وانیل که نام دیگر آن ورق قٌماری است، و در زبان فرانسه به آن به Vanille می گویند، در واقع میوه یک گیاه است که ابتدا در جنگلهای قاره آمریکا رشد می کرده است. دانه های این گیاه بسیار معطرند و در اثر فراوری و تخمیر این عطر بیشترمی شود. وانیل غالبا به صورت پودری در دسترس است اما در برخی موارد آن را در ترکیب با مواد دیگر به صورت عصاره مایع نیز عرضه می کنند.
جدول دسترسی سریع
در ایران وانیل اغلب در صنعت پخت کیک و شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد، وانیل علاوه بر افزودن عطر خوش به کیک و شیرینی ها، بوی نامطبوع ترکیبت دیگر مانند تخم مرغ و شیر را نیز از بین می برد.
جالب است بدانید، پس از زعفران که گران ترین ادویه در جهان است، وانیل بیشترین قیمت را در بازار ادویه جات دارد.اولین بار در قرن شانزدهم از وانیل استفاده شد و آزتک ها اولین کسانی بودند که در امریکا و مکزیک از این ماده خوش بو استفاده کردند. آنها از وانیل در غذا ها و نوشیدنی هایشان بهره می گرفتند. بعدها وانیل به اسپانیا و پس از آن سایر کشورهای اروپایی و سراسر جهان برده شد.
از وانیل به عنوان طعم دهنده و معطر کننده انواع دسرها، بستنی ها، کیک و کلوچه، شکلات و بیسکوییت و…. استفاده می شود.
شاید تا به حال با خود فکر کرده باشید که وانیل چه طبعی دارد؟ خواص وانیل چیست؟ عوارض و موارد منع مصرف وانیل چیست؟ و چه موادی مصلح وانیل هستند؟ در این مطلب می توانید جواب این سوالات را پیدا کنید.
وانیل چه طبعی دارد؟
از دیدگاه طب سنتی و ایرانی اسلامی وانیل دارای طبع گرم و خشک است. وجود وانیل در ترکیب دسرها و نانهایی که برپایه شیر، نشاسته، آرد گندم و… تهیه می شوند، موجب تعدیل طبع سرد آنها می شود. طبیعی است که مصرف وانیل در افراد با مزاج گرم ایجاد عارضه و ناراحتی می کند.
از خواص وانیل چه می دانید؟
- اضطراب و استرس را کاهش می دهد و به نوعی نشاط آور و آرامش بخش است.
- سرشار از آنتی اکسیدان است.
- تب بر است.
- تقویت کننده میل جنسی است.
- اشتها را کاهش داده بر روند کاهش وزن تاثیر مثبت می گذارد.
- تقویت کننده لثه و دندانها است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.
- حالت تهوع را کاهش می دهد و مانع از استفراغ میشود.
- مقوی معده است و زخم معده را درمان می کند.
- گلودرد و سرفه را تسکین می دهد و سرماخوردگی را بهبود می بخشد.
- مقوی قلب است و رگ های خونی را تقویت می کند.
- پایین آورنده کلسترول خون است.
- باعث التیام و ترمیم آسیبهای پوستی که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد شده، می شود.
- سیستم ایمنی را تقویت کرده و به درمان بیماریها کمک می کند.
- ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد.
- مقوی مغز است، از اختلالات مغزی، کندذهنی، ابتلا به آلزایمر زوال عقل و کم شدن حافظه و… جلوگیری می کند.
- باعث تنظیم قاعدگی به ویژه در دختران نوجوان می شود.
- ترشح بهتر هورمونهای جنسی زنانه و مردانه را تحریک می کند.
- از گرفتگی عروق جلوگیری می کند.
- احتمال بروز سکته ها را کاهش می دهد.
- التهابات قلب و کبد را کاهش می دهد.
- بیش فعالی سیستم های مختلف بدن را کنترل می کند.
- برای از بین بردن جوش صورت، آکنه و لک های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.
- نقش موثری در ترکیبات ماسک ها اسکراب های پوست و مو و مقابله با پیری پوست، چین و چروک، ریزش مو و… دارد.
- در درمان سوختگی ها و زخم های پوستی کاربرد دارد.
مصرف بی رویه وانیل چه عوارضی در پی دارد+ موارد منع مصرف
- موجب بیحسی بدن می شود.
- بر سیستم عصبی و فشار خون تاثیر منفی گذاشته و موجب تحریک پذیری بیش از حد و بالا رفتن فشار خون می شود.
- افرادی که مبتلا به زخم معده هستند باید تحت نظر پزشک وانیل مصرف کنند.
- افرادی که مبتلا به بیماریهای اعصاب و روان هستند نباید وانیل مصرف کنند.
- وانیل باعث بروز حساست می شود که از علایم آن می توان به سوزش گلو، خارش گلو و التهاب دهان و پوست، سرفه و سردرد اشاره کرد.
- موجب ایجاد سردرد می شود.
- موجب بروز تشنج می شود.
چه موادی مصلح وانیل هستند؟
بهترین مصلح برای وانیل زعفران و گلاب و روغن پسته است.
همراهی وانیل با خوراکی هایی ازجمله شیر که دارای طبع سرد و تر هستند نیز موجب تعدیل طبع آن و افزایش خواص آن می شود.
5 پاسخ
ممنونم
ممنون از توضیح کاملتون
سلام، ممنونم عالی بود
احسنت به نویسنده این متن
باسلام ،ممنون ازاطلاعات خوبی که به زبان ساده قرار دادید واقعا برام مفیدبود