طب شناس
طبع و خواص دال عدس در طب سنتی ایرانی اسلامی

طبع و خواص دال عدس یا عدس سرخ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 19, 2022

رای به این نوشته: 4.06/5 (641 رای)

دال عدس یا عدس سرخ یکی از انواع حبوبات است که در واقع برای تهیه آن، نوعی عدس را پوست کنده و دو لپه آن را از هم جدا می کنند. دال عدس در نهایت از نظر شباهت ظاهری شبیه به لپه می شود. با این تفاوت که دانه های آن ریزتر و نازکتر است. رنگ دال عدس معمولا نارنجی رنگ است. دال عدس دارای زمان پخت کمتر نسبت بهعدس معمولی است. لعاب آن بیشتر است و چون پوست کنده شده و تلخی پوست عدس را همراه خود ندارد، حتی بدون ادویه و تکنیک آشپزی خاصی، طعم دلنشینی دارد. دال عدس در هند بسیار محبوب و معروف و پر استفاده است.

از دال عدس در تهیه سوپ ها و آشهای متنوعی استفاده می شود. اما فارغ از مصارف خوراکی، دال عدس ویژگی ها و خواص درمانی خاصی دارد که توجه کارشناسان طب سنتی را به خود جلب کرده و از آن در مصارف درمانی و طبی بهره می گیرند.

برای پی بردن به خواص هر ماده، ابتدا باید بدانیم که طبع آن چیست؟ آیا تا به حال به این فکر کرده ای که دال عدس چه طبعی دارد؟ خواص دال عدس چیست؟ چه عوارض و مضراتی در اثر مصرف دال عدس بروز می کند و مصلح دال عدس چیست؟ ما در این مطلب به همه سوالات شما پیرامون دال عدس پاسخ می دهیم.

چنانچه سوالی دارید که در این متن پاسخ داده نشده، می توانید در بخش نظرات سوال خود را بپرسید تا کارشناسان مجرب طب سنتی در تیم طب شناس به شما پاسخ دهند.

طبع دال عدس چیست؟

در منابع طب سنتی آمده است که دال عدس دارای طبع گرم و خشک است. طبیعی است که مصرف خوراکی های با طبع گرم و خشک برای افراد گرم مزاج باید همراه با احتیاط و رعایت اندازه باشد. چرا که منجر به بروز عوارش در بدن آنها می شود. اما افراد سردمزاج با آرامش خاطر بیشتری می توانند از این دست مواد بهره بگیرند.

از خواص دال عدس چه می دانید؟

عوارض و مضرات مصرف دال عدس

مصرف دال عدس برای مبتلایان به نقرس ممنوع است چرا که موجب تشدید علایم بیماری می شود.

مبتلایان به اسید اوریک بالا بهتر است دال عدس مصرف نکنند.

دال عدس نفاخ است.

دال عدس دیر هضم است و معده را سنگین می کند.

خون را غلیظ می کند و سرعت گردش خون را کمی کاهش می دهد.

کاهنده میل جنسی است.

در برخی افراد منجر به بروز حساسیت می شود.

مصلح دال عدس چیست؟

پختن دال عدس با روغن کنجد خواص آن را تقویت می کند.

روغن بادام و روغن حیوانی گاوی نیز مصلح خوبی برای دال عدس هستند.

سرکه مصلح دیگری برای دال عدس است.

از دیگر مصلحات دال عدس می توان به زعفران، مرزه، پونه، و گلپر نام برد.

حجامت-برای-چه-افرادی-خطرناک-است-2.jpg

حجامت برای چه افرادی خطر ناک است؟

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه|خواص آلبالو پلو

21 خاصیت و طبع آلبالو پلو در طب سنتی + طرز تهیه آلبالو پلو خوشمزه

درمان خانگی خشکی واژن با طب سنتی|درمان خشکی واژن

درمان خشکی واژن با عسل، روغن زیتون و راهکارهای دیگر طب سنتی

طبع و خواص زوغن زرده تخم مرغ در طب سنتی ایرانی و اسلامی|خواص روغن زرده تخم مرغ

طبع و خواص روغن زرده تخم مرغ در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص شلغم در طب سنتی طبع شلغم در طب سنتی|طبع شلغم در طب سنتی|مصلحات شلغم در طب سنتی مصلح طبع شلغم

طبع شلغم گرمه یا سرده در طب سنتی + خواص شلغم

روش های عالی برای درمان غده چربی در طب سنتی+ 7 راهکار فوق العاده|درمان غده چربی

روش های عالی برای درمان غده چربی در طب سنتی+ 7 راهکار فوق العاده

طبع و خواص دونگ کوئی یا سنبل ختایی در طب سنتی|خواص دونگ کوئی|دونگ کوئی

طبع دونگ کوئی یا سنبل ختایی در طب سنتی+ شرح 12 خواص ویژه دونگ کوئی

نظر آیت االله جواد آملی درمورد طب سنتی ایرانی و اسلامی

نظر آیت الله جوادی آملی در مورد طب ایرانی و اسلامی