طب شناس
طبع و خواص نارنج در طب سنتی

طبع و خواص نارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

تاریخ انتشار: February 6, 2022

رای به این نوشته: 4.33/5 (451 رای)

نارنج یکی از انواع مرکبات است و میوه درختی بزرگ و تنومند از زیر رده ی رزمانندها است. ظاهر نارنج به پرتقال و نارنگی  شباهن دارد. وست آن کلفت و زمخت تر است و صافی کمتری نسبت به پوست دیگر مرکبات دارد. اغلب به رنگ نارنجی با سایه هایی سبز رنگ است. هسته های زیاد و درشت تر از پرتقال دارد و مزه آن ترش تر و گاها با رگه هایی از تلخی همراهاست.

بهارنارنج در واقع شکوفه درخت نارنج است. از گل بهار نارنج نیز استفاده های متعددی می شود که می توانید متن کامل طبع و خواص بهار نارنج را در سایت ب شناس مطالعه کنید.

از نارنج و آب نارنج به عنوان چاشنی غذاها و معطر کننده غذاها استفاده می شود. همچنین از آب نارنج می توان رب نارنج تیه کرد که یک چاشنی لذیذ برای خورش ها و غذاهایی نظیر مرغ و کباب است. از آنجایی که نارنج میوه ای معطر و خوش بو است در صنایع عطرسازی و تولید شوینده های بهداشتی و... نیز کاربرد فراوان دارد.

در ایران شهرهای ساری، بابل و شیراز بیشترین مقدار نارنج در کشور را تولید می کنند.

فارغ از این استفاه های آشنا و روزمره، نارنج دارای خواص ویژه ای از دیدگاه طب سنتی است و در بسیاری مواقع استفاده ای دارویی و درمانی دارد. آیا می دانید طبع نارنج چیست؟ خواص طبی نارنج چیست؟ مصرف نارنج چه عوارض و مضراتی دارد؟ و مصلح نارنج چه موادی است؟

تا پایان این متن همراه ما باشید تا به پاسخ این سوالها برسید.

نارنج چه طبع و مزاجی دارد؟

طبق مطالعات کارشناسان طب سنتی، طبع نارنج سرد و خشک است. هرچه ترشی آن کمتر باشد، میزان سردی آن کاهش پیدا می کند. شکوفه نارنج (بهارنارنج) دارای طبع گرم و خشک و مزاج پوست نارنج نیز گرم و خشک است.

با این توضیحات، از همه قسمتهای نارنج می توان بسته به طبع آن بهره گرفت.

از خواص شگفت انگیز نارنج چه می دانید؟

عوارض مصرف بی روبه نارنج چیست؟

مصلح نارنج چیست؟

بهترین مصلح برای نارنج، عسل و شکر است. همراهی نارنج با این دو موجب تعدیل طبع و مزاج آن و افزایش خواص نارنج می شود.

افراد سردمزاج باید حتما نارنج را با مصلح آن مصرف کنند. 

طبع و خواص موهیتو در طب سنتی|طبع و 6 خاصیت فوق العاده موهیتو در طب سنتی+ طرز تهیه موهیتو لیمو و نعنا|خواص موهیتو

طبع و 6 خاصیت فوق العاده موهیتو در طب سنتی+ طرز تهیه موهیتو لیمو و نعنا

رتبه نخست طب سنتی ایرانی در جنوب غرب اسیا

طب سنتی ایران در جنوب غرب اسیا، رتبه اول را کسب کرد

طبع و خواص گل گاوزبان در طب سنتی ایرانی و اسلامی|طبع و خواص گل گاو زبان در طب سنتی ایرانی|طبع گل گاوزبان

طبع گل گاوزبان در طب سنتی+ خواص+ موارد منع مصرف

باورهای غلط طب سنتی

باورهای نادرست در باره طب سنتی

طبع و خواص عرق بهارنارنج|طبع عرق بهارنارنج

طبع و خواص عرق بهارنارنج در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص آرتیشو یا کنگر فرنگی در طب سنتی|کنگر فرنکی گریل شده طبع در طب سنتی|طرز تهیه غذا با کنگر فرنگی یا آرتیشو با پنیر پیتزا

طبع کنگر فرنگی گرم است یا سرد؟+ خواص + مضرات- در طب سنتی

طبع و خواص خورش سیب درختی در طب سنتی|خواص خورش سیب درختی

طبع و خواص خورش سیب درختی در طب سنتی ایرانی و اسلامی

طبع و خواص عرق اترج، میوه و روغن آن در طب سنتی|طبع عرق اترج

خواص و مضرات عرق اترج در طب سنتی + طبع و مصلح