احتمالا آنچه از تمرهندی در خاطر دارید همان خمیر سیاه رنگ و ترش مزه است که در کودکی سخت طرفدارش بوده اید. جالب است بدانید گیاه تمرهندی بسیار شبیه باقلا است. بک غلاف سبز رنگ که در آن دانه هایی وجود دارد. اگر این گیاه کاملا رسیده و خشک شود به رنگ قهوه ای تیره درمی آید. مزه ترش تمرهندی مربوط لایه نرم و پالپی داخل غلاف آن است و دانه های آن سفت و محکم و غیرقابل استفاده هستند.

برای به دست آمدن تمر هندی ترشی که در غذاها و… مورد استفاده قرار میگیرد، باید غلافهای تمرهندی را جوشاند و بعد صاف کرد تا تفاله آن گرفته شود.

تمرهندی ابتدا در قاره افریقا دیده شده و بعدها در اغلب مناطق استوایی از جمله هندوستان، کشت و مورد استفاده قرار گرفته است. درختچه تمرهندی کوتاه و برگهایی همیشه سبز دارد. تمرهندی هرچه تازه تر و سبزتر باشد، ترشتر است و هرچه رسیده تر شود، ترشی آن کاسته می شود. در ایران از تمرهندی در تهیه غذاهایی مانند قلیه ماهی، غذاهای ترش شمالی، آشها و… استفاده می شود. همچنین افرادی که به طعم ترش علاقه دارند، تمرهندی را یک تنقلات خوشمزه و دلچسب می دانند.

آیا می دانید طبع تمرهندی چیست؟ چه خواصی دارد و مضرات و عوارض مصرف آن چیست؟ مصلح تمرهندی چیست؟ ما در این متن به این سوالها پرداخته ایم و شما را با خواص ویژه طبی تمرهندی آشنا کرده ایم. با ما همراه باشید.

طبع تمرهندی چیست؟

کارشناسان طب سنتی و اسلامی به این نتیجه رسیده اند که تمرهندی دارای طبع سرد و خشک است. استفاده از تمرهندی در روزهای گرم سال مفید است. همچنین افراد گرم مزاج بهره بیشتری از خواص تمرهندی می برند اما سردمزاجان باید در استفاده از تمرهندی، دقت کرده و آن را به اندازه مصرف کنند و حتما از مصلحات در کنار آن استفاده کنند.

از خواص تمرهندی چه می دانید؟

  • تب بر است.
  • عطش را کاهش می دهد.
  • تحمل گرما و رطوبت را در مناطق گرمسیری و شرجی آسان می کند.
  • اشتها آور است. برای تاثیر بهتر، کمی قبل از مصرف غذا میل شود.
  • برای سلامت کبد مفید است؛ اختلالات و ناراحتی های کبدی را درمان می کند و موجب پاکسازی کبد می شود.
  • از جذام پیشگیری می کند.
  • مقوی قلب است. برای تاثیر بهتر، حدود یک ساعت بعد از غذا میل شود.
  • تهوع را کاهش می دهد.
  • صفرا را کاهش می دهد.
  • قرقره تمرهندی و مزمزه کردن آن زخم های دهان را از بین می برد. از جوش و آفت در دهان و زبان جلوگیری می کند. میکروب های دهان را از بین می برد.
  • دارای فیبر و ملین است.
  • در درمان سوزاک و خناق موثر است.
  • پودر دانه های تمرهندی برای درمان بواسیر مورد استفاده قرار گرفته و موثر است.
  • اگر پوست تمرهندیرا خشک کرده و پودر کنید می توانید از آن برای التیام زخم و سوختگی استفاده کنید.
  • معده های ضعیف و حساس را تقویت می کند.
  • افرادی که مرتب حالت تهوع و استفراغ دارند با مصرف تمرهندی بهبود پیدا می کنند.
  • سرشار از آهن است.
  • مقوی دستگاه گوارش و بهبود دهنده عمل گوارش است.
  • روغن تمرهندی دردهای مفصلی و استخوانی را کاهش می دهد و در درمان آرتروز و نقرس نیز بسیار موثر است.
  • سوزش چشم را کاهش می دهد.
  • موثر در درمان رماتیسم است.
  • ذخیره سازی چربی را کاهش می دهد و به این ترتیب موجب لاغری می شود.
  • رقیق کننده خون است.
  • فشارخون بالا را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات مصرف تمرهندی

تمرهندی را ناشتا مصرف نکنید.

زیاده روی در مصرف آن به طحال آسیب می زند.

باعث افت شدید قند خون می شود.

از آنجایی که رقیقکننده خون است، افرادی که دچار زخم و خونریزی هستند یا جراحی کرده اند و… نباید تمرهندی مصرف کنند.

باعث افت فشارخون و ضعف می شود.

در زمان بارداری نباید مصرف شود و خطر سقط جنین را به همراه دارد.

باعث اسهال می شود.

افرادی که دچار سرفه هستند تمرهندی مصرف نکنند.

افراد مبتلا به سنگ کلیه و صفرا نباید تمرندی مصرف کنند.

دیابتی ها با احتیاط و مشورت پزشک مصرف کنند.

تمرهندی گلودرد را تحریک می کند.

مصلح تمرهندی چیست؟

برای گرفتن بهره بیشتر از خواص تمرهندی و در امان ماندن از عوارض آن، بهتر است که تمرهندی را همراه با مصلح آن مصرف کنید. مصلح تمرهندی لعاب دانه به، کتیرا و بنفشه هستند. در برخی منابع از خشخاش نیز به عنوان مصلح تمرهندی یاد شده.