طبع و خواص گیلاس در طب سنتی

طبع گیلاس سرد است یا گرم؟+ خواص+ مصلحات- طب سنتی ایرانی و اسلامی

4.3/5 - (30 امتیاز)

به میوه بسیاری از درختان سرده پرونوس گفته می‌شود که دارای هسته و گوشت‌دار است. ترکیه، ایالات متحده آمریکا، ایران، ایتالیا و اسپانیا از عمده تولیدکنندگان میوه گیلاس در جهان هستند.

به میوه بسیاری از درختان سرده پرونوس گفته می‌شود که دارای هسته و گوشت‌دار است. ترکیه، ایالات متحده آمریکا، ایران، ایتالیا و اسپانیا از عمده تولیدکنندگان میوه گیلاس در جهان هستند.

میوه گیلاسی که خرید و فروش می‌شود معمولاً ارقام گونه‌های محدودی مانند: گیلاس شیرین (گیلاس خودرو) و گیلاس ترش (آلبالو) هستند. نام «گیلاس» به درخت گیلاس هم گفته می‌شود و گاهی‌اوقات در مورد بادام و درختان گلدار مشابه سرده پرونوس مانند «گیلاس تزئینی» یا «ساکورا» هم استفاده می‌شود. گیلاس وحشی ممکن است به هر یک از گونه‌هایی که بدون کاشتن رشد می‌کنند اطلاق شود، گرچه در جزایر بریتانیا اغلب به گیلاس خودرو با نام «گیلاس وحشی» اشاره می‌شود.

گیلاس دارای گونه‌های متعدد و در تمام ایران پراکنده‌است. از گیلاس علاوه بر مصرف به عنوان میوه خام، مربا و کمپوت ساخته می‌شود. برگ آن به صورت دم کرده برای درمان بیماری کلیه و کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد. میوه گیلاس در سلامت چشم، سلامت پوست، پیری و کاهش وزن بسیار مؤثر می‌باشد. این گیاه احتمالاً از منطقه‌ای بین دریای سیاه و دریای خزر منشأ گرفته‌است؛ ولی به نظر می‌رسد که در زمانهای قدیم آن را به اروپا برده باشند. بیشتر ارقام کشت شده آن در سرتاسر دنیا از اروپا منشأ گرفته‌اند، ولی تعدادی از ارقام مهم، در مناطق گیلاس خیز محلی انتخاب یا اصلاح گردیده‌اند.

ایران با تولید ۲۲۵ هزار تن (۱۲درصد تولید دنیا) سومین تولیدکننده گیلاس در جهان می‌باشد (ویکی پدیا)

گیلاس علاوه بر اینکه یک میوه آبدار و لذیذ و پرطرفدار است، در تهیه انواع کیک و دسر و نوشیدنی نیز مورد استفاده قرار میگیرد و خواص طبی آن نیز از دید محققان طب سنتی پنهان نمانده. اگر مایلید بدانید طبع گیلاس چیست؟ خواص گیلاس چیست و چه مضرات و عوارضی دارد؟ مصلح گیلاس چیست؟ تا پایان این متن همراه ما باشید.

طبع و خواص گیلاس در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع گیلاس در طب سنتی سرد است یا گرم؟

طبع گیلاس سرد و تر است. از نظر محققان طب سنتی گیلاسی که شیرین تر و رسیده و آبدارتر باشد، سردی کمتری دارد و طبع آن رو به تعادل می رود. طبیبان طب سنتی از دم و برگ گیلاس هم استفاده های دارویی می کنند. بنا بر نظر آنها طبع دم و برگ گیلاس سرد و خشک است.

گیلاس چه خواصی دارد؟

بسیار زود هضم و ملین است.

در درمان اسهال های خونی مورد استفاده قرار می گیرد.

فشار خون بالا را کاهش می دهد.

با داشتن مقادیر بالای پتاسیم، نقش مهمی در تنظیم فشار خون و کیفیت ضربان قلب دارد.

مصرف آن برای بیماران اعصاب و روان و افرادی که ناراحتی های عصبی دارند، مفید فایده است.

مقوی مغز است و از پیری و زوال عقل جلوگیری می کند.

گیلاس در پیشگیری از ابتلا به الزایمر موثر است.

ویتامین سی بالایی دارد و موجب افزایش ایمنی بدن می شود.

فیبر و آنتی اکسیدان بالای موجود در گیلاس قوای جسمی بدن را تقویت می کند.

از پیری و چروک پوست جلوگیری می کند. جوان کننده و شاداب کننده پوست است.

گیلاس و بخصوص کمپوت طبیعی آن در درمان نقرس بسیار موثر است.

گیلاس سرشار از آهن و موثر در درمان کم خونی و فقر آهن است.

صمغ درخت گیلاس یک داروی موثر در درمان سرفه است.

قرار دادن له شده گیلاس بدون پوست روی پیشانی سردردهای میگرنی را تسکین می دهد.

به طور کلی گیلاس در درمان بیماریهای تنفسی به ویژه برونشیت موثر است.

جوشانده گیلاس سنگ کلیه و بیماریهای مثانه و مجاری ادرار را بهبود می بخشد.

موجب نرم شدن گلو و رفع گرفتگی صدا و خراشهای حنجره و…. می شود.

گیلاس پخته یا همان کمپوت گیلاس به دلیل حرارت دیدن خواص بیشتری نسبت به گیلاس تازه دارد و زود هضم تر است.

مصرف دانه های گیلاس در درمان نعوظ و ناتوانی جنسی مردانه موثر است.

گیلاس موثر در درمان گواتر است.

موجب دفع سموم بدن و پاکسازی معده و روده می شود.

در درمان دردهای مفصلی هم مفید است.

طبع و خواص گیلاس در طب سنتی

فواید مصرف گیلاس در بارداری

مادران باردار اگر به گیلاس حساسیت ندارند، می توانند با خیال راحت و با رعایت اندازه، از گیلاس در دوران بارداری خود بهره ببرند. مقادیر بالای انواع ویتامین و مواد معدنی ازجمله آهن در گیلاس، می تواند مواد مورد نیاز بدن مادر و جنین را تامین کرده و در رشد و تکامل بهتر جنین موثر باشد. گیلاس از ابتلا به یبوست در بارداری جلوگیری می کند، خون ساز است و سیستم ایمنی بدن مادر را تقویت می کند.

مضرات و عوارض مصرف گیلاس

خوردن گیلاس بعد از غذا باعث دل درد و سنگینی معده و نفخ می شود.

زیاده روی در مصرف گیلاس باعث اسهال و استفراغ می شود.

مصلح گیلاس چیست؟

افراد سردمزاج بهتر است در کنار گیلاس، کندر، عسل، چای نبات، هل، دارچین، زنیان، زیره، خرما ، زیتون و… استفاده کنند. این مصلحات به دلیل داشتن طبع گرم، میزان سردی گیلاس را کاهش داده و امکان بهرمندی از خواص آن را برای افراد با مزاج سرد فراهم می کنند.

افراد گرم مزاج نیازی به مصرف مصلح همراه با گیلاس ندارند.

کلمه کلیدی: طبع گیلاس در طب سنتی سرد است یا گرم؟ طبع گیلاس در طب سنتی چیست ؟ طبع گیلاس سرده یا گرم ؟ طبع گیلاس سرد است؟ گرم است؟ خواص گیلاس در طب سنتی ؟


دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.