طب شناس
طبع و خواص دال عدس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دال عدس یا عدس سرخ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 19, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (641 رای)

دال عدس یا عدس سرخ یکی از انواع حبوبات است که در واقع برای تهیه آن، نوعی عدس را پوست کنده و دو لپه آن را از هم جدا می کنند. دال عدس در نهایت از نظر شباهت ظاهری شبیه به لپه می شود. با این تفاوت که دانه های آن ریزتر و نازکتر است. رنگ دال عدس معمولا نارنجی رنگ است. دال عدس دارای زمان پخت کمتر نسبت بهعدس معمولی است. لعاب آن بیشتر است و چون پوست کنده شده و تلخی پوست عدس را همراه خود ندارد، حتی بدون ادویه و تکنیک آشپزی خاصی، طعم دلنشینی دارد. دال عدس در هند بسیار محبوب و معروف و پر استفاده است.

از دال عدس در تهیه سوپ ها و آشهای متنوعی استفاده می شود. اما فارغ از مصارف خوراکی، دال عدس ویژگی ها و خواص درمانی خاصی دارد که توجه کارشناسان طب سنتی را به خود جلب کرده و از آن در مصارف درمانی و طبی بهره می گیرند.

برای پی بردن به خواص هر ماده، ابتدا باید بدانیم که طبع آن چیست؟ آیا تا به حال به این فکر کرده ای که دال عدس چه طبعی دارد؟ خواص دال عدس چیست؟ چه عوارض و مضراتی در اثر مصرف دال عدس بروز می کند و مصلح دال عدس چیست؟ ما در این مطلب به همه سوالات شما پیرامون دال عدس پاسخ می دهیم.

چنانچه سوالی دارید که در این متن پاسخ داده نشده، می توانید در بخش نظرات سوال خود را بپرسید تا کارشناسان مجرب طب سنتی در تیم طب شناس به شما پاسخ دهند.

طبع دال عدس چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که دال عدس دارای طبع گرم و خشک است. طبیعی است که مصرف خوراکی های با طبع گرم و خشک برای افراد گرم مزاج باید همراه با احتیاط و رعایت اندازه باشد. چرا که منجر به بروز عوارش در بدن آنها می شود. اما افراد سردمزاج با آرامش خاطر بیشتری می توانند از این دست مواد بهره بگیرند.

از خواص دال عدس چه می دانید؟

عوارض و مضرات مصرف دال عدس

مصرف دال عدس برای مبتلایان به نقرس ممنوع است چرا که موجب تشدید علایم بیماری می شود.

مبتلایان به اسید اوریک بالا بهتر است دال عدس مصرف نکنند.

دال عدس نفاخ است.

دال عدس دیر هضم است و معده را سنگین می کند.

خون را غلیظ می کند و سرعت گردش خون را کمی کاهش می دهد.

کاهنده میل جنسی است.

در برخی افراد منجر به بروز حساسیت می شود.

مصلح دال عدس چیست؟

پختن دال عدس با روغن کنجد خواص آن را تقویت می کند.

روغن بادام و روغن حیوانی گاوی نیز مصلح خوبی برای دال عدس هستند.

سرکه مصلح دیگری برای دال عدس است.

از دیگر مصلحات دال عدس می توان به زعفران، مرزه، پونه، و گلپر نام برد.

طبع و خواص عرق اترج، میوه و روغن آن در طب سنتی|طبع عرق اترج

خواص و مضرات عرق اترج در طب سنتی + طبع و مصلح

درمان پریود نشدن در طب سنتی|درمان پریود نشدن

درمان پریود نشدن با طب سنتی+ علل و درمان عقب افتادن قاعدگی

درمان سردرد

درمان فوری سردرد+ انواع سردرد

خواص شمشاد سرخ و انواع شمشاد در طب سنتی|خواص گل شمشاد در طب سنتی

خواص انواع شمشاد در طب سنتی+ معرفی و خواص شمشاد سرخ+ 7 عارضه

طبع مربا به در طب سنتی|طبع مربا به

طبع مربا به سرد است یا گرم؟ خواص به و مربا به و سایر فرآورده های آن

خواص و فواید باسترمه پلو در طب سنتی|خواص باسترمه

باسترمه پلو غذای سنتی کدام استان است؟ طبع و خواص باسترمه در طب سنتی

فشار خون بالا رو با دمنوش بابونه درمان کن! + 13 خاصیت شگفت انگیز دمنوش بابونه|طبع و خواص دمنوش بابونه

درمان فشار خون بالا با دمنوش بابونه + 13 خاصیت شگفت انگیز دمنوش بابونه

درمان بارداری خارج از رحم در طب سنتی|بارداری خارج از رحم

درمان خانگی بارداری خارج از رحم و سقط خارج از رحم با طب سنتی + درمان دارویی