طب شناس
طبع و خواص دال عدس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دال عدس یا عدس سرخ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 19, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (641 رای)

دال عدس یا عدس سرخ یکی از انواع حبوبات است که در واقع برای تهیه آن، نوعی عدس را پوست کنده و دو لپه آن را از هم جدا می کنند. دال عدس در نهایت از نظر شباهت ظاهری شبیه به لپه می شود. با این تفاوت که دانه های آن ریزتر و نازکتر است. رنگ دال عدس معمولا نارنجی رنگ است. دال عدس دارای زمان پخت کمتر نسبت بهعدس معمولی است. لعاب آن بیشتر است و چون پوست کنده شده و تلخی پوست عدس را همراه خود ندارد، حتی بدون ادویه و تکنیک آشپزی خاصی، طعم دلنشینی دارد. دال عدس در هند بسیار محبوب و معروف و پر استفاده است.

از دال عدس در تهیه سوپ ها و آشهای متنوعی استفاده می شود. اما فارغ از مصارف خوراکی، دال عدس ویژگی ها و خواص درمانی خاصی دارد که توجه کارشناسان طب سنتی را به خود جلب کرده و از آن در مصارف درمانی و طبی بهره می گیرند.

برای پی بردن به خواص هر ماده، ابتدا باید بدانیم که طبع آن چیست؟ آیا تا به حال به این فکر کرده ای که دال عدس چه طبعی دارد؟ خواص دال عدس چیست؟ چه عوارض و مضراتی در اثر مصرف دال عدس بروز می کند و مصلح دال عدس چیست؟ ما در این مطلب به همه سوالات شما پیرامون دال عدس پاسخ می دهیم.

چنانچه سوالی دارید که در این متن پاسخ داده نشده، می توانید در بخش نظرات سوال خود را بپرسید تا کارشناسان مجرب طب سنتی در تیم طب شناس به شما پاسخ دهند.

طبع دال عدس چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که دال عدس دارای طبع گرم و خشک است. طبیعی است که مصرف خوراکی های با طبع گرم و خشک برای افراد گرم مزاج باید همراه با احتیاط و رعایت اندازه باشد. چرا که منجر به بروز عوارش در بدن آنها می شود. اما افراد سردمزاج با آرامش خاطر بیشتری می توانند از این دست مواد بهره بگیرند.

از خواص دال عدس چه می دانید؟

عوارض و مضرات مصرف دال عدس

مصرف دال عدس برای مبتلایان به نقرس ممنوع است چرا که موجب تشدید علایم بیماری می شود.

مبتلایان به اسید اوریک بالا بهتر است دال عدس مصرف نکنند.

دال عدس نفاخ است.

دال عدس دیر هضم است و معده را سنگین می کند.

خون را غلیظ می کند و سرعت گردش خون را کمی کاهش می دهد.

کاهنده میل جنسی است.

در برخی افراد منجر به بروز حساسیت می شود.

مصلح دال عدس چیست؟

پختن دال عدس با روغن کنجد خواص آن را تقویت می کند.

روغن بادام و روغن حیوانی گاوی نیز مصلح خوبی برای دال عدس هستند.

سرکه مصلح دیگری برای دال عدس است.

از دیگر مصلحات دال عدس می توان به زعفران، مرزه، پونه، و گلپر نام برد.

طبع و خواص ابگوشت قنبید در طب سنتی|آخواص بگوشت قنبید

طبع آبگوشت قنبید در طب سنتی+ 20 مورد از خواص + مضرات و مصلحات

درمان-یبوست-کودکان-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

چگونه یبوست کودکان را درمان کنیم؟+ بیش از 10 راهکار از منظر طب سنتی

طبع و خواص عرق زنجبیل در طب سنتی|طبع عرق زنجبیل

عرق زنجبیل و همه آنچه که در مورد طبع و خواص آن باید بدانید

طبع-و-خواص-مارچوبه-در-طب-سنتی-ایرانی-اسلامی

همه چیز درباره طبع و خواص مارچوبه در طب سنتی+ مضرات و مصلحات

خواص آستراگالوس یا گون در طب سنتی|طبع و خواص استراگالوس در طب سنتی|همه آنچه باید در مورد آستراگالوس بدانید.

طبع و خواص آستراگالوس یا گون درطب سنتی+ عوارض

بعد از کاشت مو چی بخوریم تب شناس کاشت مو در طب سنتی||

مراقبت های بعد از کاشت مو در طب سنتی

آشواگاندا/ آشواگاندها یا (جنسینگ هندی)

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی|تغذیه پیش از بارداری|مراقبت های قبل از بارداری

مراقبت های قبل از بارداری در طب اسلامی و طب سنتی+ 7 نکته تغذیه ای مهم