طب شناس
طبع باقلا تازه در طب سنتی

طبع و خواص باقلا تازه در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: January 24, 2022

رای به این نوشته: 4.19/5 (311 رای)

باقالا، باقلا، باقالی، باقله یا باقلی، گیاهی است یک ساله، دارای برگ‌های تخم مرغ شکل و میوهٔ غلاف مانند است. به میوه و دانه آن نیز باقله گفته می‌شود. این گیاه پیشینهٔ کشت زیادی دارد. در مصر باستان، یونان باستان و روم باستان از این گیاه استفاده می‌شده‌است. و در ۲٬۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به چین رسیده‌است. ماده‌ای که از گیاه باقلا به دست می‌آید می‌تواند برای تعیین گروه خونی افراد استفاده شود.ر برخی از نواحی باقلاخیز، مانند گیلان و مازندران، باقلای خام، به تفنّن، تنها یا با برخی «مخلّفاتِ» دیگر (مثلاً، در گیلان باکته، «اشپل» یا تخم نمکسود ماهی) خورده می‌شود. اما خوردن باقلای پخته گرم (همراه با نمک و گلپر و سرکه) در کوچه و بازار به ویژه در فصل سرما در همه جا معمول است. به گزارش مارتین لیوی، باقلای پخته «یکی از خوراکیهای عمده مستمندان است و در شهرهای مصر بیش‌تر مردم باقلا و روغن و سرکه را با نان لقمه کرده به عنوان صبحانه می‌خورند». در ایران، باقلا جزء اصلی چند خوراک، از جمله باقلاپلو، خورشِ باقلا، باقلا قاتق و کوفته باقلا نیز هست.ماده‌ای که از گیاه باقلا به دست می‌آید می‌تواند برای تعیین گروه خونی افراد استفاده شود.

امروزه از باقلا بیشتر در مصارف خوراکی استفاده می کنند و توجه کمتری به خواص طبی آن می شود. حتی شاید بسیاری از افراد ندانند که طبع باقلا تازه چیست؟ باقلاتازه چه خواصی دارد؟ عوارض یا مضرات مصرف باقلاچیست؟ و مصلح باقلا تازه چه موادی است؟

باید بدانید که باقلا اگرچه یک خوراک خوشمزه و با تنوع استفاده زیاد است اما خواص ویژه ای دارد که آگاهی از آنها می تواند در برخی مواقع گره گشا باشد. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

طبع باقلا تازه چیست؟

باقلا تازه دارای طبع سرد و تر است. اگر باقلا را خشک کنید، طبع باقلا خشک سرد و خشک می شود. طبع گل باقلا نیز گرم است.

اگر مزاجتان سرد است، باید در استفاده از باقلا اندازه را رعایت کنید و سعی کنید آن را همراه با مصلح اش مصرف کنید. اما چنانچه گرم مزاج هستید می توانید بدون نگرانی باقلا تازه یا خشک مصرف کنید.

از خواص باقلا تازه چه می دانید؟

مصرف باقلا تازه چه عوارض و مضراتی دارد؟

باقلا تازه بسیار نفاخ است و در معده و روده ایجاد گاز می کند.

افراد سردکزاجی که دچار سرفه اند نباید باقلا تازه مصرف کنند چرا که سرفه را تشدید می کند.

اگر با ماست همراه شود موجب دلدرد و دلپیچه می شود.

مصرف باقلا در شب شما را بی خواب می کند.

افراد مبتلا به صرع، افسردگی و ضعف اعصاب باقلا مصرف نکنند.

افرادی که دچار گرفتگی عروق، گلسترول و فشارخون هستند باقلا مصرف نکنند.

افرادی که مشکل نفخ و دل درد دارند باید از خورد باقلا تازه پرهیز کنند.

مصرف باقلا تازه اسید اوریک خون را بالا می برد.

زیاده روی در مصرف آن باعث ایجاد زخم و تاول در دهان می شود.

در برخی افراد ایجاد سردرد می کند.

افراد مبتلا به فاویسم باید از هرگونه تماس با باقلا تازه دوری کنند. مصرف باقلا تازه، لمس کردن و حتی بو کردن ان در این افراد موجب تخریب گلبولهای قرمز می شود. فاویسم یک بیماری ژنتیکی است که از بدو تولد در افراد بروز می کند. در اثر مصرف باقلا این افراد دچار ضعف، رنگ پریدگی، سردرد، تهوع و استفراغ و در موارد حاد بیهوشی می شوند.

مصلح باقلا تازه چیست؟

بهتر است باقلا همراه با ادویه های گرم مصرف شود. بهترین مصلح برای باقلا تازه گلپر است.

همچنین آویشن، فلفل سیاه، فلفل قرمز، دارچین و زیره نیز مصلح باقلا هستند.

سبزی هایی چون پونه و مرزه نیز می توانند مصلح باقلا باشند.

عسل نیز یک مصلح خوب برای باقلا تازه به شمار می رود.

خواص نخود فرنگی در طب سنتی|طبع نخود فرنگی در طب سنتی

طبع و خواص نخودفرنگی یا نخودسبز در طب سنتی ایرانی+ مصلحات

طبع تمرهندی در طب سنتی|خواص تمر هندی در طب سنتی

طبع و خواص تمر هندی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

خواص شربت زعفران در طب سنتی|خواص شربت زعفران|شربت زعفران

طبع شربت زعفران در طب سنتی + 11 مورد از خواص شرب زعفران برای بدن

خواب بی موقع و احتمال مرگ انسان

خواب بی موقع موجب مرگ می شود!

معرفی 10 جوشانده مفید در فصل سرما|||||||||||جوشانده های مفید در فصل زمستان

10 جوشانده برای مبارزه با سرماخوردگی و بیماری های فصل سرما

کوفته هلو شیرازی و خواص آن در طب سنتی|خواص کوفته هلو شیرازی|کوفته هلو شیرازی غذایی بدون هلو

کوفته هلو شیرازی و همه خواص ان از منظر طب سنتی ایرانی و اسلامی

طب-سنتی-روشی-برای-پیگیری-از-کرونا

آیا طب سنتی روشی برای پیگیری از کرونا دارد ؟

پلمپ مراکز غیرمجاز طب سنتی

پلمب مراکز مداخله گر طب سنتی در خراسان رضوی