به آب سیب زمینی، زیر چشم، می توانید تیرگی های زیر چشم را ازبین ببرید.

شستن صورت با آب سیب پوست را شفاف و درخشنده می کند.

ماساژ آب سیب می تواند تیرگی های نواحی مختلف بدن را از بین ببرد.

برای از بین بردن چین و چروک مفید است.

سیب زمینی خواص ضد پیری دارد.

چاق کننده است.

گوارش را تقویت می کند و روده ها را سرحال نگه میدارد.

با داشتن پتاسیم بالا فشار خون را کاهش می دهد.

برای تقویت قلب خوب است.

فشار خون را متعادل نگه می دارد.

قرار دادن سیب زمینی رنده شده بر روی پوست، برای درمان آفتاب سوختگی موثر است.

سیب زمینی محکم کننده لثه ها است.

سیب زمینی ویتامین ث (c) بالایی دارد.

به ترمیم سلول ها کمک می کند.

گرفتگی بینی را بهبود می بخشد و برای درمان بیماری های تنفسی و آسم مفید است.

پوره سیب زمینی موثر در افزایش وزن نوزادان.

پوره سیب زمینی یکی از غذاهایی است که برای کودکان کم وزن توصیه می شود. تهیه آن بسیار آسان است. کافی است یک سیب زمینی را آب پز کرده، پوست آن را جدا کرده و له کنید. قبل از اینکه سرد شود مقداری کرده و آب به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کرده تا یکدست شود.

می توانید به آن پودر بادام، فندق یا مغزهای دیگر هم بیافزایید.

در کودکان بالای یک سال می توانید به جای آب از شیر استفاده کنید.

مصلح سیب زمینی چیست؟

ادویه های گرم مثل آویشن، دارچین، زیره سبز و فلفل می توانند در معتدل کردن طبع سیب زمینی و همچنین آسان شدن هضم آن موثر باشند.

مضرات سیب زمینی و موارد منع مصرف آن

خون غلیظ تولید می کند و از این جهت مصرف آن به افرادی که از غلظت خون رنج می برند توصیه نمی شود.

با اینکه چاق کننده است اما انرژی کمی دارد.

سیب زمینی دیر هضم است.

برای افراد دارای معده های ضعیف مضر است.

مصرف آن به افراد دارای سنگ کلیه توصیه نمی شود.

12 پاسخ

  1. پس ما دنشجوها که نصف عمرمون داریم سیب زمینی میخوریم بالاخره داریم سود میکنیم یا ضرر ??

  2. سلام من میخوام یک سیب زمینی اپز شده وخوشمزه بهتون بگم
    اول پوست سیب زمینی هارو می گیرید
    وبعد ظرف متوسط رو میارید و روی اجاق گاز می ذارید واب می ریزد تا نصف ظرف ک پراز اب میشود.
    ونمک رو می ریزد و یکی یکی سیب زمینی ها پوست کنده را اضافه می کنید
    و بعد ک کاملا پخته شد کمی روغن بهش اضافه می کنید ومی زارید کمی بجوشه
    و بعد در ظرفی ریخته ونوش جان کرده
    ک با این روش خیلی خوشمزه میشه
    من خودم به عنوان صبحونه هرروز درست می کنم ولذت می برم
    امیدوارم شماهم خوشتون بیاید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *